Jig malim glavama

Autor MIKA, Kolovoz 09, 2014, 23:49:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

MIKA

Citat: maverick  u Kolovoz 09, 2014, 19:15:31
Probao sam jednog 28 gramca cini mi se...ne sjecam se tocne oznake ali mozes raditi s 6-7 gr s njim......60 gramska zoga...je isto dobar izbor za tu namjenu...

Sad da te pitam kakvu akciju uopce moze imati shad od recimo 10 cm na glavi od 6-7grama
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

maverick

Ako mislis kakav rad moze imati guma na maloj glavi....moze imati kakav zelis...pecas s dvije ruke...u jednoj je stap u drugoj rola....s to dvoje mali milion varijacija.......
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIKA

recimo u spustanju camcem uz obalu i klasicno jiganje npr relax kopito 4L jig glava od 8grama ne moze ni potopit gumu a kamoli da joj da akciju. dubina vode 4m na gore kako u toj situaciji radis sa tako malim glavama???
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

tole

jbt....pa 4L radi i bez glave :toothy12:

....gledao ja jučer nekog alpsa 28gr, divan štapić jedino što je 2.44 pa mi baš ne odgovara, nisam imao prilike isprobat na vodi ali vlasnik kaže da radi sa njim od 5 do 22gr bez problema

maverick

Citat: MIKA  u Kolovoz 10, 2014, 08:51:55
recimo u spustanju camcem uz obalu i klasicno jiganje npr relax kopito 4L jig glava od 8grama ne moze ni potopit gumu a kamoli da joj da akciju. dubina vode 4m na gore kako u toj situaciji radis sa tako malim glavama???

Ne znam kako mislis klasicni jig spustanjem uz obalu....mozda mislis na vertikalu....ja recimo malom glavom i gumom cesto radim tokom noci uz obalu kao i voblerom...ako me razumijes....malom glavom radim i u mekanoj i plitkoj vodi kad mislim da smudj dolazi na takva mjesta....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Evo sad u posebnoj temi pa da tu mozemo malo pojasniti kome sto treba  :ok:

Stepa

Meni najdraži oblik vraličarenja sa malim glavama i najbolje rezultate glede ulova imam sa ovim načinom.
Provlačim gumu kroz sve slojeve vode,kuteve,uzvodno pa povlačim prema sebi pa od sebe i što Mario reče čudo kombinacija.
Samo trebaš izvjesno vrijeme provesti na vodi pokušati naći terene gdje se smuđ nalazi pa onda slijedi nadmudrivanje.
Kad nitko ne lovi tad razvijam uvjek neke nove metode bacanja i za mene najveći uspjeh je BAŠ tada uloviti i naći ribu.
Prije svega tvoja kreativnost mora doći do izražaja.
Imao sam sreću biti u čamcu sa vrhunskim varalčarem čitavih cca 15 min i meni je to bilo dovoljno,slušao priče,čitao na forumima i od čika Kajmana pokušavao aspsolvirat tekstove i to prenijet na vodu,rezultati neće izostati.
Pazi sad idem na vodu i toliko sam siguran u sebe i svoj način bacanja da sam siguran da ću uloviti mog smuđa :occasion14:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

tole

male glave koristim u 90% slučajeva kad lovim silikoncima....pod male glave smatram sve jig glave do 10gr...napominjem da lovim sa obale na Dunavu...jako malo ih koristim u varijanti klasičnog jiganja, malo više u varijanti voblanja silikonom a definitvno najveću minutažu im dajem kad radim kojekakva proplivavanja, znači glavom od 5 -7gr odrađujem pozicije gdje je za klasični jig potrebno 40+ gr otežanja....nekada okačim silikon samo na vormulju pa lagano uz obalu...koliko mašte toliko mogućnosti :hi:

ibro dirka

Ja sa malim glava počeo kada me stari prvi puta odveo na dravu da blinkerišemo smuđa...
Bacao sam običnog crvenog savagegear twistera sa glavom 8 grama, stari mi je tvrdio, pošto sam stajao u limanu tokom dana da tu nikad ništa neću upecat jer dosad nitko nije...ja sam si našao finu kombinaciju kada ga bacim u kontra tok i lagano prevučem preko nekog kanala u pijesku voda ga naglo ponese prema brzoj vodi i taman kad se struna zategne opet i ja napravim jedan okret kvrc. razuvjerio sam starog dva puta po kilu xD

Ive

Evo nekih od silikonaca koje koristim za Smuđa na laganoj glavi 1,5g,2g ili samo na wormici.U situaciji kad riba uzima uz samo
granje u gornjem sloju.

Keitech Easy Shiner,na laganoj glavi..što lakša to bolje radi ili worm.

Nories Spoon tail Shad,koji najbolje radi bez ikakvog otežanja..

Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Juzba

daleko najveći postotak blinkanja na smuđa, kod mene, je sa glavama od 2 - 8 grama, i gumama od 4-12 cm
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

To je onaj fini...ribolov s osjecajem...malo moze da bude sporo a u vecini slucajeva tu je kljuc uspjeha....

VELJO

čudno mi je da netko tko lovi relativno blizu Zg terenima ne zna loviti malim glavama ako je netko to usavršio to su zagrepčani, njima je 90% ribolova smuđa lov sa silikonom jake vibracije i što lakša glava a to je u većini slučajeva ispod 10g!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

maverick

A na forumu ima dosta pecarosa koji pecaju stacionarno i polako otkrivaju ostale vidove ribolova...zato jesmo tu da izmjenimo neka iskustva s različitih voda....kad sam prvi put ozbiljno poceo s malim glavama mislio sam da sam otkrio nesto sto nitko ne zna  :stripii: pa kad sam otisao par puta kod kolega u Srbiju ...vidio sam da takav vid ribolova upraznjavaju ne samo zbog lovnosti vec i zbog prakticnosti....jeftinije da otkines tri gume za noc nego tri voblera po desetak eura a imas puno vecu slobodu prezentacije nego s voblerom

silure

Kada sam koristio glave do 10gr iz camca uz obalu na slabo pristupacnim mijestima ljudi su me ismijali na moju rijec kako ja radim...sad vidim da to nije nista novo zapravo...i da sam imao pravo koristio sam od savagear shadove cak od 7,5cm...i u uvalamakamenitim za vrijeme sumraka dobijao nekada i ljepe ribe...