Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Čvarci peceni na crvenom luku  :takoje:
:hi:

Odlicni  :jede:

Brzi od Bolena.

ps

Kawa daj malo pojasni, kako na crvenom luku? Može i na pp, ako to svi ostali znaju :uf:

nele01

Nezaebavaj kakav pp. Daj recept u javnost

deekay

Kakva su vam iskustva s Kissovom ljutom paprikom u kobasicama? Mi obično stavljamo 0.5% domaće lokalne ljute, ali kad sam jučer probao kissovu ljutu, osjetno je ljuća od naših ovdje, bojim se staviti i 0.4% ....

KvacakZu

Ja stavljam 0,4 i dosta ljuta ali dobra ,ovaj vikend radio. :jede:

kawasaki

Kis ljuta paprika za blago ljute kobase ide 0,15-0,18% po mom ukusu za ljuto  :ok:

A cvarke sam radio tako sto kad sam ih peko i vidio da je mast gotova a cvarci na 95% peceni skinio sam ih i ocjedio mast. Nakon toga u kotao stavio par lit masti i 3 velike glavice crvenog luka narezanog na cetiri djela. Ali moze i 5 glavica na kotao pa i vise po zelji.
Onda se prvo par minuta u toj vrucoj masti mjesa luk da pusti soka pa se dodaju cvarci i vrati sve skupa na vatru. Zatim se doda 3 dcl mlijeka i na laganoj vatri przi po zelji dok ne ode pjena i voda i postignu boju i hrskavost. Uz konstanto mjesanje.  :ok:
Poslje se ocjede od masti u drugu posudu i tu mast mozete koristiti  :hi:
Brzi od Bolena.

DIDAPATAK

..poslije se u toj masti zapeku kobasice pa se poslože u tegle, prelije sa tom masti i eto delikatese  :ok:
..ahhh što volim plodove tora i suši  :jede:
.. :baba:

ps

nele01

Ja vec godinama uzimam papriku od slovaka iz Glozana i paprika im je fantasticna (boja, ukus, lepo se kuva i lep smek ima u kobasicama i kulenu), ali ove godine ljuta paprika im je bas ljuuuuttta. To ja na konto onih 0,4 ili 0,5 % , i ja isto tako stavljam ali ove godine sam stavio i 0,3 % i kobasica je bas pikantna. Ako moze pomoc oko kulena. Ja stavljam: so 2% , paprika (ljuta i slatka, sve ukupno oko 1,5 do 1,8%) , na 10 kg smese ide kasika secera, i npr. Na 50 kg smese sipam oko 1 dl ruma. Slovacki kulen znam da stavljaju od 2,5 % do 3 % paprike, stavljaju i beli luk, interesuje me koliko vi stavljate paprike u kulen.

kawasaki

Ja stavljam Kis paprike ukupno 1 %. Moze i zeru vise. Ali ovako radim vec sada godinama.
Sol 1,8% i tople vode od bjelog luka.
Soli je vise nego dovoljno jer i izvana dobije kroz crijevo jer kad ga napunim lagano umocim ruke u sol i predjem rukama po crijevu i svim utorima. Ali lagano  :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Ove god sam za sada napravio 205 kg takve smjese i napunio kulinove i seke  :ok: :jede:
Brzi od Bolena.

mossi

Kod nas .. i šećer i rum i paprika i so i meso, ali ne biber i ne beli luk. U kulen.

DIDAPATAK

..bez bibera a kate se moče u jakoj otopini bijelog luka prije punjenja..
.. :baba:

KvacakZu

Kaki je to kulen bez bijelog luka ,bijeli luk ,ljuta i slatka paprika do o,8 i sol 1,8 do 2  i gotovo za slavonski kulen,ako je krmača za preradu može i kašikica šečera  :jede:

Mudri

Odlični čvarka kawa.ali ja nekidan probao kod kolege,isti tvoj postupak,samo što je umjesto luka kad je bila gotova mast sipao pivo i 4 velike kašike vegete i isto ih pekao,odlični,puno bolje nego onako obični ,svi koji su probali se oduševili,sasvim druga dimenzija čvaraka....