Jig malim glavama

Autor MIKA, Kolovoz 09, 2014, 23:49:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hudini

Ovdje kod nas samo nocu se blinka smudj. Preko dana s obale to nitko ni nepokusava

Kugla

Puno je predrasuda i stereotipa o lovu smuđa, i ja sam mislio da preko dana neće ali imao sam reuzultata, sve treba probati, nije uvijek sve kako mislimo! Činjenica da je po noći nekako više njegove aktivnosti, aktivnosti koju mi vidimo po površini u njegovom lovu, ali i po danu uzima sad samo gdje i kako to je opet priča za sebe. Da ne idem u off tema je jig malim glavama

vedro

Citat: Hudini  u Kolovoz 11, 2014, 10:38:41
Ovdje kod nas samo nocu se blinka smudj. Preko dana s obale to nitko ni nepokusava
ajd bar negdje mu dali mira da pliva bezbrizno po danu... a kazu nema smuda
... pa kako ce ga i biti ka ga gumica unistava i nocu i danju

Ive

Citat: Hudini  u Kolovoz 11, 2014, 10:38:41

Jesi siguran da nitko nelovi po danu tu na vašem terenu tj(našem)?
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Hudini

Ja 90% vremena blinkam kod mornara i 200m nizvodno. Radim u Luci kao elektricar pa na posao i s posla prolazim tim dijelom i mahom su tu saranasi preko dana.

TopMix

Kod mene je gotovo pravilo da smudja lovim sa glavom 7gr i orkinim shedom 8-10cm.
Tisa je u većem periodu godine prilično spora reka i lagane glave su dobitna kombinacija u cugovima pred sumrak, bliže obali i na dubinama do 5-6m. Shed se vuče usporeno i ravnomerno (ili sa malim oscilacijama gore-dole) i bez obzira koliko on pravi slabe vibracije, smudj ga rado uzima.
Po mraku uz samu obalu radije se opredeljujem za izdužene voblere, uglavnom suspende, pre nego što bih koristio još lakše jig glave...

MIF

Ma Mika je mislio na lov u spustanju,kad pustos da voda nosi camac i bacas u obalu.
Jebena tehnika al ima i losih strana..povrsno pretrazujes teren,nemoguce je optimalno sloziti pribor i gubi se dosta guma.Ali prebacas veliku povrsinu,pa kad ih nadjes,onda je igranka..

Lomnica_city

Citat: zvona  u Kolovoz 10, 2014, 13:00:57
ja sam vezo običnu smuđarsku udicu i na nju kačio tvistere i šedove za lov bucova po površini i malo ispod..mana toga je što se varalica okreče oko svoje osi..za tvister manje bitno ali za šed nevalja pretpostavljam..olovna glava ga stabilizira..problem je taj da ja nemam kod sebe gdje kupit glave od npr 3-7gr na adekvatnim udicama..kad bi uzeo šed npr orku od 10cm i glavu od 3 grama vjerujem da bi se moglo radit na otpuštanje makar nekih 30-ak metara

Uzmi worm udicu pa stavi tvister na nju, onda na vrat udice okaci plovkarosko olovo bilo okruglo, valjkasto (jos bolje, manje zapinje) u gramazi koja ti treba i provlaci tako...

zvona

Lomnice mislim da nije toliko bitno što se tvister okreče..po meni je veći problem što mi šed okreče..dal će ga npr 5gr olova smirit? Montiranog na worm udicu? Morat ću to probat

Lomnica_city

Nije problem ako tvister ima dovoljno toka da radi lepo, ako je voda slaba tvister ce jos slabije da radi jer se okretanjem tela anulira dobar deo vibracije, a za sedove je diskutabilno koliko treba, manjem sedu tipa El-Pi 8cm bi trebalo sigurno manje grama nego neki 10+, a dosta pomaze ako je sed okruglijeg oblika (i za prostor nad udicom gde bi skliznuo i za manje okretanje)...

zvona

Ima dovoljno toka na savi..sa si me potaknio da si napravim olovnih lističa..koje omotam oko udice i sakrijem u šed ili tvister..kad omotam udicu zagrijem upaljačem da se sve poveže..

Lomnica_city

Tako ce ti vrh udice viriti van, to ce biti daleko od nezakacivog, ovako se jako tesko kaci i nema potrebe da seces pa krpis silikonce da krijes olovo, ionako ti treba malo olovo, znaci kupi ona duguljasta koja su tacno obelezena od koliko su i stavljaj po potrebi na vrat udice...

zvona

Oke..pokušat cu tako..moram samo nabavit worm udice..jel i njih ima u svakakvim veličinama

kockar

Ima, a uz malo srece mozes nabaviti i swimbait udice - wormice sa vec nalivenim otezanjem na vratu.
a mozes napraviti laganu texas monazu...

Mada, meni su za smudja najdraze obicne glave od 5 do 10 grama, najuludje ulove sam imao na njih, uz kamen....
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Ive

Da..ovako nešto ti treba,iako nisu baš jeftine ali super posluže.

Ono što me ne ubije..ja probam opet!