Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Pa do sada je opada centimetar dva po satu tj jučer tako da me više ništa ne čudi.Razumujem da su majske vode što se kaže ali onda bi trebala biti stalno visoka a ne ovako gore dole svaki dan.

majstor

Ništa od velikog porasta još par dana, možda pola metra. Mura može zamutiti vodu.  :takoje:

majstor

Drava na Botovu kod Koprivnice pala od 00 do 7 sati sa 176 na 89. Toliko o porastu. Mada nekad im brojke ne štimaju. :sha: :takoje:
Hidroinfo predviđa porast od 150 cm u narednih par dana.  :uf: :sha: Vidjet ćemo.  :laughing7:

dravski pecaros

e da se ovo ostvari bilo bi jebeno dobro  :ok:

maverick

Kiše je bilo dosta i tek dolazi...bice vode... :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Zato sad opada iz sata u sat,sada sam došao sa vode

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

wajbul

Samo da nam ne prisjedne......

maverick

Dolazi bar tri metra po tim prognozama...To za neku poplavu nije jer se vrtimo u niskom vodostaju a i Dunav ce biti u nekom laganom padu....ali vrag nikad ne spava

majstor

Voda jućer mala, prošao sam autom malu Dravu. Hidroinfo će korigirati prognozu. Vidio sam par puta da su jako fulali, ali idući bi tjedan moglo biti svašta.  :takoje:

pajdo77

Danas bio do vode i Drava naravno raste poslije ovih kiša. Problem je što nosi sve i svašta,ostrva cijela kojekavog granja i debala pa tko ima neki divlji vez bilo bi poželjno da ga posjeti. Čamac ispred mog ima drva na sebi za cijelu zimu a koliko vidim i neko poluraspadnuto svinjče se uplelo. Ako to krene a hoće bojim se pokupit će i moj čamac. Zato sam ga nasukao nekako do pola na suho da bude što manje na vodi pa ako krene ta nakupina zajedno sa čamcem možda me zaobiđe. Htjeo pomoć pa mu maknit to granje i debla al naravno da ima zadnji senk 30 kila pa ne mogu dovuć čovjeku čamac do obale,zapeo i još se nakupila tona toga. Kada popusti špaga pod teretom bit će nestašluka nama nizvodno.

miha

a onda dijeca kriva .... :stripii:

pajdo77

Nije to do danas krenulo,jučer je Drava bila normalna koliko je to moguće. Kada ima po toj obali nabacano svega i svačega. Ima matori u susjedstvu koji nije kantu za smeće napunio od kada ju ima,sve on to roka u Dravu. Od kućnog smeća,ogranaka nakon rezidbe voćaka,ruža,pokošene trave,ma sve što dohvati. Što je najjača budalaština on to onako mator dovuče od kuće i ne baci u vodu već ostavi metar od nje na suhom kraj benta. Matoro a ludo.

majstor

Koliko vidim, za razliku od ostalih rijeka, Drava ne divlja. Naraste ujutro 70-tak cm., pa popodne pada. Nema poplava a palo puno kiše.
Čamce idem kontrolirati i izbaciti vodu popodne. Mislio sam da će biti gore. Sad nek se smiri i vrijeme i voda - treba pecati. Koda nas kiša prestala, čekamo zatopljenje.  :hi:

miha

da zaista dobro prolazimo nema neke stihije .... :clap2: