Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Pa od jučer do danas je došla nekih 25 cm samo ne znam od čega. Gore veće žege nego kod nas.

majstor

Mislim da će Hidroinfo korigirati prognozu. Mura je mala, Drava je na Botovu minimalna. Možda znaju nešto više nego mi, ali mislim da su pretjerali. Vidjet ćemo.  :takoje:

miha

mislim da se čeka ovaj vikend i ova promjena vremena ....koja je najavljena ...

maverick

Vjerojatno da je to, Madjari u prognozu vodostaja uvrste sve parametre  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Kao što sam predvidio i napisao jućer, mađari drastično korigirali prognozu vodostaja i porasta rijeke Drave. Neće narasti dva metra nego 60-tak cm.  :takoje:

majstor

Opet će Hidroinfo korigirati prognozu. Drava narasla 120 cm. u par sati pa toliko i pala. Predviđaju opet veliki rast za par dana. Riba će poluditi od tih promjena vodostaja. I ja bi ali odoh na more za vikend.  :uf: :takoje:

joker

Idi ti majstore na more da i do mene nize dode nesto ribe sve si popecao kod mene dolaze samo ove ispod sisa.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

majstor

Izgleda da je na našem području bilo samo ovih desetak riba koje sam ja uhvatio.  :eek: :takoje:
Pa ja sam stavio slike od predprošle godine, od koleginih riba a i platio sam da se slikam s tuđim ribama.  :uf: :stripii: :stripii:
Najviše volim tuđe ribe.  :rofl2: :rofl2:

majstor

Citat: joker  u Srpanj 29, 2019, 09:48:23
Idi ti majstore na more da i do mene nize dode nesto ribe sve si popecao kod mene dolaze samo ove ispod sisa.
Što je mladost, oni bi samo ispod sisa.  :sha: :eek: Nama starijima ostaju sise.  :stripii: :stripii:

pajdo77

Od čega je u 24 sata narasla 80 cm? Jučer izvuko čamac tri metra na suho,okrenio ga da ga mogu prebrusiti,danas dođem a on pola u vodi. Gdje su bujične poplave uzvodno a da mi to ne znamo?

miha

austrija prošli vikend kiše i leda da se usereš ....mađari dobro prognozirali ... :clap2:

majstor

Ma ponovo nočas od ponoći pada jedan metar pa u par sati toliko naraste. Odhebe i ribu i nas. Srećom radim još samo sutra i odoh.  :hi:

mikac

https://www.facebook.com/srsvz/photos/a.2855162157844914/2855162244511572/?type=3&theater

Za one koji love na Dravi na području Varaždina i nizvodno. Dakle, obavijest se odnosi na ispuštanje vode iz akumulacije HE Varaždin(Ormoško jezero). Prema nekim podatcima počevši od 09.09. o.g počela bi se ispuštati voda  i u akumulaciji HE Čakovec(Varaždinsko jezero).
Priča se da bi od iduće godine(2020) krenula sanacija dravskih HE na teritoriji RH...pa bi se nivo vode smanjivao i u trajanju od 3mj. na podinu..pa tako 7 godina za redom  :sha:::). Kažu..dokumentacija je gotova. čeka se samo lova. Istina, informacije nisu ono 100% provjerene ali po onoj narodnoj..."gdje ima dima, ima i vatre"..jbg-a
Hodam polako, ali nikada unatrag.

šajzika

Kak ce tek onda biti ak je sad ovako
Audentes fortuna iuvat