Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

... :rofl2: 50 Eurića za odgovor( može u kulenu)   :stripii: :stripii: :stripii:
..vidiš da ima prednosti kad si star..(kao No1. u Alan Fordu)... :toothy9:
..a sad zaozbiljno..u vrijeme kad nije bilo frižidera i ostalih uređaja za čuvanje prerađevina a u podrumima(gdje je bila optimalna temp..12-15 stupnjeva) je bilo i puno vlage ljudi su skupljali pepel iz špahreta(loženo samo čisto drvo) i u starim kacama ili drvenim sanducima prekrivali kulen,seke i kobaje u pepel.. u slojevima..tri prsta pepela između ..ako nije bilo dovoljno osušeno..onda prvo u suho žito(danas na istu fintu suše elektro uređaje u riži) pa kad je lijepo osušen..u pepel.....
.. :baba:

Žorž

Iskustvo je čudo :stripii:Nekada su se kobaje,tek odimljene i blago prosušene čuvale i u masti.Još uvek imam zabeležen i ukus i miris,u nekoj fioci u mozgu.Te kobaje propržene,a onda na istu mast nekoliko tojaša i Bog da te vidi :baba:

kawasaki

mora biti meso, paprika i klima

najvjerojatnije je najzasluznija klima i prirodni uvjeti da zrije 6 mj +

jer svinja nam je ista, papriku uzimam od Kisa(trecu godinu)  :hi:

Iako mi je Kisova paprika na testu ove god. Paprika je u vrhu to je sigurno, al nebi ja bio ja da netrazim korak vise  :jede:
Brzi od Bolena.

Žorž

Uzimao sam ranije i iz Kneževca i Leskovca papriku ali je Kiš nenadhebiv,odnosno verovatno ima boljih,no sa Kišom nema promašaja.Uvek standardno dobar,a što se klime tiče verovatno je to osnovni razlog.U Vojvodini,poslednjih 10-15god. vremenski uslovi ko'u Diznilendu :occasion14:

Mornar Popaj

Citat: Debeli šef  u Siječanj 27, 2016, 08:32:54
50 eura kilogram?
ako netko voli to ne znači odmah da je budala.
još ne upoznah takve naivčine. šteta. imao bih svašta za prodati.  :stripii:

Sutra ću napisati koju na ovaj neozbiljan i podcjenjivački komentar.  :occasion14:

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Mornar Popaj

Citat: DIDAPATAK  u Siječanj 27, 2016, 13:48:54
... :rofl2: 50 Eurića za odgovor( može u kulenu)   :stripii: :stripii: :stripii:
..vidiš da ima prednosti kad si star..(kao No1. u Alan Fordu)... :toothy9:
..a sad zaozbiljno..u vrijeme kad nije bilo frižidera i ostalih uređaja za čuvanje prerađevina a u podrumima(gdje je bila optimalna temp..12-15 stupnjeva) je bilo i puno vlage ljudi su skupljali pepel iz špahreta(loženo samo čisto drvo) i u starim kacama ili drvenim sanducima prekrivali kulen,seke i kobaje u pepel.. u slojevima..tri prsta pepela između ..ako nije bilo dovoljno osušeno..onda prvo u suho žito(danas na istu fintu suše elektro uređaje u riži) pa kad je lijepo osušen..u pepel.....

Zanimljiva tema, za laganu polemiku u ovim zimskim danima, ujutro kad nadiđem i uzubim, napišem neka svoja saznanja.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Žorž

Ako može erlava žabarska mortadela da košta više od 20e. nevidim razlog da Popaj ne prodaje svoj proizvod po 50.Mi smo skloni da podcenjujemo svoje domaće proizvode,koji su po kvalitetu pet u čelo za uvozne svetski priznate i izvikane produkte.To nije masovna industrijska proizvodnja,a to svuda u svetu košta suvo zlato,tako da ako postoji tržište i plasman samo napred Popaje.Neko jede kupus,neko meso,uvek bilo i biće.Sve je stvar izbora.To što u Slavoniji,svaka druga kuća pravi kulen i misli da zna kako se to radi,je potpuno drugi par rukavica.Tržište je u celoj toj priči jedini merodavan sudija. :mt1032:

DIDAPATAK

..slažem se Žorž  :icon_thumright:..
..uostalom..kod nas ima raznih kvaliteta i naravno raznih cijena..od 99kn do 50E..doduše čuo sam i za neke koji su kupovali na komad pa ih je izašlo i skuplje  :stripii:
..ja ga ne pravim već 10ak godina..imam previše obaveza u vrijeme kad mu treba najviše pažnje a sa sekom nemam takvih problema...ne prodajem..
..među proizvođačima domaćih proizvoda pravim razliku između onih koji imaju svoje dugogodišnje mušterije  :notworthy: i onih koji samo jame  :icon_puke_r:

kawasaki

hebiga dalmatinac izvadi ribu iz mora i stavi ju na rostilj gradele i za 15 min ju ispece.
Uzme ti za kilu i litru 500 + kn.

Kulin od 2 kg se proizvodi 8-10 mj.  :ok:

Svinju nemozes upecat.  :hi:

e sad koliko bi Dalmatinac uzeo za kg kulina da ga on proizvodi?

50€ mi je osobno puno, al sve ispod 200 kn je podcjenjivanje kvalitete!  :hi:
Brzi od Bolena.

pajdo77

Dalmatinci ti naplate onu travu od šparoga sa tri jaja u tavi ko pola kile kulina a htio bi da mu već ako nećeš pokloniti onda kulin naplatiš poput parizera. Oni sve svoje hvale i dižu u nebesa a mi slavonci nikad ne naplatimo kvalitetu,ko da nas je sramota tražit novce.

singa

Kawasaki sto posto si u pravu.Da bi kulen bio pravi treba uložiti puno truda.
singa

Žorž

Kawa,nije ti puno veruj mi na reč :stripii:Za kupca se treba boriti svim raspoloživim sredstvima!Navešću par primera:Ko me osim Holivuda,bude ubedio da Iranski kavijar vredi između 1500 i 3000 doloresa,pokloniću mu štap i mašinicu po izboru,a kome poverujem da je hrana sa zlatnim listićima ukusnija,zatim da tartufi,ostrige,guščja džigerica,etc..,vrede novce za koje se plasiraju,osim štapa i mašine pridodaću i litru moje rakije,koja ama baš nikada neće koštati manje od viskija i francuskog konjaka,pa makar je moje društvo i ja sami popili! :pirate:

fire193

Citat: pajdo77  u Siječanj 30, 2016, 09:40:18
Dalmatinci ti naplate onu travu od šparoga sa tri jaja u tavi ko pola kile kulina a htio bi da mu već ako nećeš pokloniti onda kulin naplatiš poput parizera. Oni sve svoje hvale i dižu u nebesa a mi slavonci nikad ne naplatimo kvalitetu,ko da nas je sramota tražit novce.

Od trave i ribe nećeš dobiti kolesterol...

pajdo77

Pusti ti nutricioniste i njihove priče,koliko su samo pilali da ne valja svinjska mast nego pržite na ulju a onda za par godina promjene ploču pa ne valja ulje nego je bolja mast. Ima milion takvih primjera. Što je najveća fora to stručnjaci tvrde,doktoriraju na takvim tezama i svi se okrenu njihovim savjetima,tko zna koliko ih rikne slušajući ono što je struka proglasila dobrom ishranom. Zanima me jel im uzmu doktorat ako se nakon par godina njihove tvrdnje pokažu netočnima? Bolje bi se ja volio napapati kulena nego salate špricane tko zna čime,znam šta je od tog dvoje zdravije.

Debeli šef

ma baš.
kulen je ekstra proizvod. je.
ali, ulaganje u sirovinu za izradu i rad utrošen po jedinici proizvoda, uz potrebnu razinu znanja i iskustva, daje cijenu od oko 200 kuna uz 80-100 kuna čiste zarade po kilogramu.

to je poštena zarada za pošten posao.

viša cijena je izdrkavanje po faci idiota koji i fotografiju krumpira plaćaju milijune kuna.
da je više idiota koji imaju viška novaca bila bi i cijena kile kulena parsto eura.