johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Prijatelja pati nešto evinrude dvotaktni 9,9 ks,naime kaže da mu trza u vožnji,valjda gubi snagu kako sam ga razumio. Kupio je negdje prije novi priključak za gorivo,dakle on nije. Sutra će ići kupiti nove svječice i šta bi još moglo biti? Motor nije vožen neko vrijeme ali uredno paljen sa vremena na vrijeme,i prije stavljanja na čamac je ponovo upaljen u buretu i sve štimalo,primao gas uredno a na vodi štuca. Jel možda od stajanja nešto ušlo iz rezervara u karburator ili ima neki drugi razlog tj.šta bi još moglo biti :hi:

DIDAPATAK

..ufatila ga ljenka ko mog Tohija  :icon_scratch:
..svježe gorivo pa po gasu..malo ga propiriti  :icon_thumright:..tako ću i ja ..jednog dana  :stripii:
.. :baba:

pajdo77

Pa sipao je friško gorivo. Čuo sam da imaju nekakvi aditivi ili tako nešto pa se sipa sa vremena na vrijeme u rezervar. To valjda pročisti karburator ako je istina,nikad vidio niti probao pa ne mogu reći ima li smisla :dontknow:

pajdo77

prije neki dan prvi put ove godine išao na vožnju sa johnsonom,upalio iz 30-og puta,jučer isto a danas također. Svjećice lanjske,rezervar opran i sipano friško gorivo,pumpica na rezervaru puna,lulice pregledane,poslije ga pali sto puta i isto toliko puta će upaliti iz prvog-drugog puta. Dakle samo dok se pali prvi put problemi.Čok također šljaka. Jesam li još šta zaboravio pregledati?

šajzika

Jesi odvrnio saraf na tanku :stripii:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Pa jesam,lane palio ko blesav. Možda se rasušio :stripii:

vedro

Napravi malko slabiju mjesavinu i ima da pali.

pajdo77

Na 10 litara roknio deci i pol ulja

Bakara

Ako ide 2% mešavina, trebalo bi onda 2dl ulja, ali to sigurno nije razlog. Probaj kad nadrukas pumpinom, da nagneš motor-podigneš čizmu iz vode, ne bi li krenulo malo goriva ka cilindrima. Tako Tomos voli :D
Proveri plovak u karburatoru

pajdo77

Znam da ide dva posto ulja,zato sam i napravio slabiju mješavinu da ga na početku,prvih par minuta propirim od možebitnih ostataka ulja i prljavštine iz rezervara od prošle godine. Kad pređem par kilometara onda dodam ulja da dobijem mješavinu dva posto. Ako ja rastavim karburator moj Bakara onda je gotovo,to više nitko sastavit neće,pa ja još nisam uspio ni jednu igračku iz kinder-jaja sastavit a da mi nije ostalo viška djelova a ne da prčkam po karburatoru :stripii:

Bakara

:stripii:
Ma to je Dzonika, nema tu ozbiljnog kvara vec te neka sitnica zahebava :D

pajdo77

sad sam došao sa Drave i upalio ga hladnog iz drugog puta pa ti budi pametan. Mora da je bilo prljavštine od lane pa dok to nije otišlo bilo je nestašluka.

pajdo77

Sad se dovukao sa Drave,ručice ko u oragutana..mogu se počešat po članku na nozi a da se ne sagnem koliko sam vuko onu špagu za paljenje. Zaključio sam da me hebe što ne mogu potrefit koliko da izvučem čok a da ostane motor raditi neko vrijeme. Ako ga izvučem do kraja,upali i odma krepa,ako ga ne izvučem neće hladan ni kresnuti a nikako pogoditi optimalno izvlačenje. Lane mi se to nije dešavalo,sve sam pregledo,od dovoda goriva,iskre i svjećica,sve štima a on meni ovako. :baba:

mossi

Jesi probao ovako ( iskustvo sa 2t trimera i prskalice na obe funkcioniše isto ):

Čok do panja, gas do panja, povučeš sastavi iz 1-3 poteza, uguši se posle par sekundi.
Nakon što se ugušio čok smanjiš na minimum i upališ sa pola gasa, posle smanjiš gas po potrebi.

Nakon toga pališ redovno bez čoka sa gasom koliko traži.

pajdo77

Nisam Mossi al ništa me ne košta da probam. Ja dodam gas..onako malo tek da se pomakne sa lera(skinio kapu,pogledao kad se malo mrdne i onda označio na ručici),izvučem čok do kraja,upali,krepa i onda vuci ko sumanut ako ga vratim,uglavnom napati se ja ko nespašen.