Vrijeme

Autor genjura, Prosinac 08, 2012, 08:17:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

bole 78

Citat: Ervin  u Prosinac 08, 2012, 18:37:41
Nije lada da sam jedini danas bio na pecanju? :headbang:
...nisi,nisi...bilo je nas dvojica :occasion14: uz malo domace rakije sve je lakse :blob10:

TopMix

Ok, stisli ste zube, dobro se obukli, popili po domacu i... otisli na pecanje. Ajd sad da cujemo, komplet informaciju: kako riba radi u ovakvim uslovima?

bole 78

zube nismo stiskali da bi rakija lepse klizila :laughing7: a riba se javljala tokom celog dana,ali vrlo oprezno...pa je pod velikim talasima i naletima vetra bilo  tesko procitati sva ta lagana grickanja :icon_scratch:

TopMix

A sta ste pecali i  na sta?

Ervin

Mene su naterali da posle 7-8 godina ponovo pecam smuđa na dubinku (na filet). S'obzirom na vremenske uslove, to mi se sada učinilo kao jedino moguće rešenje (da ne sedim kući subotom prepodne).

Išli smo drugar i ja na šaranski revir Tresetište. U ovom periodu, kada ne pecaju više šarane, tamo naprave par takmičenja u lovu smuđa na dubinke. Varalica je strogo zabranjena, a u toplijem delu godine nikako ne dozvoljavaju pecanje smuđa,...isključivo debeli šarani. Nas su ovaj put pozvali kao goste, a oni se takmiče u okviru svog udruženja.

U 8h ujutru, neposredno pre snega sam imao jednog smuđa 1,1kg, a drugar je imao udarac. Posle toga ništa. Osim nas, od desetak ekipa, jedna je imala jednog smuđa i pobednici su imali tri ribe (najveća 2,2kg).

Prstići su mi se smrzli tek na kraju kada sam pakovao štapove, ali nije bilo strašno.
Rakijica i pasulj na kraju su me naterali da brzo zaboravim na "blagi" severac! :be happy:

bole 78

Tićo

Da niste možda bili u Apatinu  :toothy10: ili ste se predomislili.

bole 78

...s obzirom da smo ustali u pola sest da bi se na vreme pojavili u Apatinu i bili totalno spremni za akciju,nevreme nas je totalno demoralisalo pa smo od sve muke otvorili flasu sumadijske "velikomucenice" :love7: i ostavili sve planove za neki dolazeci vikend...

dado

Vidim da je gotovo sva ekipa bila pod dekicom danas.....
Mene nakon dva dana svinjokolje dočekalo još i čišćenje parkinga
ispred kuće,ali sada ću se nalokati kuhanog vina i probati se ogrebati
za snošaj....možda uspijem ;D ;D

Tićo

Ja sam sada bio do marine nije tako strašno ako vetar ne bude jako duvao ode ja sutra na vodu. A sledeći vikend se vidio nadam se, ako ništa barem na domaćoj šljivovici i Apatinskom paprikašu.

bole 78

...najavljuju jos jaci vetar za sutra,a organizovacemo neki vikend sigurno :icon_thumright:

genjura

danas sam odneo torbu sa priborom u šupu nadam se da će uskoro na staro mesto :icon_biggrin:

mossi

Prestanak padavina za par sati i vetar 3-4m/s temp oko -2 do -4 u toku pre podneva, sutra noć oko -13C

:occasion14:

Zgodan link, za nas koji se pronalaze na karti. :)

http://www.idokep.hu/idokep

maverick

Citat: marinela  u Prosinac 08, 2012, 17:31:45
Mojom ulicom je prvi puta u životu prošla ralica i nakon prvog ushita sam skužila da mi je auto zatrpan,sav snijeg je nagurala na auto.... :icon_pale:

jeli to grtalica  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

Grtalica je mitsko biće, svi znaju da postoji, ali samo su je retki videli  ;D