Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

ljuska

Ovo bi se trebalo osjetit

miha

Bit će kiše ovih dana... Kažu malo više padalina za vikend... I hladnije

majstor

Da, bit će kiše i hladnije, ali ne vjerujem u veliko povećanje vodostaja. Popravljali su nasip na akumulaciji kod Donje Dubrave.
Sada je vjerovatno pune. Vode nemam i dalje. Plovčarim iz čamca dok je tako niska. 😁

pajdo77

Po Mađarima ode ona do vikenda dolje za metar i pol.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

majstor

Ne može. I sada je mala.

maverick

Mjerna stanica Osijek je pod velikim utjecajem Dunava...pa kako je on rastao tako je i Drava štopana u tom dijelu...kako on krene u opadanje i ona ce tu opasti, ostalim dijelom toka opasti ce neznatno...U svakom slučaju u zimski niski vodostaj cemo uci s dosta malo vode...Ako se nakon ovih padavina tok nije stabilizirao na neki normalniji vodostaj...Novinari ce imati opet one bombastične naslove o povijesnim minimumima a mi cemo se vozati ne kajacima...vec dajacima kao u Banja Luci  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jurajurajura01

Nikad bolje vatao na dravi po malom vodostaju nikad vise ribe nego tada

pajdo77

Istina

pajdo77

I onda ako i dođe opet strmoglavo za par dana dolje.nikako da dođe bar metar-metar i pol pa da ostane takva

jurajurajura01

Nemoj pajdo ni cm taman je smud krenio kako treba

pajdo77

Ja opet vitlao 4 sata pa ni čvoke,meni ova voda nekako ne paše

ossa

Jel na Dravi postoji neka brana ili hidrocentrala ? Zanima me kada gledam vodostaj i Dunav nije u naglom opadanju već u stagnaciji , a Drava naglo opada usled čega se dešava to ?
Naidju krize, drukcije grize...

miha

Hidroelektrane na Dravi
Opisuju se osnovne značajke rijeke Drave i pogodnosti energetskog iskorištavanja njenih voda.
Prikazane su tri hidroelektrane na Dravi izgrađene na teritoriju Hrvatske:HE Varaždin, HE Čakovec i
HE Dubrava, izvođene u razdoblju od 1970. do 1990. Opisane su značajke tih elektrana i istaknute su,
osim osnovne energetske, i druge namjene. U članku su prikazani problemi i zapreke koje su se javljale
u pripremi i ostvarenju tih projekata, a istaknuta su i korisna stečena iskustva.