Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mlb

Onaj zadnji veliki porast je meni bio fenomen kad je drava maltene stala pred ušćem!

dravski pecaros

Citat: maverick  u Prosinac 24, 2018, 21:46:37
Mjerna postaja Osijek ce biti pod velikim utjecajem Dunava...Dunav ce toliko narasti da ce donji dio Drave zaustaviti i usporiti. Taj moment ce nesto ribe natjerati i k nama...Inace Dunav je tako velik i mocan da svojim porastima i padovima utice na vodostaj Drave do četrdesetog kilometra

zlači na ovom potezu di ja šarana pecam prati vodostaj mjerne postaje Osijek

maverick

Tebi ce to biti ok za pecanje..nesto malo ce mozda porasti ili nista ali voda bi trebala ostati ove zimske  boje i nesto sporija...ali ajd...praticemo zajedno sto se dogadja... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

E da sad ta Drava nije ispregrađivana kojekakvim preprekama,uzidanim obalama isl. pa da se malo razlije a riba nađe svoj mir i mjesto za mrijest. Ovako se bojim da će i to malo ribljeg fonda što ostade dočekivati na ulazima u neke rukavce i prirodna staništa za mrijest veseljaci sa mrežama i strujom. Na žalost već toliko puta viđeno.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

maverick

Madjari tu za sad vide mozda malo vise od pol metra porasta i opet pad ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Drava se naglo diže i dolazi val. Bolje da nekoliko puta raste pomalo nego da se Alpe odjednom otope.

maverick

Sad su Madjari digli taj porast na metar...da bolje je tih deset po metar nego da to dobijemo na dva puta

dravski pecaros

majstor

Voda otišla gore nekih 90 cm. Nosi puno smeća. Na granici sa Slovenijom počinje padati. Za vikend opet nor - mala.

maverick

Šiba drava...jeli pajdo pomaknio čamac  :sha:

maverick

pajdo77

Zna li netko kolika je temperatura Drave iii gdje pročitati taj podatak?

maverick

Danas cu izmjeriti, a iznenadio me podatak sto rece Popaj da je Sava 7...

miha

Citat: pajdo77  u Veljača 18, 2019, 07:18:55
Zna li netko kolika je temperatura Drave iii gdje pročitati taj podatak?

.....http://www.arso.gov.si/vode/podatki/stanje_voda_samodejne.html.......ovo je za sloveniju ...ne mislim da je neka prevelika razlika ...