Recepti

Autor Kugla, Studeni 16, 2012, 21:14:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Kugla

Veče svima!
Evo kako sam i sam ljubitelj klope, vidi se iz priloženog, da vidimo kako tko sprema ono što ulovi. Dajte svoje omiljene recepte.

maverick

ja nista...sve zena kuha..ali red bi bio da naucim bar dobar fish skuhati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

ja jedino fiš i znam kuhat od jela koja se jedu kašikom
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Kugla

Sve znam ali fiš mi nikako ne ide,valjda ce se neko pojaviti tko će mi otkriti tajne te fine juhice

Kugla

Smuđ u umaku od luka i pancete
Oko 1 kg očišćenih fileta od smuđa(manje ili više zavisi kolikog ste ulovili i za koliko osoba) uvaljajte u mješavinu kukuruznog i običnog brašna, soli i papra, pa pecite na malo maslaca rastopljenog ulju dok riba ne zazlati s obje strane. Istodobno na malo maslaca rastopljenog u ulju propirjajte 2 sitno sjeckana crvena luka i 10 dag suhe mesnatije pancete izrezane u trakice, pa kad se zazlate podlijte sa 1 dl vina i 1 dl vrhnja za kuhanje. Pustite da umak ugusti i tada ga prelijte po prženim filetima od smuđa. Služite odmah s prilozima po želji. U umak na kraju možete dodati malo limonovog soka.
Isprobano prije par tjedana jer od tada ni r od ribe :((((,i mogu vam reći odlično.
Dobar tek!

jura

Za fiš je kolega iz Tenja majstor ali na žalost internet mu dolazi za par dana moraš se strpiti. A ja ti mogu pomoči kao i Maverick ??? :-[

Kugla

svaka pomoć dobro došla, moramo probati pa će mo vidjeti što će ispasti:))))

TonyC

Darko031 tvoja sramota što to kuvaš a mi svjedočili nismo !!!!!!!  :P

peugeot

smuđ u foliji na zaru

Kugla

Mmmmm dobro izgleda Damire,daj i recept napiši vidim punjen je sa povrćem mora biti dobro.

Darko

Citat: TonyC  u Studeni 18, 2012, 01:00:40
Darko031 tvoja sramota što to kuvaš a mi svjedočili nismo !!!!!!!  :P

prvo se ošišaj , onda ćemo pričati o fišu
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

miha

10 etka fiš
4kg ribe. 8 kašika luka .1 žlica paradajz sosa. 1/2 kašike ljute paprike.7-8 kašika slatke paprike.2 kašike soli 1.5 kašika vinskog sirčeta i kuhaj znači sve staviš unutra odmah ribu luk itd probaj dobar tek                                                                                                                                                                                                           

Kugla

Hvala miha probati ću pa da vidimo ima neka fišijada u Petrijevcima u petak,prijavim se prvi put kuham fiš i ko zna možda pobjedim sa tvojim receptom :)))

simba

...na zadnjoj fišijadi sam tamo bio prvi a bio i prvak Baranje i Hrvatske pa druže moj debeli,znaš di se treba javiti....

Kugla

Joj druže sječam se te fišijade ajme kroz maglu kum i ja se onako propisno uneredili heeheh jel dolaziš u petak opet ta fišijada