johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Citat: bb  u Ožujak 27, 2015, 12:33:22
Podjedujem ovaj motor i nemam baš neke zamjerke,osim buke.Inače sve 5,imam ga više od 10 g i jedini kvar mi je na prvoj vožnji nije valjao impeler i pregrijo se i spalila otopila plastika na elektroniki i to je to,toči i vozi.jako robustan motor,kako bi moj prijatelj rekao frižider.
Audentes fortuna iuvat

šajzika

johnson kao marka je koristen i u američanskoj vojsci, svuda ces vidjeti da su cjenjeni i pouzdani motori.
problem im je malo ta prokleta potrosnja naravno sada kad se gleda svaka kuna a cijena goriva je visoka  :BangHead:

Audentes fortuna iuvat

davor99

View My Video

to je taj malo sam ga uredio bitna mi je pouzdanost a potrošnja ne jer se ne vozim puno
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

tak je i zrinko palio da se pokaze makina kak pali iz prve pa sjebo impeler (ako dobro vidim da nema kanta vode)  :hi:

inace ljepo pali , zvjer  :icon_thumright: ja mislio taki kupit starom umjesto tomos 4 , ali za njegov jedan izlet godisnje nek koristi t4  :rofl2:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Cini mi se da je na ovom i peta skinuta
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

davor99

Da peta je skinuta da ne oštetim novi impeler pa samo za probu
Vodite ljubav, a ne psa

šajzika

Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Danas me počeo *ebavati johnnson pa da pitam netkog tko se razumije šta bi to moglo biti jer sam nemam pojma o njemu. Ovako,upalim ga danas,bez problema i odvezem obitelj na kupanje,nakon tri sata trebam ići po njih i ni makac. Upalim ga,crkne,dodam jači gas on radi i crkne čim se gas smanji. i tako stalno. E sad pošto ja to nisam nikada rastavljao a love za majstora nemam pitam vas šta bi to moglo biti,možda je smeće iz rezervara ušlo u karburator jer sam danas sipao friško ali onda bi valjda crko dok sam ih vozio na kupanje a ne sada,kontam da je možda do svjećica pa opet onda valjda ne bi upalio. preostaje dovod goriva ali onda ne bi nikako palio a ne da radi pa krepa. Nisam dosta pametan pa pomagajte ako imate neko rješenje ili znate možda razlog.

šajzika

Mozda je do goriva. Eno kolegi trokira 4t motor zbog istog.
Inace meni djoni bez jedne svjecice uredno radio ali trosio 12 l na sat
Audentes fortuna iuvat

kobac

Probaj jel kruskica mekana kad upalis, mozda ne vuce gorivo
Mozda je lose gorivo ima vode i so ili je filter zastopan ili pun vode????
ja to vise onako mal laicki ali vrijedi pogledati

pajdo77

Šajzika koje ti svjećice imaš u njemu i zašto ti je radio samo sa jednom svjećicom,jel riknula ili je nešto drugo bilo u pitanju? Ma kobac kad isključim gorivo curi na onaj priključak,znači da prođe kroz kruškicu do motora.

kobac

A jel ima unutra filter za gorivo , mozda je on prljav ili zastopan
Jel baca vodu van, odnosno jeli mozda zastopan dovod vode, da se mozda negrije pa se gasi????
vrijedi sve probat, mada neznam ima li to veze....

šajzika

Citat: pajdo77  u Srpanj 04, 2015, 18:58:50
Šajzika koje ti svjećice imaš u njemu i zašto ti je radio samo sa jednom svjećicom,jel riknula ili je nešto drugo bilo u pitanju? Ma kobac kad isključim gorivo curi na onaj priključak,znači da prođe kroz kruškicu do motora.
Kod mene je jedna svjecica bila bez ferode . Katastrofa. Pojedeno do kraja.
Isto je palio i isao.
Isao mi je sa mjesavinom od 1 do 4 posto.
Svjecice se nemogu sjetit tocno koje. Kad budem isao iduci vikend mogu javit.
Inace kakvog sam ga izmucenog dobio, jos ga ja jebavo i on izduro ja sam sretan s njim.
Jedino ekonomska situacija od 8l/h me hebe.
Zadnji put pecanje premjestanje i pecemje slanine na odredjenom mjestu 6litara plus ulje. Nije jeftino.
Vidi s maverickom sta i kako, on je meni pregledao motor i ja sam ga kod njega servisirao. Nije puno novaca a sve se ocisti
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Evo našao sam koje svječice idu pa ako i tebi mogu pomoći,govorim za jonsona 15 ks,NGK BR7HS, a svjećice champion QL82C,eto toliko sam saznao,nego gdje bi se to moglo potražiti u Osijeku i koja trgovina bi to mogla imati? Moram ići korak po korak dok ne napipam gdje je problem,ako nisu svjećice onda ću tražiti šta bi drugo moglo biti