johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darko

drži u vodi , sigurno ga je.e neki pauk , tamo ih ima pun .urac  :stripii:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

Ok...sad znam sto posto sta je...Šajzika...buhin ti trpa u motor onu ilovaču da bi sto prije kupio njegov motor  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Danas ga je udario u kamen kad je parkiro. Reko sam mu da je odmah cjena pala za 50%
Audentes fortuna iuvat

Darko

ma guram mu lišće i grančice  :stripii:

maverick

Ja cu ti to besplatno ocisiti tak nek gura koliko hoce  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

A kolko kost darkov propeler posto je ovaj bez jednog pera ?
Audentes fortuna iuvat

Darko

zalijepio sam dvokomponentnim ljepilom  :stripii: , evo ti jedan ćavin  :thefinger:

maverick

Motor kojem pri udarcu pukne pero vise manje ima trajna ostecenja i cijena mu pada za 30 posto momentalno....ako tome pridosas i potrebu da kupi novi propeler...onda yamaha ne vrijedi ni tih 7500 koliko trazis za joniku...ukratko da skratim...mijenjate se i Darko ti jos treba nadoplatiti 500 kuna  :stripii:

šajzika

Plati rundu u neptunu i kvit smo :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Darko

maverick

Šta se .urćiš...šajzika ti oprosti 500 kuna... :stripii: kazi hvala i da dodjem sutra da mijenjam motore  :stripii:

Bakara

Iz svega ovoga, ono sto sam ja zakljucio da su to zaista kvalitetni motori koji mozda i trose vise zavisno od nacina eksploatacije, ali su zato pouzdani i nemaju neke glupe probleme, kao recimo neki tomosi.
Ja sam bacio oko na par starijih Johnson-a, dvotaktnih seahorse 25-ica. Ne znam kolika je deklarisana njihova potrosnja na punom gasu, ili koliko bi trosila na pola ili 3/4 gasa? Gledam da pazarim Tiger Shark, pa mislim da bi 25hp bilo optimalno za njega.

Na sta bi trebalo obratiti paznju prilikom kupovine ovog motora, neke specificne stvari?

Ervin

Mene su savetovali da ukoliko budem uzimao Johnson 25 da gledam da uzmem izvedbu gde svećice ne ulaze pod uglom od 90 stepeni, nego nešto manjim. Recimo dijagonalno, sa strane. Evo fotke gde se to vidi.

Johnsona nikada nisam uzeo, ali to je neko iskustvo koje su mi preneli. Navodno su te serije najbolje.

Bakara

Cek, nisam razumeo najbolje, mozda si ispustio neku rec. Znaci da gledam da uzmem kao sto je ovaj na slici, da svecice NE ulaze pod uglom od 90 stepeni?

Ervin

Tako je. Ovaj model na slici je dobar.
Izvini, ispustio sam rečcu "ne"... Evo sad sam ispravio post! :toothy12: