johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Kako idem jedino da skočim do vode i otepem mu jedan krak elise i nakucam deku na taban od čamca :stripii:

ljuska

pajdo77

Čamac bi bio prvi izbor ali kako je situacija takva kakva je ne bih se bunio da mi iz neke firme doniraju anti-algin dok ne nagrecam za čamac

šajzika

ZAa ljigu nepomaze ni antialgin , kolega isto mora prati dno
inace ja zbog l jige izgubim 10km/h na brzini
znaci nizvodno 25% a uzvodno cak 33%  iliti cist camac 40/30 prljav camac 30/20  :uf:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Pa neću ga po ovoj zimi prati pa makar me kederi obilazili,imam ja vremena za preći Dravu :stripii:,dalje i tako ne idem. :rofl2:

šajzika

ja cu svog prat bar jos jednom , jos voda nije hladna, komotno kad je ljep dan kao danas mozes se malo i okupat  :ok:
Audentes fortuna iuvat

ljuska

Citat: pajdo77  u Listopad 12, 2015, 22:13:56
Čamac bi bio prvi izbor ali kako je situacija takva kakva je ne bih se bunio da mi iz neke firme doniraju anti-algin dok ne nagrecam za čamac

nisam mislio na vrstu čamca nego pit stop  ko u formuli 1 probao sam nabrzinu neki fotošop ali nije nešo uspio :pije:

pajdo77

Pa jedva se i umijem ujutro,hoćeš da ručam tablete? Nisam ja tinejdžer,jedan jači mraz i gotovo. Ja sam u godinama gdje mi pašu više parne kupelji nego zimske gadosti. Od ovih bih uzeo kacigu,piri po glavurdi navečer,došo kući sa frizurom ko Diana Ross :icon_rr:

kobac

:rofl2: :stripii: :hello2:
Vjeruj znam kako ti je....
Bez vunene kape  :violent1: :violent1:

baka

Citat: pajdo77  u Listopad 12, 2015, 22:20:13
Pa neću ga po ovoj zimi prati pa makar me kederi obilazili,imam ja vremena za preći Dravu :stripii:,dalje i tako ne idem. :rofl2:

Odeš na otok, izvučeš ga, okreneš na bok i oribaš prvo jednu pa drugu stranu. Samo sluz te usporava 10-20%, a o algama neću ni pričati. Jbeš anti algin, samo ovo pomaže. Da kupim sad neki novi čamac bez kabine ne bi ga ni mazao s antialginom već samo s vremena na vrijeme oribati i to je to.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

pajdo77

Baka pa ribo sam ga ovo ljeto svaki čas,znači nema mjesec i po da nije oriban kako treba,otići ću popodne do otoka pa ga malo oribati da vidim je li do toga a već kad sam tamo malo blinkati

pajdo77

Prijatelj mi ima čamac "orašje" i nedavno je uzeo Evinrudea 9,9 ks dvotaktnog (ne znam godinu proizvodnje) i sada me zanima jedna stvar od vas koji se kužite u motore. Situacija je ovakva,uz motor je dobio i dosta dijelova za pomenuti motor pa tako i karburator od evinrudea 15 ks također dvotaknog. Da li staviti taj karburator od 15-ice i onda kada izglisira smanjiti gas ili ništa ne dirati? Na pecanje bi išla većinom dvojica u čamcu plus oprema a ruta vožnje od vikend naselja na ušću do hulova. Da je moj ja bi mjenjo karburator ali me zanima i vaše mišljenje. Kontam da bi trošio oko 2,5 litre po satu više ali bi prije stigao i imao viška snage nego sa 9,9 ks koji ne znam kako bi tjerao čamac plus njih dvojicu sa kojekakvom opremom koju vučemo na pecanje. Šta kažete,mjenjati karburator ili ne :sha:

Žorž

Pajdo Orašje sa 9,9ks možda ne leti ali ide odlično!Mislim da samo menjanjem karburatora sem nešto veće potrošnje i neće dobiti nešto specijalno.Morao bi da odradi još neke stvari da bi se razlika zaista osetila,a to je onda potpuno druga priča."Ništa ja tu nebi diro" :ok:

Bakara

Koliko ja znam, jedina razlika izmedju 9.9 i 15 i jeste jedino u karburatoru, zato ih i zovu Evinrude 9,9/15, cak bi trebalo da je ista situacija i sa 20/25hp

pajdo77

Ma sve je isto sem karburatora,mene zanima stavljati 15 ks karburator na 9,9 ili ne. Sa jedne strane veća potrošnja goriva ali se dobiva na brzini. Da ili ne?