Hearty Rise

Autor maverick, Listopad 26, 2014, 07:39:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Harley

I nazove me debeli danas i pita da li si kupio dvodijelni štap, ja kazem da , veli debeli sad imaš trodijelni. Tko vas trojicu ima za prijatelje mora imati peacemaker,  jbg a ja imam onaj najkompliciraniji dvoputni😛
Living your dreams, do not dream the life

darkpoll

Moj komentar iz ranijeg posta se tice samo donje granice deklarirane osjetljivosti.
Glede konstrukcijske cvrstoce i snage i brzine  zandera ste u pravu.jaci je to stap -kome gornja nosivost treba. Možeš lupit kontru za čamac prevrnut . 
meni osobno je fokus na donjoj granici osjetljivosti

darkpoll

Citat: Dr.Motte  u Veljača 12, 2020, 08:43:10
I
Evo i primjera isprobavanja za taj dan...

Sportex Tiboron, Sportex Grafeon, HR Black Force, Daiwa Luvias

...i gdje treba stati u red za probati zandera 6-26 i blue rapida 7-28 ;
Ah, da spomenem može  i extrasense nano 8-35 
cd   :crutch:
A smoke spina kupim jer se nema gdje probat :dontknow:

rj

Citat: darkpoll  u Veljača 18, 2020, 23:30:30

Moj komentar iz ranijeg posta se tice samo donje granice deklarirane osjetljivosti.
Glede konstrukcijske cvrstoce i snage i brzine  zandera ste u pravu.jaci je to stap -kome gornja nosivost treba. Možeš lupit kontru za čamac prevrnut . 
meni osobno je fokus na donjoj granici osjetljivosti

šta je donja granica osjetljivosti ? koliko na nju utječe debljina strune kojom radimo ? dakle donja granica je fikcija i zavisi od puno parametara ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Dr.Motte

Ovisi, točno. Ovisi i čime se čovjek bavi u životu. Ne bi mi to ni palo na pamet da nisam neki dan doživio s kolegom na pecanju da ne može osjetiti ispod 10g.
Nije neiskusan niti neznalica ali je radio na pili u Šumariji i boluje od "vibracijske bolesti", izgubio je dio osjeta u prstima i ne osjeti ispod 10 g

rj

Citat: Dr.Motte  u Veljača 19, 2020, 08:38:14
Ovisi, točno. Ovisi i čime se čovjek bavi u životu. Ne bi mi to ni palo na pamet da nisam neki dan doživio s kolegom na pecanju da ne može osjetiti ispod 10g.
Nije neiskusan niti neznalica ali je radio na pili u Šumariji i boluje od "vibracijske bolesti", izgubio je dio osjeta u prstima i ne osjeti ispod 10 g

vidi ...davno smo imali rasprave o deklariranju gramaže štapova ...Vorbis je dao formulu za izračun gornje deklarirane granice...napravio sam TC na CD 75 gr ...izračun je bio u gram tačan ...međutim za donju granicu ne postoji izračun ...zato kažem da je fikcija i subjektivan osjećaj svakog ribolovca ponaosob ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

darkpoll

za donju granicu gdje mi je fokus podrazumjevaju se  jednaki uvjeti- isti teren , npr.1,4m., 5g plus gumica,  protok, ista mašinica i struna , pe1,2, pa da propada onako u tim uvjetima kak to ovaj voli, a ti da znas kad ce to bit,,,a izračun i napisano nije mjerodavno več upravo taj osječaj pojedinca, ali bez  mana. da ima osjetljivost za 5g i snagu za iznjet 6icu, a za soma netreba.O  takvom savršenstvu maštam a možda ga imam a da nisam svjestan?neznam dok neprobam neke o kojima maštam.
i pretpostavka da nemam funkijske poremečaje vezane uz profesionalna oboljenja ono su moja subjektivna iskustva uspoređujuči ribolov s 2 štapa navedena u postu na koji sam replicirao.
no, stvari su možda malo pobjegle iz kolosjeka u drugom smjeru,,, i  kao novi ovdje nisam nikako imao namjeru nametat svoja subjektivna iskustva, več cijenim vaša iskustva, ali suvisla, maštajuči o savršenijem priboru za kojim smo, vjerujem svi, u vječitoj potrazi.
želje,  fantazije o savršenijem  priboru i  oprobavanjem  nečeg novog, profinjenijeg, tom našem hobiju i daju dodatni žar i čar i tjeraju nas na vječitu potragu za savršenim, naročito ako to prilike dozvoljavaju.
što bi cigo reko: sve se hoče , kad se može.
i  da to savršenije je , da, subjektivno. da nije tako svi bi patili za istom ženom, nosili istu boju,  a postojao bi i samo jedan proizvođač štapova , e sad da li bi to bio Hearty? po mojim kriterijima ne. I tako nastade biznis.

i po tko zna koji put zaključujem da se do svih spoznaja dolazi teško, počaščen sam slušajuči neke vodilje, no ipak najviše vjerujem sebi učeči na vlastitim iskustvima.
sve vas lijepo pozdravljam

maverick

Darko...meni..cd br 28  gr..mislim da je bio 2.32 je bio stap za 3,5 gr glavu i gumu...udoban za raditi...imao je snagu da u takvim uvjetima probije smudja deset kg...kad kazem da je do na deset lb power proa tad bilo....Mogao se fino raditi i vobler iz čamca...tj ono dravski zimski jig stap...mozda trazis tako nesto
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

darkpoll

:hello2:
da o tome maštam, o tome pričam.
no cd blue rapid blanka vise nema za kupit tako da ili polovno ili nesto drugo.
Maverik ima li paralela za cd28?... i po past tensu bih rekao da si se oprostio s tako dobrim štapom ?
javio mi se kolega  NO s foruma i ponudio da mi posudi na probu, no nema svrhe ako nije dobavljiv. u svakom slučaju zahvaljujem mu se.thnx Vlado.
utom kontekstu sam tu prokomentirao zanderforcea 8-32 ,kojeg sam na tjedan dana  probao i inovation 8-32, te usporedio s svojim magnetikom... i nisu me oduševili za te moje potrebe, - eventualno HR 6-26 bi mogao biti to?? ili night attack 7-32 ili slabiji magnetik opet?
gledao i a- tec crazee, no sve je to nasljepo ,pa da ne budem kolekcionar što več jesam, zbog toga sam se ovdje na forum uključio da od iskusnih poput tebe dobijem info o tome za čim tragam
lp.

darkpoll

sad vidim da postoji i zander  game u 230 i 250 cm 7-32. vidim da dolazi i ima ga samo za Litvu.
https://www.ebay.de/itm/Fishing-Spinning-Rod-Hearty-Rise-Zander-Game/113848434643?hash=item1a81e53fd3:m:m17f09wKs42zbb1KKpmF2kw
previse je to modela i deklariranih težina  i inačica  u HR.
o smoke spinu (kojeg sam u drugoj gramaži imao i riješio) malo tko zna da podijeli iskustvo, a od njega me dijele sekunde da kliknem pa se smirim ( na neko vrijeme   :takoje:)

maverick

Mislim da je moj "mali cd" zavrsio kod Tonyc...Ćavar...a cisto da isprobas tu u blizini...a bude pokoji polovan na varaličaru...pogotovo ako das oglas da kupujes..ne brini..nisi jedini kolekcionar.....ima ih poprilicno he he
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Kupljen jer je bio najbolji brzi izbor. Ljubavi neke nije bilo. On radio svoj posao ja svoj...i danas zabacaj na 14 gr glavi i krc...ostadosmo sokirani obojica. Sad kontam da se vodilica izvukla i da je zbog toga pukao...

No

dravskispiner

Kontam da koliko je bilo fame o tom štapu da ne vrijedi baš toliko... isto se dešava i na jeftinjari... :red-card:
Teci Dravo, Savo teci, niti Dunav silu gubi...

maverick

Nije ovo kostalo sad neke bijesne novce ali kontam da nije trebao puci na ovaj nacin...