Jig udice

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:17:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Citat: IVEK 85  u Siječanj 17, 2014, 22:43:05
Citat: kova  u Studeni 29, 2013, 22:35:51
^
Ima i tih, 630 bronzanih kod onih shto vas usrechuju sa 570H modelima , :o
8)
Odlične udice  630 i  635(bjele) čak i 3/0 dosta jaka udica s obzirom na veličinu,a cjena je smješna možda nekih 50 lp!

Veljo mi je dao par komada (bijele mislim), ozbiljna stvar

maverick

Mislim da mi je Alija davno poslao tih bijelih...bas ozbiljne, ali mislim da su bile 6/0   
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Da 6/0, to su onda te iste

Greys

Evo i slike tih
Veličina 6/0

Lomnica_city

Nije li predebela malo ta 6/0 za bilo sta sem soma, ja sam neke 2/0 ali 630 model uzeo pre neki dan "u lokalu" koje su debele kao 4/0 model 3052 ili kao 3/0 VMC Barbarianka, znaci 3/0 je puna kapa za smudja, od 4/0 vec krece somovska kategorija?
Jel zna neko sta znaci ovo Sea Guard, jel se misli na premaz (mozda su zato ovakve boje, recimo mesinga)?

Greys

Boja je kao siva, ali ne sjajno siva. Debele? Ne, barem ne jer se moje pecanje svodi više od 90% na Dunavu. Stavljam 570H u 6/0 na gotovo sve moje gume, doduše rijetko koju imam a da nije 10 i 10+cm. A ako mi treba eventualno tanja, onda je to Barbarianka 4/0

Alija

Te udice koristim i ne mislim ih mjenjati 4/0 i 6/0 pokrivaju sve ......4/0 manji šedići a 6/0 sve ostalo .
Udica nije za one koji bi rado izrvnali koji put udicu kad zapnu  :toothy12: i namjena im je za morski (zaštita od korozije) pa su zato i nešto pliće, al zato jake i pouzdane !
Priča kako su debele i tupe ne sekira me baš puno ....ako smukiju ne smeta 50g olova ,ne hebe ga ni što je udica malo deblja .
Kontre su zabijale udice u somove i smukije uredno,tako da o tupoći mogu pričati samo oni koji na to gledaju subjektivno (objektivno je druga priča ) i ima kontrakuku dobru (koju se da otkinuti ako neko želi takvu udicu )

Za ozbiljne ribe,topla preporuka tih udica ....neke udice sa pedigreom su mi ravnali smukiji 2.5-3 kg kad ga pikne u nepce (kad prosvira kako treba, može biti i od paljene žice)

Greys

Veljo mi je dao nekoliko komada, što udica, što izlivenih glava. Uhvatio smuđa na njih, i to sa probnih 50grama, bez problema propucava. Za model 4/0 mi je dao svega 2-3 primjerka, ali nisam ni izlio, nisam imao šediće za njih, ali vjerujem da će ta udica za njih ubuduće

Alija

Zašto ne želim loviti udicama od paljene žice ....zato što ne mogu ovo :

....a nisu ni skupe pa da kupujem po desetak komada ...

Lomnica_city

Da li ih cisto zato sto manje rdjaju kupujes umesto 630 modela, koliko vidim to je 635 model, Eagle Claw, ili zbog... ?

Kugla

Je su ovo ok udice? Meni se čine dobrima što vi majstori kažete
Eagle Claw L2478
Eagle Claw 3030

Greys

L2478 koristim osobno, a znam i dosta ostalih sa foruma. Tzv. Barbarianka, jaka, oštra. Odlična i za muvanje.

Kugla

Hvala na info, listam po netu i ok komentari i za jedne i za druge.

Alija

Citat: Lomnica_city  u Veljača 08, 2014, 01:56:59
Da li ih cisto zato sto manje rdjaju kupujes umesto 630 modela, koliko vidim to je 635 model, Eagle Claw, ili zbog... ?

....na fotki iznad ti je odgovor  :bye:
Koristio sam šminkerske fensi šmensi udice,kemijski brušene pa kad se smuki pikne plitko u nepce (cca 2.5-3 kg) izravna udicu dok ga izdrilam do čamca.
O ubadanju u četku kod soma neću ni da mislim .....

...na kraju stvar je dosta jednostavna ....san i cilj svakog ribolovca je da ulovi OGROMNU (kapitalnu ribu),a ako taj san misli popušiti jer ima smeće od pribora (udica,loša špaga,rola i sl ) ne ostaje mu drugo nego da sanja i dalje  :icon_biggrin:

maverick

Meni si slao par tih bijelih...odlicne...koja ono velicina bješe
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"