Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kobac

kako got, ali sumnjam da je pregledano..
ak je divljač u pitanju vjerojatnost krivolova postoji...a ako je krivolov onda vjerojatno nema ni analize...???
problem je što je tu velik broj ljudi zaražen i nikad se neće izliječiti...
treba sve dobro utvrditi i ako je nešto van propisa dobro ga kazniti...za primjer drugima..

kawasaki

Brzi od Bolena.

baka

Koliko sam shvatio slušajući sve nadležne oko tog slučaja, izgleda da nije baš tako da dotični nije dao meso na analizu. Da je to tako jednostavno već bi taj slučaj bio riješen i znalo bi se čija je odgovornost.

Izgleda da je sranje ispalo kod veterinara, iako je sve to upitno. Sve u svemu, svi se ograđuju i skidaju sa sebe odgovornost, a ljudi najebali!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Sg.Pepper

Ako ima papir da je pregledao nevidim di je problem! Kako onda mogu prebacivat odgovornost sa jednog na drugog?
dec d vej aj lajk it....

pajdo77

Može se analizom utvrditi vrsta mesa koja je zaražena,ima li divljači unutra i da li je i ona analizirana,opet znalo se dešavati da ljudi odnesu jedan uzorak mesa na analizu a kolju tri bravca recimo. Kako bilo da bilo šteta za ljude je načinjena bez obzira tko je kriv.

šajzika

Dobro baka kaze , nesto tu smrdi.
Da je ovaj kriv , vec bi ga priveli i javnost osudila.
Vidjet cemo sta ce biti. Sve u svemu tragedija
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

analiza se vrši da se od svakoga svinčeta uzimaju po dva komada mesa za analiza a neki to rade od svakog svinčeta po 1 komad pa za cijenu jednoga naprave analizu za dva svinčeta  :hi:

nele01

Opste je poznato da se trihinela ne moze 100% dijagnostikovati trihineloskopom, i nije prvi put da se desava da je veterinar pregledao meso pa posle pere ruke ( ja znam za 2 slucaja), metod digestijom je pouzdaniji ali se ne primenjuje ili se primenjuje jako retko. Na moju srecu oba puta sam omanuo zarazu, ali jako puno mojih bliskih prijatelja je zarazeno i zive sa tim vec dosta dugo. Jedan od tih sto je napravio zarazu je prosao ko bos po trnju, tuzili su ga privatnim parnicama i jako puno para je platio (otisla i kuca) za odstetu.

alex7777

Kakogod nije lako al sve u svemu kolko sam procito i kolko sam upucen u slucaj sigurno se lik igro igre i dao svojima i prijateljima i uzoj rodbini  pogotovo unuci od 3 godine da jede takvo sta da je brljo (nije dao meso na pregled od trihinele) CISTO SUMNJAM al jad dobro  :icon_scratch:

mario123

Navodno su jeleni koji se drze zatvoreni na boroviku. Nezna se jel su divlji jeleni iz krivolova ili su ti koje tamo drze i uzgajaju. Iako su nasli i divlje svinje u mesu. Ko zna sto su radili po borovickoj sumi. Meso je poslano i na more , posluzivano za docek nove godine u kaficu ko zna koliko ljudi se zarazilo. A sigurno ima i jos toliko sretnika koje nije uhvatilo. Naravno kad je netko mocan pun love iza toga svega ona se to sve prikriva,sakriva i svaljuje na obicnog malog covjeka. Za sada je svaljeno na radnika (lovaca) koji tamo cuva i hrani te jelene.

miha

meso jelena nije problem ..problem može  biti   meso svinje ...jazavca ....opčenito životinja koji su svejedi ...trihinela je obavezna...

DIDAPATAK

..Miha..maltene sve meso jelena( i ostale srneće divljači) je s nečim inficirano...velika većina uzročnika je termo labilna i tako nakon termo obrade jestiva...
..ja nisam nekoliko godina imao profi potrebu za takvim mesom( jer ga privatno ne koristim) ali kad sam ga trebao bilo ga je za kupiti na nekoliko mjesta(Metro,hladnjače Majške međe i Darda) po sasvim prihvatljivoj cijeni( od 17kn  - 75kn) sa svim pregledima ,računom i pdv-om..i iz sasvim razumljivih razloga(miran san) sam samo tamo nabavljao bez obzira na razne povoljnije ponude..
..u konkretnom slučaju mislim da je došlo do krivolova(ubio sam ili uzeo od krivolovca..sasvim svejedno)..
..ali ne(naravno)namjerno..vjerovatno je bilo više vrećica(ili vreća) u zamrzivaču pa se prilikom pripreme malo pobrkalo..
..to svakako ne ne smanjuje odgovornost(čak povećava) ono tko je to napravio i poslužio ljudima..
.. :baba:

majstor

Sutra se na Dravi kuha srneći gulaš pa se bojim. ha ha da nece biti dosta. :stripii: :stripii:

alex7777

Citat: miha  u Veljača 04, 2017, 16:06:48
meso jelena nije problem ..problem može  biti   meso svinje ...jazavca ....opčenito životinja koji su svejedi ...trihinela je obavezna...
pajta miha meso jelena isto moze bit zarazeno trihinelom nisam ekspert al znam sta nasi lovci i krivolovci kazu kod nas nije nikako za zezanciju znaci isto kao i kod divlje svinje nista manje i kod jelena , bar tako kazu  :icon_scratch:

miha

Citat: alex7777  u Veljača 04, 2017, 23:41:10
Citat: miha  u Veljača 04, 2017, 16:06:48
pajta miha meso jelena isto moze bit zarazeno trihinelom nisam ekspert al znam sta nasi lovci i krivolovci kazu kod nas nije nikako za zezanciju znaci isto kao i kod divlje svinje nista manje i kod jelena , bar tako kazu  :icon_scratch:
pa lažu .... :stripii: