johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

Imam priliku uzeti johnsona 40 2t..2000god...e sada trebam nekoliko inf. O tom motoru...najvise me zanima koliko je tezak,ima li bolesti...znam da je potrosac veliki pa me zanima dali bi ga sa nekom elisom manjeg broja uspio sta pripitomiti da potrosi ispod 15L/h naravno na 3/4 gasasa??

maverick

Dobar, pouzdan i kvalitetan...ali da je veliki potrošač...to bas i nije...on je extremno veliki potrošač....15 litara uvijek mozes imati u glisiranju , problem takvih motora je seljenje, paljuckanje , često izglisiravanje....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

skoro 70kilograma ima  :BangHead:
i sad sam malo procitao i iznenadio se jer je u pitanju dvocilindricni motor  :eek:
Audentes fortuna iuvat

silure

Dvocilindricni i da je toliko tezak?? Uh....znaci ispod 15 tesko navuci?? :icon_scratch: .... ocekivao sam oko 12 na 3/4 i do 17-18 full.... i tezinu do 65 kg kao osnovni model bez el..pokretaca...

šajzika

evo tocne infromacije za 2000god

znaci 180 ili 185 lbs sto je 80 i mal jace kg  :BangHead:

Mislim da ako budes prolazio sa 15 da ce to biti veliki uspjeh.
Znas da je na dvotaktnima 0.5 x broj konja realan.
Tak da moj djoni od 15 ide 7.5 kad sam sam do 8 l sa dvoje u camcu.
Yamaha 25 origin 2t oko 12 .
Racunaj bolje na vise pa se neces razocRat
Audentes fortuna iuvat

maverick

Imao sam selvu 50 i mogla se spustiti na 11 litara ali ubije ti izglisiravanje i paljuckanje. Premjesti se vamo tamo...nedjeljno kupanje s djecom malo vozanja uzme i 20 na sat
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Hm...morat cu dobro razmisliti...pouzdan sa vecom putnom brzinom..ali i vrtoglavnom potrosnjom...mislim da cu dobro razmisliti

maverick

Danas moras izdvojiti veliku hrpu novaca da bi kupio veliki 4 t motor....ili za nesto sitno kupiti polovan 2 t....tu ti se uvijek vrti ona stvar oko 100 radnih sati godisnje...ako se vozis 50-60-70 isplati se za malo novaca kupiti 2 t....ako si preko 100 isplati se kupiti 4 t...e sad...koliko love moras izdvojiti za taj motor , ja sam tu selvu koja je bila doslovno nova, odvozio jednu sezonu na dunavu s njom , mislim prodao za nekih 10-11 000 kuna....s tim sto je motor bio 2011 godiste

pajdo77

Ajde da čujem da netko ima motor kao i ja, naime i ja poput šajzike imam johnsona 15 ks. Slabo ih viđam na vodi,gotovo nikako. Zna Šajzika šta valja. :ok:

maverick

Pouzdanost na prvom mjestu...kako ti kuburiš s potrošnjom...

silure

Mijesecno imam ispod 10 sati...godisnje max 100 sati....mislim da mi 4t nije neka debela usteda....razmislit cu o ovome 40ks...jedino sto me vuce da ga uzmem je da znam da bih ga vozio 2-3 god dok se ne izvucem iz sr.... a tada znam da cu uzeti e-tec...planirao sam ove god ali ne mogu izdvojiti 5000 e... jos moram cekati da sredim neke vaznije stvari...iako ni moja 25ica sada nece stedjeti kada bude gotova kabina i brdo opreme

maverick

Nije ni e tec neko cudo od ustede...sva moja iskustva su dosta negativna po tom pitanju....ima susjed 25 ...tri pecanja potrosi cijeli rezervar od 25 l...a ja malo manje od deset...a idemo svaki dan pa se racunaj koliko je to razlike...pa plus ulje...ako te taj motor ne kosta puno...probaj...kolega prodaje 35 ks ali ne znam po kojoj cijeni...ako te bude zanimalo mogu se raspitati

pajdo77

Ja sa johnsonom nisam ni mjerio potrošnju, vozikam se gotovo svaki dan ali su to kratke relacije. Što se pouzdanosti tiče tu nemam zamjerke. Moj je 2 000 godine proizveden i nikakvih problema.

silure

35-ica??mislio  si na johnsona ili??

rj

Citat: silure  u Lipanj 06, 2015, 15:26:03
Mijesecno imam ispod 10 sati...godisnje max 100 sati....mislim da mi 4t nije neka debela usteda....razmislit cu o ovome 40ks...jedino sto me vuce da ga uzmem je da znam da bih ga vozio 2-3 god dok se ne izvucem iz sr.... a tada znam da cu uzeti e-tec...planirao sam ove god ali ne mogu izdvojiti 5000 e... jos moram cekati da sredim neke vaznije stvari...iako ni moja 25ica sada nece stedjeti kada bude gotova kabina i brdo opreme

nevolim davat preporuke ...neznam koji će ti to qorac  :sha:

potrošnja nije mala
ulje
ima "dječjih bolesti "
skup
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom