Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

dravski pecaros

ali ako se važe dobro se mora znati hvaliteta paprike...jel nija sva paprika ista pogotovo ljuta.... :uf:

KvacakZu

rekoh do 1 postro,kupujem uvijek istu papriku iz Vrbanje,ove godine 0,8 posto,u slavonski kulen i kobasicu neide biber i ja nemečem slatku papriku :hi:

Rajo

važem,pišem,zapisujem svake godine  :ok:
ako kupuješ od istog proizvođača svake godine papriku onda je razlika u ljutini minimalna .
ili ja preozbiljno shvačam cijelokupni proces izrade ?  :hi:

KvacakZu

dravski pecaros

Citat: KvacakZu  u Prosinac 09, 2014, 22:23:57
rekoh do 1 postro,kupujem uvijek istu papriku iz Vrbanje,ove godine 0,8 posto,u slavonski kulen i kobasicu neide biber i ja nemečem slatku papriku :hi:
nezelim vas uvrijediti ali 0.8 % samo paprike te kobasice moraju biti blijede...to bi ispalo na 10 kg mesa 80 grama paprike????

rajo ne sam kazem kako su prosle komsije  sa ljutinom

KvacakZu

moraš probat ili vidit pa bi ti sve bilo jasno :hi:

dravski pecaros

zato sam odm,a i napisao da ima svako svoj recept....  :hi:

Rajo

dravski bez ljutnje al kako bi ti napravio 250-300 kg kobasica il sličnih proizvoda svake godine da ti budu baš onakve kakve želiš  :sha:
ovo je preozbiljna tema da pi pisuckali bez veze .
neiskustvo je opasno u ovoj temi pogotovo ako se dijele savjeti na osnovu rekla kazala  :hi:

Rajo

Citat: KvacakZu  u Prosinac 09, 2014, 22:30:08
lanjska paprika je bila ljuča,0,6posto
ovogodišnja je ljuća barem 20% od svih prijašnjih

dravski pecaros

Citat: Rajo  u Prosinac 09, 2014, 22:37:51
dravski bez ljutnje al kako bi ti napravio 250-300 kg kobasica il sličnih proizvoda svake godine da ti budu baš onakve kakve želiš  :sha:
ovo je preozbiljna tema da pi pisuckali bez veze .
neiskustvo je opasno u ovoj temi pogotovo ako se dijele savjeti na osnovu rekla kazala  :hi:
ja nepravim toliko a o iskustvu naucio od oca koji vec 50 godina obavlja slavonska klanja...
ja ni jedan savijet nisam bezveze dao... omijer 1.8 % soli i 1.5-2 % slatke paprike je neka normala kojo 99 % kod nas upotrebljuju a ostali zacini po potrebi..aj napisi ti recept nek ljudi znaju i probaju...  :hi:

zvona

I kod mene se meso važe a paprika na digitalnu vagu i ove godine sam imo ljutu papriku i išli smo sa 0.6% na 100kg mesa..i kad ju ispečemo fino žari..treba bit oprezan u tom..nema zajebancije

TOMO

Mornar Popaj

@ Dravski
ove godine sam stavljao u kobasicu 0,5% a u kulen 0,7% samo ljutu papriku iz Kopačeva. Otprilike je iste ljutine kao i prošle godine. Ne razumijem na šta misliš kad napišeš da meso neće biti crveno ako se stavi manje paprike? Pa meso je crveno i bez paprike, a kamoli sa njom. Ili ti imaš meso neke druge boje  :sha:

Ona ljuta paprika koja zahtjeva da je se stavi više od 0,8% da bi postigli kakvu takvu ljutinu, nije paprika za kulen. A slatku nikad nismo niti stavljali pa ne mogu komentirati. Jedina razlika u odnosu na prošlu godinu je sol. Smanjio sam ju sa 1,8% na 1,6% u kobasicama, u kulenju sam ostavio 1,8 % Neznam dali je to subjektivan osjećaj,  ali mi se čini kao da je malo slanija nego inače.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

dravski pecaros

Citat: Mornar Popaj  u Prosinac 10, 2014, 00:57:03
@ Dravski
ove godine sam stavljao u kobasicu 0,5% a u kulen 0,7% samo ljutu papriku iz Kopačeva. Otprilike je iste ljutine kao i prošle godine. Ne razumijem na šta misliš kad napišeš da meso neće biti crveno ako se stavi manje paprike? Pa meso je crveno i bez paprike, a kamoli sa njom. Ili ti imaš meso neke druge boje  :sha:

Ona ljuta paprika koja zahtjeva da je se stavi više od 0,8% da bi postigli kakvu takvu ljutinu, nije paprika za kulen. A slatku nikad nismo niti stavljali pa ne mogu komentirati. Jedina razlika u odnosu na prošlu godinu je sol. Smanjio sam ju sa 1,8% na 1,6% u kobasicama, u kulenju sam ostavio 1,8 % Neznam dali je to subjektivan osjećaj,  ali mi se čini kao da je malo slanija nego inače.
mna ok kod mene niko ziv nepravi samo od ljute paprike ...svi stavljaju i slatku i ljutu...to mene zbunilo...ja pricam o kobasicama kulenje ni nepravim...

Rajo

Citat: dravski pecaros  u Prosinac 09, 2014, 23:04:40

ja nepravim toliko a o iskustvu naucio od oca koji vec 50 godina obavlja slavonska klanja...
ja ni jedan savijet nisam bezveze dao... omijer 1.8 % soli i 1.5-2 % slatke paprike je neka normala kojo 99 % kod nas upotrebljuju a ostali zacini po potrebi..aj napisi ti recept nek ljudi znaju i probaju...  :hi:
[/quote]

Napišem kad ulovim vremena  :hi: