Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Ici ce gore skoro metar pa mozda se malo i rashladi  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Odakle sad metar vode? Plus 40,gdje je bio potop?

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

miha

pajdo77

Hebo im ćaća mater. Nek navodnjavaju tamo alpe a ne nama tu shebat vikend vodenim valom

pajdo77

Po Mađarima eto opet pola metra gore u danu pa ti pecaj

maverick

Daaaa..trebalo bi biti ok...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Kod mene morali pustiti čamce prema flotili jer ovi opet dovukli šlepove. Valjda nema dosta kamena pa će još malo to nabacati. Dakle bit će još hebenije kotrljati se do čamca. Zanimam me koliki gaz onda imaju ti šlepovi kad sa kamenom dođu u obalu a ja neki dan dok sam išao na vez skoro otepo elisu na neki kamenjar deset metara od obale,tu nema dubine vesla a on uđe u obalu bez hebemti.

maverick

Valjda se svaki novinar koji dodje odusevi ovakvim slikama...Volio bih da vodostaj ode bar 1 cm nize od tog famoznog povijesnog minmuma  :stripii: Ako se dobro sjecam jedan od minimuma je bio tokom zime a jedan ljeti...Drava je dosta niska ali ovo je neka granica koju pa i ta brojka minimuma je neko dno dna...vode ionako ima puno manje , Jučer na kupanju...pretoplo je to...puna nekih zelenkastih algi....Daleko smo mi od vode gdje se peca neka ozbiljna riba... :uf:

majstor

Mjesto na kojem sam nedavno pecao, desetak metara od obale, sada je na suhom. 😁
Trava mi sva izgorila a voćke uspijevam održati na životu.
Današnja će kiša malo pomoći. 🤔

maverick

Kugla

Za ovo kod Josipovca sam čuo, a ovo kod mene u Petrijevcima neka ustava to nisam znao  :icon_scratch:

maverick

maverick

pajdo77

Sad im je prilika da prodube,razmulje i očiste kojekakve kanale,rukavce pa i samu Karašicu. Opet bi se nešto vode u budućnosti zadržalo. Vodostaji su sve niži,samim time i riba ima manje lokacija za mrijest,treba prirodi pomoći a ne shebat sve čega se dohvatimo. Što se korita Drave tiče tu se već stalno ponavljam al ja bi sada Zelenima lopate u ruka pa nek malo produbljuju tu Dravu na +40 stupnjeva. Njihova kojekakva veta,zabrane i nerazumne odluke su dobrim djelom i pridonjeli ovakvom izgledu Drave.