Glavinjare- univerzalne varalice

Autor zanderman, Ožujak 10, 2014, 15:48:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

Pogledao video,
Glavinjare su takorec remek djelo.
Bas su me odusevile izgledom.
Audentes fortuna iuvat

maverick

A bas ih je Blagoje lijepo sredio...ne znam covjeka ali svaka mu dala... :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

i 7€ komad.
Prvo bacanje i pravo u panj

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Hunter

neke rade ljepo poput eel-a , a neke samo izgledaju ljepo . te boje su uglavnom nepotrebne i promašene za ozbiljan ribolov,više za zid !da ih je ofarbo majstorski je!

maverick

Da...prigodnije su za poklon nego za ribolov
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Audentes fortuna iuvat

HyperX

Monarch Dok Vibro Zack 6cm 15g SFC boja , zamjenio sam samo split ringle stavio owner trokuke i u ovoj godini nema grabezljivice koja se nije upecala .

mossi

JN Lures.. mala dopuna za bucovčiće i ponekog smudjarka.  :icon_thumright:

Odnos veličine:

majstor

U dlanu ti čitam da će pasti veliki smuđ.  :stripii: :stripii:

SMT

Varalica po mom utisku koju ribolovci najmanje poznaju tj njene mogucnosti... Stoje u kutiji uglavnom... Najčešće je povezuju sa vertikal jigingom soma i možda nekim negativnim konotacijama... Onaj ko je konstruisao nije dobro mislio ribama... Sreca po ribe, najmanje verovatno zastupljena iz raznoraznih razloga, mislim da je onaj gore u prvoj rečenici najčešći...

Došlo je neko vreme da je dzig pecanje, a glavinjara neka sramota za koristiti, ja se ne slažem sa tim ako pričamo o varaličarenju riba za usta...

Po meni super lovna varalica, u lovu soma dokazana... I tu kod većine staje priča... I to je ok, naravno...

Mene te somovske glavinjare, ne privlače mnogo zbog svoje težine i terena gde se radi sa njima i otpora koje pružaju... Koristim retko i ne rado... Efikasnost nije upitna uopste...

Mnogo češće koristim glavinjare do 20-25g za smudja i bucova, naravno i soma ako može na tu gramažu... A najčešće  one od 8-10-12-15grama...Odabirom ovakvih veličina tj težina ako to uslovi dozvole, napravimo sebi ugodan ribolov... Mogućnost vodjenja ovih varki je velika, od klasičnog dzigovanja do ravnomernog vodjenja... Rade opako kod mnogih prezentacija... Gore spomenute veličine(8-10-12g-15g) zbog svoje jače vibre odaju utisak mnogo većeg plena nego što jeste... Precizan i dalek zabac ako je to potrebno se sa ovim varkama podrazumeva... Ono malo dana(dnevnog ribolova) što sam letos hvatao, u pokušaju lova smudja, radilo se uglavnom glavinjarom... Moj utisak(subjektivan) je da ću glavinjarom najlakse naterati smudja na akciju, kada mu i nije bas do nje... Napad smudja obično bude agresivan, nema tu puno pipkanja...

U mnogim situacijama će zamenuti neke od voblera i dzig, možda i bolje od onoga sto očekujemo...

Veliki je broj domaćih proizvodjaca silikonskih glavinjara prisutan danas kod nas... Meni je Draškova glavinjara i dalje No1...Dužno postovanje i drugima, koristim i Vidine sa slike, još neke...

Ja ne znam koliko dugo postoje ali preteča svega ovoga je bio Rapalin Ratlin Rap( nije silikonska)  ali i tada je kao i danas to bilo povezivano uglavnom sa somom...

Lično verujem da je to odlična varka za većinu grabljivica po Dunavu...

Nije silikonska ali je mnogo dobra...

kawasaki

Ova boja "rete" sa fotke  i 8 cm je vrh vrhova  :ok:
Brzi od Bolena.

SMT

Kako sam gore u postu spomenuo, najčešće koriscene glavinjare su bile  Draško i Vida...

Uvek kažem, da je savet od nekoga ko provodi vreme na vodi dobro došao... Tako i ja dobih neke glavinjare da probam od jednog kolege, a ubrzo počeo da ih i kupujem... Prosto love a mi smo tu da probavamo...

Perca glavinjare...

Ko traži glavinjaru od 4-5cm, blage vibracije( ne da lomi ruku), odličan izbor, za mnoge tehnike... Lepo love zaista, sve sto pliva po Dunavu... Ne mogu tvrditi da prave razliku u odnosu na druge ali mene su kupile 101%...Udice na njima u startu dobre, nema greške...

Jožef1

Koristi li možda netko ove Berkleyeve glavinjare-ako jesu  :icon_scratch: 14g, opremljena sa par kuglica - ima jak zvuk. prijatelj sa foruma veli: Dobre za bucove - mora se brže vuć  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

miha

i sjebeš rolu dok kažeš keks....

pajdo77

Miha,staviš na štap multić i vrtiš ko sumanut jedno pet zabačaja,taman dosta da popi*di čovjek,spakuješ pribor i na pivo...bar ja tako.