grijanje čamca

Autor Darko, Studeni 27, 2012, 22:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

baka

Ja si kupio ovu petrolejku. Isprobao i stvarno dobro grije, ali sam se šokirao kad sam saznao koliko je litra petroleja u jednoj trgovini - 36kn!!! Pa to nije normalno. Sva sreća pa može i na ložulje, trafoulje, diesel, samo ne znam hoće li dimiti na ova druga goriva. Na petrolej ne smrdi ništa.  Htio sam si kupiti rezervni fitilj, ali toga izgleda u Hrvatskoj nema. Nemam pojma gdje bi to mogao naći, jedino preko interneta, ali ubija poštarina.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

di si kupio i koliko kosta
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

http://www.alpaca.co.kr/product/product_tsg_1.html

Ma tražio sam si neku grijalicu već duže vrijeme i nađem na ovoj stranici. Izgledalo mi jako dobro i nađem slučajno istu takvu od neke žene za 200kn, normalno polovnu. Bila je još jedna takva ista na Njuškalu za 450kn, ali je izgleda prodana http://www.njuskalo.hr/peci/grijalica-pec-diesel-alcapa-norway-rijeka-oglas-9171267.   
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Ivan Borojević

I ja sam nabavio neku grijalicu na petrolej sa 2 plamenika,mozes upalit jedan ili oba, snaga 2500w, a potrosnja 2.5 dcl na sat sa oba ukljucena, ali nema potrebe za kabinu je dosta da se ukljuci samo 1. Medjutim kad sam upalio 1 ,,podesio fitilj da gori plavom bojom kao na resou a ne plamenom,jer na plamenu dosta dimi,, sve mi to sumnjivo, to mora da trosi kisik ko ludo, a i postoji mogucnost dimljenja,i davljenja u snu. Pa sam razmisljo da nataknem neku cijev na  taj okrugli plamenik,i izvedem ju van kabine ali opet treba busit i sjec sperplocu izolaciju i alu lim, a to mi se sad neda raditi jer je brod na vodi, a nemam generator za struju. Pa sam opet razmisljo imam u kamp kucici isto grijalicu na plin,ali isto treba busenje, a to je poso. Pa kad razmislim ukljucim dvije ringle tj. plamenika na resou gdje kuvam rucak ili kavu i ono ce isto fino zagrijat,barem tako mislim, nisam jos probo, a imam i veliku plinsku bocu. Tako cu izgurat ovu zimu, a za nagodinu moram ugraditi, solarni panel i vebasto to mi nekako najsigurnije,stoji vani a upuhuje topao zrak u kabinu, a moram se raspitat kod kolege jel moguce ugraditi auto klimu, to bi bilo super.

maverick

Uzeo danas ovu grijalicu...11 eura...cijena prava sitnica ali sad ne mogu spojiti na onu malu bocu koju imam  :icon_biggrin: ili druga boca ili ima neka redukcija...inace se moze spojiti na klasicnu plinsku bocu...onu veliku i grije kao avion  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

sale.m 79

Plinske mnogo prave kondenzaciju i trose kiseonik.Pazi da ne zaspis kad je ukljucena.

maverick

Ma to malo zagrijem kabinu iskljucim grijalicu i tek onda spavanje...nema spavanja i grijanja istovremeno....mada prozračno je dosta  :thumbsup:

sandra

Na http://www.lov-ribolov-benko.com/kamp_oprema.php ima grijalica "Jaf" "  PLINSKA PEĆ za šator brodicu...
za 299.00 kn a imaju i plinskih boca i petroleja za kupiti..
eto da malo pomognem..(..kad me vec blokiraju)..

maverick

Greys

maverick

Jožef1

Jedan naš prijatelj ima odlično grijanje?; samo mora zapaliti kanister s gorivom  :eggs: oprosti prijatelju ali nisam izdržao  :be happy:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Greys

Ovo je bila ložnjava, naš kolega Maverick je inače šminka što se tiče čamca, pedantan, tako da  :icon_biggrin:

Kugla

Jožef ako si mislio na mene i rezervar ne brini ja se ne ljutim na prijatelje!  :icon_thumright: Al da je bilo ludo je!

TopMix

Ono sa svecama ne dolazi u obzir u kabini camca. Sta bi se desilo u slucaju nailska broda koji pravi vece talase...?