Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

silure

a sad ce valjda i dunav dolje...e bio u subotu do camaca boze sto je komaraca barem kod mene,znaci to nisam nikada dozivio nigdje do sada a barem sam ja navikao na njih

majstor

U jutro Drava za par sati pala 80 cm. Ja se ponadao a ona u par sati narasla 70 cm.  :eek: :sha: :sha: :takoje: :laughing7:
Tko tu koga?  :vrag:

pajdo77

Ovdje treba bar metar dolje pa nikako.

pajdo77

Gledam DMHZ i tako lijepo opada ta Drava da bi uskoro bilo i za pecanje i izašao bi i pjesak za kupanje ali u Terezinom Polju već uredno ide po par centimetara na sat gore. Pa šta rade hebli mater svoju?Tako će nas hebavat cijelo ljeto.

pajdo77

Nemoj mi reći da će to opasti.

maverick

Prvo visoka a sad ce presusiti  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Koja je P. materina sad sa tom Dravom? Jučer je rasla cijeli dan 1-2 cm na sat da bi u večernjim satima počela opadati i tako sve do sada ali gledam Miholjac i uzvodnije od njega,tamo opet raste tako da će opet i kod nas. Znači u 24 sata tri puta se vodostaj mijenja i to hebački. Nije ni čudo što ni kedera upecat ne mogu. Bit će ili kupi bolo od 7 metara pa postat barski pecaroš što mi nije drago ili se bataliti pecanja jer ovo više nema smisla. Sve se bojim da situacija sa vodostajem neće na zelene grane dok god se ne produbi korito a toga čemo se načekati. Ovako čim žaba pišne Drava ode pola metra gore a nedaj Bože da netko zalije baštu ona opadne. Pušiona dečki moji kako god okreneš.

ps

Ne placi, idi pecat pred porast

pajdo77

Prije će meni "porast" nego što ću šta upecati pred porast. Pecam ko sumanut satima svaki dan pa mauna.

maverick

Ovakove sitne promjene vodostaja svakako znaju zbuniti ribu ali sto se tiče dravskih grabljivica, sigurno ce se pokrenuti u nekom trenutku....ako nemas ulove smudja na ovu izmjenu na mjestu di pecas a bio si u jutarnji i vecernji cug, onda mjenjaj mjesto i to zaozbiljno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Na Botovu jutros pada 65 cm. Jućer mi baš nije prognoza i vodostaj bio korektan. Bila je viša nego je pisalo. Gazio sam autom skoro metar vode, a nije trabalo biti ni 50 cm. Hidroinfo još više fula pa korigira popodne. Istina je da je riba zbunjena naglim promjenama vodostaja.  :hi: