štapovi za šarana

Autor genjura, Prosinac 04, 2012, 21:58:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Varalicarenje i jeste kad se ima malo vremena...sve ostalo iziskuje neke pripreme...Dok skuham kukuruz...hranu...pa to spremim i popakujem...dotle sam se vec napecao s varalicom...ali zelja postoji pa tko zna kad ce me prekobaciti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Citat: majstor  u Siječanj 02, 2019, 13:49:07
Šaran - Amur su ti ko svinje.  Nahraniš ujutro i navečer kantom Jupola kuhanog, zašećerenog i namirisanog kukuruza, postaviš štapove sa signalizatorima i nakon sat do dva od hranjenja imaš griz. Između toga radiš nešto drugo. Dril je nezaboravan, za razliku od smuđa koji krepa čim me vidi - iz razumljivih razloga.  :stripii: :stripii:
Ako uzmeš štapove i ostatak pribora malo slabiji da i riba ima šansu, bit će nezaboravno i vredi čekati.
U međuvremenu možeš loviti grabežljivce. Svako ima svoje načine i razmišljanja i ja ih poštujem.  :takoje: :hi:

Majstore, pecaš s obale. U čamcu nema radiš drugo, sjediš, čekaš, gledaš štapove, vodu, nebo i uživaš    :stripii:

majstor

Što bi reko SMT sjedenje u čamcu sam prevazišao - čitaj prestar sam za to. Dok čekam griz radim sve ono za što vi nemate vremena - kuham kukuruz u velikom kotlu, zaljevam voćke, kosim travu, pripremam prIbor, kuham kavu ili čaj, gledam TV, slušam muziku,  surfam. Nekad koristim bolonjez jer uživam u plovčarenju. Na pustom otoku uživam u tišini. Griz je samo bonus, ako ga bude.  :baba:

maverick

Kupio dvije...sad kontam da mi mozda treba i treca... :sha:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Nikada ne pecam sa tri štapa na šarana. Dva na šarana i jedan feeder za bijelu ribu (puno puta dođe i šaran), ali se napecam, uživam u prirodi.... Puno vas dođete li u moje godine  :character0032: shvatit ćete, zaradi čega "stari penzioneri sjede i bulje u štapove -čekajući griz" a prije sjedelačkog ribolova bili su tvrdokorni spinaši.  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Da , u pravu si...i ova dva će mi biti previše  :uf:

mossi

Jel koristio ko ovakve krateže od feedera za čamac?

Dvodelci, sa širim karikama, dva vrha.. cena oko 50e.

Ne bi bili za šarana u panjevima, ali za šarance <5kg, krupnu belu, ...xxx.. do par kg..

Jožef1

Sa ovakovim feederima iz čamca može i u panjeve. Kažeš ima dva vrha, da li je koji karbonski ? Zanimljivo kako pojedinci kude Nevis kao marku a posramili bi se pored nevisovih štapova i "jači" brendovi. Zanimljiv feeder štap, a gramaža je  :icon_thumright:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

kawasaki

Citat: maverick  u Ožujak 23, 2019, 14:16:18
Da , u pravu si...i ova dva će mi biti previše  :uf:
nego jes ti njih umocio ovog proljeca?  :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Ne...kad krene lovostaj smudja izvadim camac i vratim ga tek poslije prvog maja...često i 1.6...tako vec par godina

No

Citat: SMT  u Siječanj 02, 2019, 13:53:54
Citat: No  u Siječanj 02, 2019, 12:48:27
:uf: Netko voli nešto a ja svašta nešto.
Ove godine ću na obuku kod prijatelja, koji je "akademik" za banjalučko kolo. Imam želju loviti bijelu ribu, s tim kolom.
Nadam se da ću to ostvariti.

To svašta nešto, daje ribolovcu veliku ” širinu”, ja to vidim kao prednost i svestranost... Pecao sam na plovak,dubinku, balerinu, bolonjez tehniku dozivljavam kao i varalicarenje... Na moju žalost, ostalo je samo to varalicarenje kao velika strast... Ostalo sam onako možda prevazišao, a pre će biti da je vreme problem... Ove godine se nadam pecanju bolonjez tehnikom i fiderisanju smudja, malo ozbiljnijem...

Svatko radi ono što voli.
Pecanje divljih šarana je jedna prilično zanimljiva vrsta pecanja. Svi vi koji niste ogrezli u njoj, uglavnom mislite kako je to disciplina u kojoj caruje dosada. Nije to tako. Svaki put se iznova iznenadim kud su iscurila tri -četiri sata.
Kad sjedne pravi šaran, tad čovjek postane svijestan da je vrijedno čekanja, a da ne pričam kad se desi serija.
Kao i varaličarenje, djeluje komplicirano ali kad se uđe postaje uživanje.
Sve u svoje vrijeme i u skladu sa godinama.
Blago onima koji su kao mladići ušli u svijet divljih šarana, oni će se za života nauživati vrhunskog ribolova.

SMT

Citat: No  u Travanj 20, 2019, 19:18:10
Citat: SMT  u Siječanj 02, 2019, 13:53:54
Citat: No  u Siječanj 02, 2019, 12:48:27
:uf: Netko voli nešto a ja svašta nešto.
Ove godine ću na obuku kod prijatelja, koji je "akademik" za banjalučko kolo. Imam želju loviti bijelu ribu, s tim kolom.
Nadam se da ću to ostvariti.

To svašta nešto, daje ribolovcu veliku ” širinu”, ja to vidim kao prednost i svestranost... Pecao sam na plovak,dubinku, balerinu, bolonjez tehniku dozivljavam kao i varalicarenje... Na moju žalost, ostalo je samo to varalicarenje kao velika strast... Ostalo sam onako možda prevazišao, a pre će biti da je vreme problem... Ove godine se nadam pecanju bolonjez tehnikom i fiderisanju smudja, malo ozbiljnijem...

Svatko radi ono što voli.
Pecanje divljih šarana je jedna prilično zanimljiva vrsta pecanja. Svi vi koji niste ogrezli u njoj, uglavnom mislite kako je to disciplina u kojoj caruje dosada. Nije to tako. Svaki put se iznova iznenadim kud su iscurila tri -četiri sata.
Kad sjedne pravi šaran, tad čovjek postane svijestan da je vrijedno čekanja, a da ne pričam kad se desi serija.
Kao i varaličarenje, djeluje komplicirano ali kad se uđe postaje uživanje.
Sve u svoje vrijeme i u skladu sa godinama.
Blago onima koji su kao mladići ušli u svijet divljih šarana, oni će se za života nauživati vrhunskog ribolova.

Vidi,

Ove godine pada jedan od bar 4-5 kg na najlon 0,16 i bolonjez, čvrst sam u nameri :stripii: :stripii: :hi:

No

:uf: loto se ne računa  :stripii: :stripii: ali 4-5 na  0,16 bi se moglo i prihvatiti :ok:

SMT

No

Mislim da bi i trajao koliko i prosječan rodeo   :stripii: :stripii: