Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Nema Karašice koja bila jedina pritoka Drave u vecem dijelu toka...kanala koliko znam od ušća pa do Belišća nema ...Sad...da ne ispadne da stalno nesto kritiziramo ali ovi nasi kanali nemaju veze s onim na Krnjaku koji oni spominju, ali očito je da imaju plan da nesto rade...A da li cemo mi to doziviti...ne znam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Nekad je Renovo bilo spojeno sa Dravom,kako je sad ne znam jer godinama nisam išao tamo,šporanj od kožare do flotile je zasipan,nekad je tu bila dubina par metara,riba se tu mrijestila,Gregorićev kanal,isto mjesto gdje je bilo ribe. Da ne pričam za Halaševo gdje se ulazilo bez problema čamcem. Eto na par km mjesta za mrijest i to samo ona koja ja znam,da se tu i tamo prošlo i malo samo održavalo bila bi to danas sasvim neka druga priča. Kod mene bager na teglenici baca po drugi put kamen na obalu,dakle tehnike ima. Treba im samo netko reć gdje da kopaju

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Evo opet rekord...steta sto nas je Bago napustio...imao bi o cemu pisati clanak

http://mvodostaji.voda.hr/Home/PregledVodostajaPostaje?sektorID=2&bpID=0&postajaID=715

pajdo77

Vidim gore nevremena u Sloveniji. Nešto će sigurno Mura donijeti za koji dan ali to samo prođe kraj nas.

maverick

Ali bar cemo moci ploviti...ovako je sve upitno  :uf:

maverick

Da zabilježimo  -172

pajdo77

Bio sam sad do vode,kod mene se to ne primjećuje,tu nema nekih nanosa,sprudova,tek tamo kod otoka se vidi koliko je niska.

baka

Jučer sam kod ''Javora'' micao kamenje ispod čamca da se ne razbije. Ima 20cm vode, a 20 metara na vodu dubina do jaja.

Sjećam se prije 30-tak i više godina tu od Javora pa do Ribarskog su bili parkirani brodovi s kojih smo skakali i bilo je uvijek duboko. Što se dogodilo u međuvremenu da se toliko zatrpalo i oplićalo, nemam pojma, jedino što nije bilo baš toliko kamenja.  :sha:
Kao da su svaki put kad su nešto radili na bentu ili na obali višak kamenja istresli tu. Drugog objašnjenja nema.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

pajdo77

Pa bacaju Baka. Primjer ti je da su sad radili šetnicu i bacali kamen,nakon što su završili sa blokovima evo opet negdje prije bacali kamen na kamen ponovo na potezu kožara-flotila. Pola ne ostane na kamenu nego se otkotrlja u dravu i eto problema. Dosta ti je da na ovaj vodostaj jedan kamen bude koji metar od obale i da klepiš u njega prilikom pristajanja. Umjesto da ju prodube oni bacaju šlepove kamena u nju a već su ju taj komad suzili za 10-ak metara zbog šetnice.

miha

pajdo77

Po grafikonu Hidroinfa danas bi trebala doći bar pola metra. Odakle ne znam jer ne vidim neki ludi porast 50-ak km uzvodno.

majstor

Drava je dosta porasla. Navodno prazne dio akumulacije radi nekog
popravka. Ali to je samo par dana. 😁

pajdo77

Opada na očigled pa ti pecaj.