mrijest i gnjezda za smuđa

Autor Kugla, Prosinac 04, 2012, 14:14:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Pozdrav svima!
Evo znam da je na dosta foruma ovo opisano pa zašto ne i kod nas. Prije svega ideja je došla od našeg člana čikli,(moj petrijevčanin) u razgovoru sa njim sam se složio kako bi bilo dobro da se organiziramo i napravimo koje gnjezdo za smuđa kad ga toliko svi volimo pecati trebalo bi i na tome poraditi. Pa eto pucajte tko ima kakav prijedlog, kako , što , gdje i sl.

maverick

radio sam sam i postavljao na dravi..pa se tu ukljucilo i nekoliko slucajnih prolaznika pa ih onda vise nisam mogao skinuti s gnijezda...vrtili se stalno..pokusavali pecati ...tako da sam ih premjestio dalje....

tesko je s ribolovcima...sad bacim par komada ...kad uvatim vremena i nisam osobno za neke mega akcije...koga zanima ima na dm ribolovu dosta napisano o izradi a mogu i pripomoci ako treba  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

To je bio čisto prijedlog kako da malo popravimo fond smuđa.Znam da je problem sa svakojakim ribolovcima, ali eto prijedlog stoji.Znam da je teško naradiš se i onda ti netko sve to uništi, zato ni nisam mislio akcija koju će pratiti mediji i sl. heheeh već pomalo pa rezultati ne bi smjeli izostati, a možda mu je dovoljno i u prirodi što nađe ne znam.

mossi

Samo vi njega pustite na miru kad mu dodje vreme, zna on sve sam odraditi.  :fish:

kawasaki

na jezerima postavljanje gnjezda donosi dobar mrijest i isplati se  :headbang:
Brzi od Bolena.

kvaka

moja ribolovna udruga organizira svake godine postavljanje gnjezda, e sad kako to utiče na njegov natalitet nemam pojma. valjda će vreme pokazati  :be happy:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

na jezerima i barama ..općenito na zatvorenim vodama izrada gnjezda ima smisla dok u živoj vodi nema potrebe ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Palo mi to na pamet kad gledam one korjencice..na Dravi ih ima gdje god hoces...

rj

nije samo korjen bitan ...ako nije protok vode dobar odnosno pozicia nije odgovarajuča neće se tu mrijestit
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

tole

sredinom 80-tih moj otac i još par vikendaša radili desetak gnjezda i potapali ih u Topoljskom dunavcu, ja još bio pican al se sjećam da su kasnije i dobro lovili na tim mjestima. moram ga pitat da li ima koju sliku tih uradaka pa ako nađem stavim.

maverick

Nesto ostalo od prosle godine i jedno petnestak jos u izradi. Ove godine ekipa ce odraditi postavljanje na preko dvadesetak pozicija.

YUGO BOSS

kawasaki

svaka cast. ovaj vikend ce i kod nas biti postavljeno 60-tak kom.  :ok:
Brzi od Bolena.

Slaven

Kako se to pravi, sta je ovo ispod spage