Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

A nisam..zaokupiralo mu buckanje... :icon_biggrin: ali budem za vikend...ali vidim i ovi moji kederasi slabo prolaze...ustvari bucov i sitan som na kedera...pa mi se onda nije ni dalo probavati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

volio bih da mi ima netko pokazat kako se to točno radi.. jesam ja probavo ali uzalud nista nisam uhvatio. ni kvrc  :icon_biggrin:

maverick

Pokazacu greysu a on neka ti prenese  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Vjerujem da bi ta tehnika bila ubojita kod mene.jer nitko neide ciljano na smuda  osim mene..iako sam ja jos pocetnik.. :icon_biggrin:

Kugla

Citat: maverick  u Srpanj 09, 2013, 21:37:10
Opet me zaboravio, e susjed susjed, nego drž se ti bučkanja vidiš kako ti to super ide.  :icon_thumright:

Greys

Citat: maverick  u Srpanj 09, 2013, 21:37:10

To moram doživiti onda  :icon_biggrin: Vjerujem da će me koštat  :icon_biggrin:

alexdja

Da li neko pokušava ovih dana?

Nešto nemam informacije da se ovde u mojoj blizini nešto dešava...

P.S. Pozdrav za smudjoslava :icon_salut: (upoznah ga slučajno i stekoh utisak da je jako pozitivan momak)!  :icon_thumleft:
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Ja malo u slobodno vrijeme  :icon_biggrin: sitan som, stuka, smudj..cak sam zadnjih dana i klena lovio....

alexdja

TopMix

Jedna zanimljivost: ovog vikenda sam daleko bolje prolazio sa smudjem na muvanje sa predvezom nego na muvanje sa jig udicom! I to muvanje sa zadrskom! Smudj ga pokupi tek kad na trenutak mamac umirimo na dnu!
A o prirodnim mamcima za smudja da i ne spominjem... nekad mnogo bolje radi na gnjecenog, secenog ili guljenog kedera, nego na zivog ili celog kedera...Zakljucak bi mogao biti  da uvek treba imati sirok repertoar tehnika.

alexdja

Da li kod kliznog olova biraš težinu kao i kod glava (mislim minimalnu kojom može da se radi) ili staviš nešto težu?

Pitam zato što neki tako rade i kažu da treba staviti malo teže olovo od potrebnog kad je klasično muvanje (klizno olovo i predvez) u pitanju...

TopMix

Uh, sve zavisi ob dubine i brzine vode i nacina prezentacije. Ja se nekako opredeljujem da koristim sto manja olova, tek toliko koliko je potrebno da ga spustim na dno, da vise leluja a manje da kuca po dnu. Mada, i kod muvanja sa kliznim olovom ima vise nacina za prezentaciju. Nekad je dobar fazon da olovo bude nesto teze, sa granicnikom iznad, u varijanti kad naglo odizes sistem sa dna, pa ga onda olabavis da propada.

alexdja

Dobro to nekad...

Nekad ja i glave stavim teže kad ne znam više šta ću ili se tripujem da "kao uzima samo s patosa"...

Nego me zanimalo onako da li to radiš po pravilu (jer mnogi rade tako)...

Ovako kako si opisao radim i ja, mada mnogo retko i radim sa kliznim, uglavnog džigujem sa glavom, ali planiram češće da probam (naročito kad neće na gumu, pa neće ni kedera na glavi)...

TopMix

U najkracim crtama, dobro je imati sirok repertoar fora i fazona, a tu nema puno mesta za neka kruta pravila. Gumu nisam ni probao jer je tisa toliko spora da to i nema nekog smisla. Onda probam sa kederom na jigu, udarci jako retki, okrenem na predvez, pa mlitavo i polako ... kad on uzima ko veliki!
Skoro da bi i mrtvak na dubinki bio najbolje resenje ... ponekad.

alexdja