Podvodna snimka griza smuđa na jigging - Sava

Autor dalien, Siječanj 12, 2015, 09:19:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Citat: rj  u Siječanj 28, 2015, 08:22:36
Citat: TonyC  u Siječanj 28, 2015, 08:15:50
Svakako smo skrenuli s teme , pa da ja upitam , a vidi se na snimci podvodne kamere : kako povecat realizaciju udaranja a smanjit kolicinu pračenja điga.
Bit ču iskren pa reči , nisam znao da baš tako prati varalicu i levati se da ju napadne. Ovaj podvodni snimak svakako mi je bacio svjetlost na dio koji sam si do sada mogao samo vizualno docarati u svojoj tikvi.
meni "matoroj drtini" (po Raši  :evil1: ) snimak je pojasnio zašto se udarac desi kad sam debelo prešao kladu ...u predjelu ničeg  :icon_scratch: na panju... iza panja...zaebavam se par minuta ...ništ ...reko ko ga  ebe nije tu ..nastavim jigat preko čistine tri - četri namotaja bammmmm...

slažem se josipe , upravo to .
ili još kad poklopim sve - znači nađem panj , utrefim kut ulaska , težina glave , lerujem 10 cm iza panja , 10 cm iznad dna  4 sekunde u tom položaju - UDARAC - to mi je ok .

Ali ja se više pitam kako kad pređem panj i nastavim po recimo ravnini , a iz snimka se vidi da sam ga zainteresirao i da prati đig . kako onda povečati šansu realizacije . kako ga isprovocirat da udari ! ! !

(Naravno , nemojte me krivo shvatit imam i ja tu neku teoriju , več želim da se uključe ljudi koji imaju punooo iskustva i da iznesu svoja mišljenja da ljudima koji se stide pitat ili samo kibe na forumu kao gosti da im neke stvari olakšamo u ovakvim raspravama da izmjenimo iskustva  )

kawasaki

mislim da tu nema odgovora ili se varam?!
ubrzat, usporit, cimnit, vertikalno odici prema povrsini...  :sha:
Brzi od Bolena.

maverick

Ajd sto se Mif hebe s štapovima  :stripii: još ce nagovoriti Raju da odreze onog sportexa  :stripii: ali sta se ti mučiš  :stripii: da se nitko ne naljuti ali ovdje imamo dosta problema i to elementarnih...
Varaličaerenje je pokusaj prevare mahom ribe grabljivice na umjetnu varalicu....znači stojiš i bacaš....imaš kopću..imaš....onda ju i koristiš, znači radis izmjene varalica , veličinom i dekorom, te radiš izmjene prezentacija dok ga ne isprovociraš...to je varaličarenje....bez gledanja u vrh stapa i strunu... :uf: dok ne osjetis da ono sto radis imas u ruci , mijenjaj i pribor i strunu ...
Sad ce MIF reci mi lovimo s tim i tim...ma da love...dva mjeseca pred mrijest kad bas svatko ama svatko s malo silka i bijelim twisterom moze uloviti smuđa...i da ne pričam na kakvim pozicijama se lovi
I opet neka se nitko ne naljuti... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIKA

Citat: maverick  u Siječanj 27, 2015, 20:38:27
Razumijem što kažeš, dosta pecaroša prati ili vrh ili strunu, pogotovo starijih generacija varaličara...ja na sličnom terenu dna  s 10 lb pp recimo uredno jigam s 7 grama..s stapekom 7-28....zato pitam s kojom veličinom glave radis...a lebdenje...eh...nekako sve sto vise lebdim sve više guta... :ok:
sad mi reci da glavu od 6-8 grama osjetiš na tom štapu kad rokne na dno
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

MIKA

ljubomorni ste na deliana i skrenuli ste s teme  :violent1:
stari svaka ti dala i kapa dole i prst gore kao sta kaze drug grgech  :notworthy:

MIKA

maverick

Citat: MIKA  u Siječanj 28, 2015, 10:16:54
Razumijem što kažeš, dosta pecaroša prati ili vrh ili strunu, pogotovo starijih generacija varaličara...ja na sličnom terenu dna  s 10 lb pp recimo uredno jigam s 7 grama..s stapekom 7-28....zato pitam s kojom veličinom glave radis...a lebdenje...eh...nekako sve sto vise lebdim sve više guta... :ok:

Naravno...kako bih drukcije lovio.. :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIKA

Citat: maverick  u Siječanj 28, 2015, 10:21:42
Citat: MIKA  u Siječanj 28, 2015, 10:16:54

Naravno...kako bih drukcije lovio.. :sha:
pa bas tako da gledas u spag il spicu stapa :icon_scratch:

maverick

MIF

Citat: maverick  u Siječanj 28, 2015, 09:36:09
Ajd sto se Mif hebe s štapovima  :stripii: još ce nagovoriti Raju da odreze onog sportexa  :stripii: ali sta se ti mučiš  :stripii: da se nitko ne naljuti ali ovdje imamo dosta problema i to elementarnih...
Varaličaerenje je pokusaj prevare mahom ribe grabljivice na umjetnu varalicu....znači stojiš i bacaš....imaš kopću..imaš....onda ju i koristiš, znači radis izmjene varalica , veličinom i dekorom, te radiš izmjene prezentacija dok ga ne isprovociraš...to je varaličarenje....bez gledanja u vrh stapa i strunu... :uf: dok ne osjetis da ono sto radis imas u ruci , mijenjaj i pribor i strunu ...
Sad ce MIF reci mi lovimo s tim i tim...ma da love...dva mjeseca pred mrijest kad bas svatko ama svatko s malo silka i bijelim twisterom moze uloviti smuđa...i da ne pričam na kakvim pozicijama se lovi
I opet neka se nitko ne naljuti... :ok:

Ma ne ljutim se...siscani su amateri koji love na ustavi Trebez samo pred mrijest..
Mozes pljuvat po nama kolko oces,a to radis zato stobo nama ne znas nista.
I to kazes ti...ajde...
Sa ovim cu sve postove ovdje zavrsiti.
Ipak sam ja amater,koji ne zna...

maverick

Moramo ponekad razmjeniti mišljenje, gledajuci vas, gledajuci daliena...stilski se puno razlikujemo...napisao sam gore da cijenim svaki način na koji se riba love. Na forumu, facebooku...ili sličnim mjestima kad djeliš slike ulova ili snimaka, ili promoviraš neki pribor, moraš biti spreman dijeliti i nekakve kritike, koje nekad mogu biti dobre a nekad loše.
Cijenim cijelim ekipu iz Siska i cijenim ulove ali nismo isti, i moj kometar na neke stvari je vrlo jednostavan....na mojim terenima se na taj način teško može loviti...
Sve ovo je neki virtualni svijet i po ovom se ljudi ne ocjenjuju...isto tako nema potrebe da mi pošalješ sms s onom porukom  :ok:

miha

dobra i konstruktivna prepiska ...ovakav štap onakav ,uzo ga odavde uzo ga odande sve je to uredu .al najbitnija je stvar da ima tamo ribe ... :ok: :hi:

maverick

Ribe ima svugdje, negdje više ili manje...netko lovi nekad više drugi manje...samo uzmi daliena...pa treba bacati tu kameru okolo dok drugi pecaju...puno je to truda i ne smije se omalovazavati ni u jednom trenutku. Malo u svima nama ima sujete i kad lovimo tesko primamo drukčije mišljenje, ali za one koje čitaju nije loše da u ovakvim momentima isprezentiramo svoje načine pa da čitatelj sa strane odabere ono što njemu odgovara  :ok:

kawasaki

Citat: maverick  u Siječanj 28, 2015, 12:17:24
Ribe ima svugdje, negdje više ili manje...netko lovi nekad više drugi manje...samo uzmi daliena...pa treba bacati tu kameru okolo dok drugi pecaju...puno je to truda i ne smije se omalovazavati ni u jednom trenutku. Malo u svima nama ima sujete i kad lovimo tesko primamo drukčije mišljenje, ali za one koje čitaju nije loše da u ovakvim momentima isprezentiramo svoje načine pa da čitatelj sa strane odabere ono što njemu odgovara  :ok:

tako je...  :hi:
Brzi od Bolena.