Alps štapovi

Autor Retfalački mačak, Prosinac 07, 2012, 18:39:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Iskreno ne razumem ni ja kako samo ti mozes 70gr da vodis, cak i sa vodjicom manje na blanku (manje ukrucenje vrsnog dela pa i vece savijanje), vidim da smo bar trojica isto prijavili maksimum za prijatan rad od 40gr, doduse ja sam imao 3m model!
Recimo meni je sa 30gr na zatvorenoj vodi vec pocinjao da se savija ozbiljnije, na 35gr kasnio dosta sa cupanjem iz kamena, 40gr vec ubijalo vrh puno i nije bilo prijatno za rad ali moglo je, i to je bio NZ za koji kazu da je "manje dusevan" nego kinezi (sad imam kineza 9ft 35gr, i slazem se da je meksi malo u vrhu, od NZ modela koji sam takodje imao u toj duzini/gramazi)...

rj

tu imaš problem ( 300 cm ) probao sam  i taj štap u odnosu na 270 cm je ogromna razlika za taj tvoj 300 neki maximum je 40 gr
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Ma savije se i ovaj u 270 samo je stap dovoljno brutalan da moze...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Ja sam bacao do 35g + rj veliki shad, po meni mu je to dosta. Moze vise, ali za vise je bolje recimo cts 75g Ili nesto trece. Kod mene je uvek najjaci stap u camcu, a ove slabije setam po potrebi.
Naidju krize, drukcije grize...

rj

da se razumijemo nije 70 gr idealno za CDBR 50 gr. ali da se može odradit ...može... i nema problema sa kačenjem ribe ...to garantiram pošto sam radio i sa 80 gr  :icon_biggrin:

maverick

I ovi alpsovi mogu odraditi svasta , ima onog 30 gr i mozes bacati i do 50 gr na knap...samo mislim da to smanjuje vijek trajanja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Imam osecaj da nas zaj... i da ces posle jedno mesec dana da slikas tu 70gr olovnu glavu, i bice tipa fish head koja pravi bar 1/3 manji otpor od okrugle, a taj otpor skoro jednako veliki problem pravi kao i tezina glave stapu...

Mudri

Ma pusti staru lopinu,vidiš da mu ne valja vaga,a možda još uvjek stoji na librama,a ne na gramima,ko kad je vago gorivo  :glasses9:

rj

Citat: Lomnica_city  u Ožujak 05, 2014, 00:22:21
Imam osecaj da nas zaj... i da ces posle jedno mesec dana da slikas tu 70gr olovnu glavu, i bice tipa fish head koja pravi bar 1/3 manji otpor od okrugle, a taj otpor skoro jednako veliki problem pravi kao i tezina glave stapu...

par sasvim logočnih pitanja ..
zašto da lažem ?
dali sam promoter CDBR ? NE
dali mi je distributer CDa omogučio rezervni dio ? NE
dakle nemam nikakav motiv iznosit neistine ...
DA ZNAM OKAČIT VIDEO OTIŠAO BI I SNIMIO TI RAD SA 60-70-80 gr glavama ...mada ti mačak može potvrdit bio je u čamcu ...

Lomnica_city

Gde sam ja rekao da lazes, kazem mislim da nas zajebavas i da ces nam tek kad se dosta nas upeca pokazati koju to zapravo glavu od 70gr tako lako vodi CD BR 50gr, nemoguce da je jaci 50% od koji cent duzeg rodjaka, ili je tvoj pojam mucenja stapa drugaciji od naseg (meni kad se savije vrsni deo vise od 20 centa), ili koristis neke tanke glave koje kao sablja seku vodu i ponasaju se kao, recimo, 50gr okrugle...

rj

okrugla 60-70 ...ponekad..rjetko 80 ...

Retfalački mačak

Citat: rj  u Ožujak 05, 2014, 08:22:15
Citat: Lomnica_city  u Ožujak 05, 2014, 00:22:21

par sasvim logočnih pitanja ..
zašto da lažem ?
dali sam promoter CDBR ? NE
dali mi je distributer CDa omogučio rezervni dio ? NE
dakle nemam nikakav motiv iznosit neistine ...
DA ZNAM OKAČIT VIDEO OTIŠAO BI I SNIMIO TI RAD SA 60-70-80 gr glavama ...mada ti mačak može potvrdit bio je u čamcu ...
Bio sam se više puta prisutan kada se koristila glava 60,70 i 80gr.
Ali vratimo se alpsu.
Moj 50 gr. alps, 2,7m lakše baca ove teže glave, a 75gr. ih ni ne osjeti, ali ja osjetim i zato ih izbjegavam kada je god moguće.

Retfalački mačak

Lako moguće da se na okupljanju predstavi sasvim novi model alpsa. Nova vrsta  blanka po svim karakteristikama.
Čim saznam sigurno, objavljujem, a vjerujem da ću ga i donijeti. :bye:

Retfalački mačak

Novi model će biti dostupan do 01.06.2014. za početak sezone.
Moći će ga probati svi zainteresirani direktno na Dunavu.

genjura