izrada silikonskih varalica

Autor Darko, Prosinac 06, 2012, 23:13:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Citat: srdjo_  u Ožujak 15, 2016, 12:43:13
Uradjena dva probna modela na obicnoj plastici, ako budu dobri onda ce se praviti u pleksiju. Olovno otezanje isto trebam napraviti. Nisam neki fotograf..

:ok: malo tanka žica,al ovo je test oblika ako sam dobro shvatio.
zašto bi mjenjo plastiku ako je ok

mossi

Žorž, trebao bih svakako do NS-a u narednih 10-30 dana, pa se vidimo na kafici.  :ok:

srdjo_

Ma ne bude fina obrada u plastici obicnoj, na pleksiglasu nema pucni i skroz gladak bude a iravan je pa ne moram ravnati na masini. Ta velika je 96mm a samo sam stavio komadice zice bez olova. Ostavio sam vise mesta za poziciju zice (izduzeni zljeb) pa dok ne podesim. Tako cu i za olovno otezanje ostaviti mesta za vise pozicija zice. Pravicu da teziste bude sto nize negde iznad dodnje alkice.

Batica

Svidja mi se kalup.
Samo mora da ima klincice za zicu. Da se zica ne pomera tokom sajanja dve polovine kalupa.

mossi

sanitarni i akrilni silikon razlike?

Danas mi drugar kaže da ne koristim bojeni akrilni silikon jer se taj steže jaaako sporo.

Ima li tu nekih ideja rešenja, jer ja sam baš pre neki dan video jednog šeda
od belog silikona i bio je extra: mek, gladak odlično radi. sve OK

Možda pre spajanja polutki sačekati neko vreme?
Da neki katalizator izvetri?

rj

za shed stavi malo omekšivača za pranje veša ...
ovo te košta litru šljive  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

pajdo77

Ovaj moj savjet vrijedi deci šljive,nikad omekšivać u mašinu dok se peru gaće,pri pranju gaća nek gospođa ubaci štirku i obogatit ćeš seksualni život :rofl2:

rj

ma težak je na šljivi to mu ostalo još od UDBE zato ga i cimam  :rofl2:

tica

Citat: rj  u Ožujak 16, 2016, 17:58:35
za shed stavi malo omekšivača za pranje veša ...
ovo te košta litru šljive  :stripii:
Zaboravi omeksivac.beže smuđovi glavom bez obzira od mirisa sheda.ISPROBANO!!!!!

rj

sad si ti kratak šlivu ...ujeba  mi šljaku  :BangHead: bitno da je mekan  :uf:

srdjo_

Batice, postoje kanalici da zica ne ide levo desno a i planirao sam klincic postaviti kad polozaj zice nadjem.
Mossi, acetatni silikon, koja kap vode, prehrambena boja u prahu (jeftino), malo sacekas i mazes.

mossi

Citat: rj  u Ožujak 16, 2016, 18:21:09
ma težak je na šljivi to mu ostalo još od UDBE zato ga i cimam  :rofl2:

Čika mossi bio i radio svašta al udba nisam bio ..  :no:
Čiste šljive nemam nikad, uglavnom je to 70% jabuke 30% šljive jer takav mi je odnos voća u vočnjaku.
Prošle godine bilo 90% jabuke 5% šljive i 5% kruške, sve bez trunke šećera.
Od 700 litara koma dobio 55 litara rakije 18 gradi.
Dobićeš 2 šeda  :stripii: i litru rakije   :takoje:  to sam ti i prošli put poslao, al ne znam šta je stiglo do tebe.
Ovi transporteri nešto su nepouzdani .. ( Mudri - jes odno udice poglavici? ccc  )  :tongue3:

Jel ovo sad sa omekšivačem fora plus ili minus ..
Nemojte mi samo sjebati kalup sa nekom hemijom što otapa plastiku ...  :BangHead: :violent1: :uf:

smudjoslav

Citat: mossi  u Ožujak 15, 2016, 09:58:17
Nego kojom bojom da farbam silikon?
Video sam da dodaju iz tube jako jako malo neke boje koja je baš koncentrovana.
Ne izgleda mi kao prehrambena boja.

Silikon boji sa bilo kojom vodenom bojom...Ja pravim nijanse kakve god mi padnu napamet tonerima za krecenje,jedna kap pravi pun ton jednom shedu recimo...
Sljokice imas kod Kineza i igra je beskonacna...Perl white dobijas sa belom disperzijom... :D
Par kapi vode ubrzava susenje...
Mekoca silikona se dobija u razlicitim proizvodjacima... :hi:
Da dodam...Akrilni silikon nije za shedove...

mossi

tole

yes yes acetat mama, deen braven U 1001 najmekši  :ok:,,,, uza na 10gr acetata 5 kapi akrilne boje i 3-4 kapi vode...,
uh kak sam se namazo da ne mogu tipkat  :pije: