johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

grga

često i negativno okarakteriziran motor na forumima u rangu 2 t motora .

retfala

imao sam evinrude 25 sa el startom. misli da je to bio prvi model sa elektronikom. bio je star 30-tak godina ali to je nevjerovatno kako je motor radio i palio. na njemu se nikada nije čuo alnaser jer je palio u prvi zub. bio je veliki potrošač benzina ali je i išao. prodao sam ga prije 6-7 god i još uvjek radi odlično.

grga

počeo sam ovu temu zato što ovih motora i danas ima dosta na vodi većinom starijih godišta iako se proizvodio do iza dve tisućite godine ja ga imam i danas a prije sam imao dva komada s kojima sam bio izuzetno zadovoljan kao i s ovim danas  u različitim konjažama.motori su veoma pristupačni cijenom i pouzdani ,nemaju bolesti kao tomosaki s paljenjem i ostalim dječjim bolestima ,razlika dakako ima u gorivu  ali je sigurno preuveličana u odnosu na druge dvotaktne marke , koja je po meni i jedina mana.selva koja je kopija  jonsona a bolje je okarakterizirana,po meni  neopravdano , za nove nautičare jeftin i puzdan motor za malo para  :wave:

maverick

starije generacije...nemaju nekih mana..osim potrosnje i to kod prvih modela...zadnji nisu nista drukciji od drugih 2t motora...selva je na njihovoj bazi i nastala...i nema bas nikakvih razlika.....
na zadnje  vrijeme imao sam prilke raditi na 2 t yamahama od 25 ks, od 40 ks i sto se tice potrosnje nema ni tu nekih razlika....svaki cvajo pije onoliko koliko das gasa.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

johnson seahorse 6
Kod mene služio dve godine, star 30-tak godina možda i više.
Retko dobar i pouzdan motor, ali potrošnja .... drama.

grga

što se tiče te famozne potrošnje đonsona možemo sad ako bog da na druženju testirat koliko će na istoj kilometraži i brzini na istim čamcima bit razlika . kolega xxx ima isto šarka srbskog sa tohatsu motorom

maverick

tvoj jonhy je noviji i ima apsolutno istu potrosnju kao i ostali cvajtaci....moj drug spin je imao yamahu 25 ks...potrosnju nije mogao dovesti do selve 50 ks...ne vidjeni potrosac
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

to je vjerovatno bio model origin , motor nepoderiv , ali zato pijeeeeee  :toothy10:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

river

eto ja sada vozam jednog od 15 ks crni,ali bogami troši,jest da je na limenom čamcu,ali za usporedbu tomos 18 za dvije litre manje na isti put...

bole 78

Uploaded with ImageShack.us

...ja mog evinrude 2t 15ks upario sa ovim laganim camcem (120kg) pa nizvodno idem 41km/h,uzvodno 35km/h i potrosnju nikada nisam tacno merio jer nije velika,ali potrosnja rapidno raste sa opterecenjem camca... kad nas je dvojica u camcu i malo vise opreme onda sigurno za 1/3  poveca potrosnja.

grga

nisam imao starije serije  svi su bili oko 2000 god bijele kape motora ,svi dvotaktni motori značajno dižu potrošnju goriva pri maksimalnom opterećenju bez obzira na marku ,isto tako mogu biti dosta ekonomični ako se pazi s gasom. pričao sam isto s  kolegom spinom i ja sam imao tu jamahu oriđin staru par godina to je motor s jednim karbošom i mjenjačem s boka i stvarno troši i bučna je strašno, dok sam poslije imao istu konjažu jamahe koja je ukradena sa dva karboša i mjenjač napred znamo o kojim motorima se radi ,i kao daje četverotaktna spram ove oriđin.

maverick

BORKO

Koristim "hvaljeni" Origin Yamahu 25 2T , star 4 godine, s jedva 12 sati rada (NOVO!!) i nemam apsolutno nikavih zamjerki...pije, istina, ali ideeeeeeee.... ::)
Ðe ronimo ?

maverick

s obzirom na malo vecu potrosnju i podmazivanje kroz mjesavinu je bolje...i trajace ti sto godina

grga

prezimenjak nebudi na kraj srca,pa bitno da smo u nečemu prvi  :notworthy: ::)