cerada za čamac

Autor miha, Svibanj 01, 2014, 18:26:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Ne ide to tako sporo, nego sam uletio u blagdansko vrijeme. Ali bitno je ovo drugo, da nema fušeraja.
Kvalitet materijala i završna izrada je vrh.
Inače, najveća dilema je bila odabir boje platna, sad vidim da sam pogodio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Da, opcenito to je zahvalna boja...pogotovo ljeti kad upekne ... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Sad si miran,nek piri,pada,hebe ti se. Uvjek suh,zaklonjen od vjetra,sunca. Možeš bit u njemu dok ti ne dosadi.

Mornar Popaj

Da, bez tende je muka.
Još idu prozori sa komarnicima, i to će biti to. Za koji dan gotovo.

mossi

Tenda, ovako visoka ima i prednosti i mane.

Prednosti:
1. Stajaća visina.
2. Bočna strana do sunca treba da bude kao roletna.
3. Nema rose ni kiše.
4. Nema vode ni snega u čamcu.

Mane:
1. Vreme za montažu, demontažu
2. Demontirani delovi zauzimaju prostor
3. Potpuno sklopljena tenda nikad nije srećno rešenje
4. VETAR, na sidru, u plovidbi, pa i u samoj marini
5. Smanjena preglednost sa boka, kad su spuštene bočne stranice.
6. Cena i trajnost, održavanje.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Mornar Popaj

Rade se i bočni prozori, i jedan zadnji iznad motora, sa komarnicima. Ukupno 5 prozora.
Obje bočne strane su  podjeljenje patent zatvaračem, radi lakšeg izlaska na pramac, ili dizanja stranica.
Kad se sve skupa demontira i sklopi, a tenda sruši, ima svoju futrolu u koju se sve to zamota i spremi. Sve skupa nije jeftino, a imam i osjećaj da će trebati još nešto, samo neznam što.
Možda kompletan veliki komarnik, da dijeli zadnju klupu sa stapovima, od prostora gdje se boravi, to sam negdje vidio, i čini mi se dobra stvar. A dobio bi onda mali apartman sa odvojenom spavaćom sobom, od dnevnog boravka.
Po vjetru i valovima ne pecam, a ako me i ulovi na vodi, prednost je imat vizir i krov iznad glave.

mossi

Napravi da bočna strana može da se urola ili podeli na barem dva dela, da ti bočno prepodnevno sunce ne smeta. Ja sam imao i mogućnost rolanja zadnje stranice za varijantu kad sunce dolazi direktno sa krme.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

maverick

Ovaj sto radi sve to napravi...bocne se rolaju  ...odvajaju itd itd...Prednosti tende su velike...ali meni ima samo jednu manu...a to je pecanje po vjetrovitom vremenu...tad ne mozes gdje ti hoces vec gdje mozes...Koliko često pecam te dane bas ni ne idem na vodu...Trajnost je uvijek upitna...ali uz neko normalno koristenje deset godina sigurno...ako se pripazi malo na nju onda moze i 15...Ja svoju ne koristim uopce vec samo kad je neko kampiranje ...tako da ce trajati poprilično dugo  :stripii: Uglavnom  prilagodjava se covjek onome sto ima...ja sam uvijek volio stalno pokriven čamac a sad mi je top ovo s izbacivanjem vode a kad dolazim u čamac samo jedan lokot i gas...bez puno zezancije... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Posao završen. Ja sam prezadovoljan.
Sve se još sruši na kabinu, sklopi i zamota u futrolu na patent zatvarač, da ne smeta prilikom glisiranja.

Mornar Popaj

Rade se novi prozori, i kompletna unutrašnjost. Kreveti - spremišta, spužve na mjeru, tepisi, itd.

maverick

Slatke su to muke, taj čamac je koji cm manji od mog i oduvijk mi je bio odličan. Sad s ovom tendom...pretvara se u pravu malu vikendicu na vodi. Da uzivas sto vise u njemu  :clap2:

Mornar Popaj

Radovi se privode kraju

Spužve na mjeru se rade, još tepih okolo i sljedeći tjedan u vodu.

maverick

Nisam ni upratio ovu sliku...mnogi su vadili sve iz kabine a ti si  dodavao...lijepo i pedantno odradjeno  :ok:

maverick

Jucer gledam na sajmu...jednostavno..vjerojatno i jeftino. Netko je napravio ramu od tankih cijevi i preko toga sašio ceradu...ima vrata...komarnike...sve sto je potrebno da se prespava noc...dvije...pogotovo blinkerasi...sve stoji na prednjoj palubi...i vjerojatno stavi po potrebi...