izrada silikonskih varalica

Autor Darko, Prosinac 06, 2012, 23:13:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

YUGO BOSS

Brk reci mi koji silikon koristis za sedove(marka) ako nije tajna :)

Pravim glavinjare koristim beorol(on je onako bas tvrd) i to mi odgovara :) Planiram da uradim i neki model seda sad  :uf:
Konretno me jos zanima da li silikonci rade i kad se osusi onako do kraja silikon? Imao sam par komada nekog domaceg majstora,nekako su im se repovi iskrivili posle par nedelja stajanja u kutijama - pa me i to brine  :icon_scratch:

Brk

Silikonci rade i kad se osuši silikon do kraja, i nakon, mjesec, dva... radio sam ih tako da sam uzeo u obzir tvrdoču silikona pa po tome formirao oblik.
Tvrdoča silikona koji trenutno koristim je oko 16 Share-A.

A profilirati oblik nije ni malo jednostavno, barem meni.. sve igra ulogu, težina pećurke, debljina, kosina, oblik.. debljina prije nje.. širina.. ugl puno truda za samo jedan model ako želiš napraviti da radi kak si zamislio.
Da samo mrda repičem lako je složiti.. ali uskladiti cijelu varkicu da radi po nekim zamislima je dost teško, neke modele sam prerađivao i 10 puta dok nisam dobio željenu usklađenost rada repića i tijela varalice.
....ali kad skužiš kako.. uff... ove zime smo se dobro več natukli smuđeva na moje silikone, štuka.. nešto somova..

Repići se deformiraju i na silikoncima i na plastisolcima ako ih ne čuvaš kak treba i stoje popigani razbacani po kutiji.
Inače te varke moraju bit uredno složene, ak ih nosiš u torbi mora bit ona u kojoj kutija stoji vodoravno a ne okomito.

razor92

Brk moze odgovor na jedno pitanje?
Koju fluo boju koristis za farbanje silikona?
Unapred zahvalan  :D :notworthy:

YUGO BOSS

Bravo Brk lepo si objasnio :) Evo i od mene jedna slicica glavinjara telo 6.5 cm tezina cca 45 grama

DOK

Citat: razor92  u Siječanj 21, 2016, 04:26:25
Brk moze odgovor na jedno pitanje?
Koju fluo boju koristis za farbanje silikona?
Unapred zahvalan  :D :notworthy:

U biti za toniranje acetatnog silikona možeš koristiti sve pigmente u prahu, ako do njih ne možeš doći, poslužit će i akrilne boje, imaš ih u raznim knjižarama i hobi centrima.

Brk

Evo i moja glavinjarica.. 6.5 cm.
Radim ju u 20, 25, 30 i 35 grama

Model od balse

I gotove igračke

Imao sam prilike loviti sa dosta različitih glavinjara al uvjek sam najbolje prolazio na vidine.. tak da sam pokušao napraviti nešto sličnog oblika..
Sviđa mi se kod vidinih taj trbuh koji je dosta spušten.. u takvom obliku uspio sam podesiti balans olovnog otežanja da mi glavinjara radi i lijevo desno repom.. a ne samo da valja bočno.

Usporedba moje killerice sa vida 7 cm i piker gl.

Puno slobodnog vremena potrošio sam u izradu modela.. i balansiranje glavinjarice.. ali došlo je kraju.. več si slažem zalihe za sezonu.. i poklone za moje frendove !
:hi:

kawasaki

odlicno izgleda  :ok:
jedva cekam sezonu  :ok:
Brzi od Bolena.

Žorž

Vrana

Cold and Ugly

mossi

Ovo je 3D print kalup čoveka iz NS-a.
Upravo sam poslao uzorak gume za koju želim kalup pa ću kad dobijem kalup slikati kalup i uradke.

Batica

Odlicno uradjeno. Mozes na pp da pustis cenu kalupa

mossi

Kalup nije moj nego mi je majstor poslao sliku poslednjeg kalupa koji je odštampao.
Cena zavisi od utroška materijala i vrti se negde od 20-35e.

Batica

Korektno. Nego mi otisak nesto ne lici na sebilu.

mossi

:ok: I ja sam primetio da kalup i uzorak nisu isti ..  :stripii: :uf:

mossi

Samo da mi majstor ne pošalje dve leve strane kalupa!  :rofl2: