Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

TopMix

Konacno se voda dovoljno ohladila pa se na jigovanje sa kederom sve cesce javlja nesto veci smudj  nego inace. Ovaj vikend palo devet komada, od 1-3 kg, uglavnom se javlja u najljucem krsu.

TopMix

Di si Duse? Sta ima kod tebe? Je l muvas nesto?

Stepa

Molim koje udice koristit za muvanje :icon_scratch:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Neki dan greysika ili tko vec donio odlicne udice za muvanje...sad ce vec napisati koje su oznake  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Za kedere iz mrezice desetke uglavnom koristim 4/0 , a za gabaritnije kedere iz dvanaestice 6/0, u oba slucaja one sa sirokim lukom, mislim da su eagle clo ili kako se to vec pise... Te udice su optimalne velicine, a sto se tice debljine, malo su jace od klasicnih smudjaroskih jig udica, sto smudju uopste ne smeta, a ni som ne moze da ih ispravi. Ne spadaju u neku visoku kategoriju, al rade posao, s tim sto uvek proveravam vrh i po potrebi ga malo doostrim.

maverick

A ja nekako opet volim udicu s manjim lukom, tj uzeg vrata....sad su bas donijeli neke ali zaboravih koji je model  :BangHead:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Miki molim te sliku ako imas  :icon_thumright:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

TopMix

Pokusacu nekako, samo malo strpljenja molicu lepo...
Inace, Stefany je "kriv" za sve  :thumbsup:

TopMix

To je model eagle claw 3030, moze se lako naci na netu. Nista posebno, al kao sto rekoh, rade posao. Udicu zapakujem tako da sa prstom osetim vrh ispod koze kedera, tako da lako prolazi kroz prepreke, a lako izlece u kontri. Koristim sa sirokim lukom tako da je vrh skroz na povrsini ledja kedera, a ne u mesu nekoliko mm ispod, kao sto je slucaj sa jig udicama sa manje sirokim lukom, kao sto je napr.eagle claw 630

twister011

E pa te, uz nekoliko drugih sam mu i nosio na kucni prag, ali jbga, nije imao ko da otvori :icon_salut: Svercovao sam 2000 udica u oba smera :confused2: Reimport :tongue1:

Greys

Citat: maverick  u Listopad 30, 2013, 13:57:09
Neki dan greysika ili tko vec donio odlicne udice za muvanje...sad ce vec napisati koje su oznake  :thumbsup:

Za druga Mavericka:
Eagle Claw L2478 4/0 iliti po naški Eagle Claw Barbarian  :icon_thumright:

maverick

Milija majke mi, ne znam ni sam više zasto sam dobar s tobom  :toothy12: a Tope...ja udicu kompletno krijem da manje zapinjem po panjevima i ove udice sto je greys dofurao su bas odlicne za tu namjenu

twister011

Pa valjda zato sto znas da se salim :icon_sunny: 

dus

Citat: TopMix  u Listopad 30, 2013, 13:14:47
Di si Duse? Sta ima kod tebe? Je l muvas nesto?

tope ! muvam pomalo kad uhvatim vremena ,al sve ga je manje, ovaj mjesec  3 izlaska , u prosjeku 5 - 10 riba po izlasku ali sve sitan smuđ par većih do 3 kg. bitno da se nešta dešava. sad će malo zaladit pa će biti bolje ! samo da je vremena!

TopMix

Kod mene isto, cekam vikende ko ozeblo sunce...