Vodostaj Dunava

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Baš tako...ali da će bit gusto, itekako. Baš me zanima koliko će stvarno doć, jer gledajući prognoze, i dalje samo kiše, i to još par dana

raso

Večeras sam se čuo sa kumom, a on radi sa Hrvatskim vodama stalno. Sve zavisi koliko će se Dunav razliti kroz Slovačku i Mađarsku , moguća su oscilace vodostaja pa da kod nas ne bude toliko visok, ali će kod nas duže trajati, odnosno slabije proticati. Najmanje štete bi trebalo biti u Srbiji, jer je tamo Dunav najširi

mossi

Hebiga Rašo, Kod Batine/Bezdana uopšte nije širok.
A iskreno baš mi se ni ne bi svidelo da se proširi.  :help:

Nadajmo se da će sve proći dobro.

Ali nije priroda kriva za ovo.
To su pametnjakovići krotili reku pa su se malo preračunali.
:icon_scratch:

Greys

Voda gore iznad Linza opada, i to lijepo, barem koliko se sada vidi na http://www.hydroinfo.hu/Html/hidinfo/duna.html

kockar

Kad pogledam podatke o protoku gore, koji ide i do 10.000 kubika, a danas je kod Bezdana-Batine oko 5000,
nije bas da mi je svejedno. :)

Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Greys

Kad gledaš sve te podatke, naprosto nevjeruješ da se sve to može dogoditi u svega nekoliko dana

tole

mislim da je r-t dao najtočniju prognozu za Batinu, oko +780 - 790cm, ne vjerujem da će ići više, barem po ovoj prognozi hydroinfa...  osim ako se još nešto ne zakomplicira putem

DarioK

Bojim se da ce bit preko toga tole....

tole

u svakom slučaju, saznat ćemo za koji dan, ali ipak mislim da će to biti nekako vrhunac, ako se nisam preračunao :thumbsup:

raso

Nešto čudno dešava. Rit se nestigne napunjti kiki Dunav i
ma protok

Jožef1

U Mađarskoj je cijeli parlament na otoku (Margit sziget). Pune 300 tisuća vreća sa pijeskom. Povjesničari tvrde i stručnjaci, prema očekivanju -najviši vodostaj se dogodilo još u 16st.- kako bi se to mogao ponoviti, to tvrde Mađari. A očekuju naviši vodostaj sa subote na nedjelju u Budimpešti.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

TonyC

Ja neznam šta naši čekaju sa punjenjem vreča ?
E pa znam , čekaju da stigne pjesak iz uvoza  ! ! ! ! ! !   

Mislim da če naši ladno otvorit vrata i potopit baranju bez imalo grižnje savjesti !

maverick

I kod nas je sve spremno...sad mi Zrinko kaze da dovoze i u naselje kod mene na Karasici sve sto je potrebno i vec su izabrani ljudi koji ce voditi pojedine sekcije....Batina je spremna...jedino me brine sto kaze Raso da je dunav prebrz da bi polako punio kopacki rit....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Pa to ti ja govorim , oni če počet punit vreče u trenutku kad on krene preljevat ( ako krene ) .

Točno se zna koji su djelovi najniži , i njih treba več sad priredit , tako da imaš prostora za sankcioniranje vanrednih rupa ( kao što je bilo zadnji put )