izrada silikonskih varalica

Autor Darko, Prosinac 06, 2012, 23:13:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Brk

Ekipa, silikon nemojte ni pokušavati omekšavati, probal, kontaktiral dost ljudi za koje znam da su pokušavali i.. može se ali.. npr. omekšivač za rublje.. desi se to da se stvore mikro pukotine u silikonu i onda pucaju repići, pa miris omekšivača... niš od toga.
Jednostvano i po meni najbolje rješenje je uzeti u obzir tvrdoču silikona i po tome kreirati varalicu.. stanjivati kolko je potrebno da radi kak treba.
Na nekim tubama silikona piše koje je tvrdoče silikon kad završi proces i stvrdne...
Fora je igrat se s tim.. jer, jedan model silikonca kad ga izlijem u tvrdoči 16 shore-a, služi mi za ribolov u jačoj struji.. teže jig glave.. i vibrira stvarno jako, a to mi nekad baš treba.. a kad ga izlijem u tvrdoči 13- shore-a.. može na lakše glave.. finije prezentacije i tak.
Tako da imam u 7 modela silikonaca koje sam napravio zapravo 14 različitih varalica.
I kod mene ta igra.. ja silikonce više nemam potrebe kupovati, ni glavinjare. U par dana izlijem si sve kaj mi treba za cijelu sezonu.. Time sam ostvario ogromnu uštedu..opuštenije lovim.. a di je tek zadovoljstvo ulova na vlastite varalice..
Preporučam svakom.
I da spomenem.. baš sam dogovorio jednu razmjenu.. kolega jedan, meni če poslat zarice za ribolov bolena i klena.. a ja njemu glavinjara.. kako je to meni fora.. međusobna razmjena.. i lov na varke sa dušom.
Mene daleke zemlje azijske.. ili amerike više ne zanimaju kaj se mamaca tiče.. možda samo u vezi materijala za njih.
Volim domače.

Brk

Citat: tole  u Ožujak 17, 2016, 22:47:30
yes yes acetat mama, deen braven U 1001 najmekši  :ok:,,,, uza na 10gr acetata 5 kapi akrilne boje i 3-4 kapi vode...,
uh kak sam se namazo da ne mogu tipkat  :pije:

Od Den Bravena najmekši je Clearsil al nisam još probal doč do njega.. neznam jel se da kupit kod nas. Također ima i največu prozirnost.
11 SHORE-A daleko najmekši od svih koje sam pronašao.
https://www.denbraven.com/hr-hr/proizvodi/technologies/T4/clearsil_206/datasheet.pdf/

teka565

Problem bi mogao biti skupljanje od 30 %.

tica

Probao i ja pravit silikonce,reko:da vidim jel ja to znam.evo u par slika kako ja to radim:

tica

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tica

mossi

Uff odlični!

Evo moj model gotov kalup sutra ide u print, u utorak je kod mene!  :hello2:

mata postar

No

maverick

Ako ovako nastavite jednog dana cete biti rj  :icon_scratch:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Citat: mata postar  u Ožujak 18, 2016, 17:15:06
kopija kejteha

Da od 4 incha, to mi je izuzetno univerzalna varka.
Nadam se da će proraditi u silikonu kako treba.  :icon_scratch:

mossi

Citat: maverick  u Ožujak 18, 2016, 17:46:46
Ako ovako nastavite jednog dana cete biti rj  :icon_scratch:

:no:

Ovo je igranje, ako budem zadovoljan napravim još 2-3 kalupa i pa pa.

Več sam pitao majstora koja bi bila cena da kalup prima dva silikonca!  :rofl2: :uf: :stripii:

mossi

Evo link da se može gledati iz svih uglova 3D  :icon_thumright:

http://a360.co/22oPxAX

smudjoslav

Citat: mossi  u Ožujak 18, 2016, 17:56:33
Citat: mata postar  u Ožujak 18, 2016, 17:15:06
kopija kejteha

Da od 4 incha, to mi je izuzetno univerzalna varka.
Nadam se da će proraditi u silikonu kako treba.  :icon_scratch:
Radice odlicno i u tvrdjoj i u meksoj varijanti... :thumbsup: Radi obe tvrdoce,videces zbog cega... :ok: