Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Garofeeder

Citat: maverick  u Svibanj 08, 2023, 10:55:32 Jutros slušam da ponegdje vec ima dosta komaraca...realno kad nema njih nema ni ribe...tako da...strpicemo se. A ova veca voda treba i da malo opere mulj i pijesak...da ne presusimo  :uf:

Jucer popodne su ozbiljno krenuli, srecom ostale mi spirale u komori...

Buckanje, nula bodova...

jurajurajura01

Juce u 4 popodne odem oprat na camac prije prokopa na pijesku ubili su me komarci a od oable sam 50m

dravski pecaros

Biti će narednih 10-15 dana zanimljivo..
Dunav velik i još dolazi a Drava ode gore baš dosta

https://www.osijekexpress.com/2023/05/11/foto-drava-raste-puna-je-trupaca-brza-kompa-nece-raditi-do-daljnjega/

Kugla

Upravo bio do Drave, raste ludo, Osijek je sad na 203, a prognoza da ide u narednih 2 dana do 300 pa kad još Dunav malo uštopa biće tu svašta. Ja se sjećam one poplave kad nas vojska vozila dolje do čamaca tada je bila 520 ako se ne varam i nije mi baš jasno to mjerenje jer sad ako dođe još 2 metra eto je na bentu a to bi bilo 400 a skoro isto kao i te godine, ne kužim to oko mjerenja što se promijenilo. Nosi danas sve sa sobom cijelo drveće.

maverick

Mjerna točka je u Osijeku...a visoka voda moze doci od gore...Znaci sve sto se dogadja uzvodno ide u Dravu i podize njen nivo i kao takva prolazi pored nas...Drugi dio price je da se ta voda koja dolazi u susretu s Dunavom koji krene u porast malo ranije i jednostavno usopa Dravu koja se polako skuplja i porast praktično krece od dole jer tamo voda ide sporije jer ju Dunav ne moze primiti...Tako da ...s vremenom ces poceti pratiti vodostaj po svojim stepenicama i znat ces na kojoj stepenici radi riba na kojem mjestu bez obzira koja brojka pise u informacijama
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Znači još pola metra će gore?

majstor

Kod nas počela padati. Konačno.  :bye:

maverick

Mi smo tu...kontam jos koji centimetar i od utorka lagano dole
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Ako bude po prognozi da krene opadati moći ćemo kavu piti za sad ništa

šajzika

Ma sad ce to dole. Treba camce poubacivat dok je ovako idealno i laganini pocet pecat i kupat se. Za 10 dana necemo se sjecat ni hladnog svibnja ni ovog vodostaja
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ostace nam "samo" komarci kao podsjetnik , znaci imam osjecaj da ce taman do prvog kad krene pecanje biti najgore  :stripii: