Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Iz mog iskustva(višegodišnjeg) znam da je ter majka za izvana. Iznutra šta dovatiš. Muka ga je oribati i ako je negdje raspucan pripremiti za terisanje a teriše se po najvećoj žegi da daska dobro upije. Uvjek sam imao žuljeve od četke al si onda miran,mi smo ga uvjek napunili vodom nakon terisanja da daska malo nabrekne jer je bio par dana na suncu a i manje se ljepio na ruke nakon takvog tretmana mada se to ne može u potpunosti izbjeći.

bb

Ma vidit ću kad počnem koliko ću volje imat,ako ništ izvana opet ter i deri dalje,čamac je četri godine bio u vodi ni sata ni dana vani na suhom i opće nema tih algi i tih gluposti puno po njemu.

pajdo77

Par dana će biti još pakleno pa bi bilo dobro zbog daske da ga u tom periodu napraviš. Znaš i sam da daska najbolje upija dok je suha i vrela a što više upije to će biti zaštićeniji. Napraviš ga kako treba pa si opet par godina miran,samo sjedi i po ribu sa njim.

bb

Nakon tri dana skidanja katrana sa čamca,negdje ga je bilo i 7mm,dajem savjet svim ljudima više mi nikad niko nebi terisao čamac za par piva,sad sam krenio brusit boju iznutra al me kiša mal zeznila.

pajdo77

Lijepo se ti namučio sa tim katranom. Pa  kud su ga tako debelo namazali? Sa onim što sama daska upije dovoljan je jedan tanak sloj i bio bi dovoljno zaštićen. Ovako su ga nepotrebno otežali. Ne znam na koji način si ga skidao ali najlakše je uzeti plinsku bocu i brener pa grijući ter strugati sa nekom špahtlom. Ja sam nekada koristio onu napravu kojom se razbija led pred kućom u zimi. Jedan grije a drugi struže i na taj način se najbrže skida ter. Na hladno je gotovo nemoguće. Hoće ruke otpast.

bb

Brenerom grijem i skidam tako tri dana(4 sata)onda znaš koliko je katrana bilo,sad je ostalo onako malo tako da ću kad opet ugrije još jedan tanki sloj katrana navuć i to je to izvana

pajdo77

samo nek je daska suha i topla,lagano katran i dosta je bilo. Nagrbio se ti bogami.

kobac

a zapeklo neda se skidat, jebo si sve po spis... onom tko je katraniso (hihihihi)

bb

To je užas bilo a onih pučkova od katrana nabubrenog kolko oš,mislim da je bio katranisan i iznutra da bi ga zapalio.               

bb

Pitanjce?one daske na čamcu između egija što se ušarsfe u pod koliko su te daske bitne ja bi ih skinuo?

šajzika

Nisu bitne.
Inace se podnice rade da se mogu podizat da mozes fino ispljuskat camac.
Audentes fortuna iuvat

bb

Nemislim podnice imam podnice nego ko egije između egija one daske što su fiksirane u pod

DIDAPATAK

..hmm..bolje nabaci neku sliku prije rastavljanja..da ne bi bilo brodoloma  :uf:
.. :baba:

bb

Skinuo većmogu i nove stavit ak mi to smeta kad čistim čamac.to ti je ko na Perekovom  čamcu one daske između egija

miha

između svake egije ima manju daščicu ukucanu po sredini .....