Mali čamac

Autor maverick, Veljača 20, 2015, 21:44:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pa znas da bih i mogao jedan za sebe...bas nesto danas razmisljamo da napravimo mali čamčić za jurcanje po Dravi...nešto oko 3.5 metra i okačimo neki 20 ks za brze intervencije kad nam se smuđ udalji koji km više nego smo navikli...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vedro

Dobra ideja ako imas para za jos jednu pilu.

mossi

maverick

Pa sta ce nam vece...za jednog...za blinkerisanje...za Dravu...da stane ruksak, sidro...i da juri s malim parsunčikom  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Imao sam ja eksperiment sa alu čamcem od 3.85cm.
Sve OK ali nestabilnost je maksimalna.

Imali smo test na Tikvari da li mali čamac može da glisira sa 5Hp 4t motorom.

Bez mog znanja su počeli test i potopoli čamac i motor.  :violent1: :BangHead:

Pripreme,

Sekund pre potapanja, u sledećem kadru koji nije snimljen vrh se zabada u vodu i čamac tone za 3 sekunde!
Da napomenem to je 5hp, a ne 10-15 ili 20hp!

Da napomenem i da je tip bolid, da ne sedi na dasci, da je van balansa, da nikad nije sedeo u tom čamcu,
da je dao pun gas iz mesta, da motor nije bio na sredini, ... 100 qraca pogrešnih..

E sad zamisli sve to sa 20hp.  :icon_scratch: :uf:

Čamac sam prodao jer nisam mogao sam da ga ga spuštam i dižem na auto, a to mu je bila namena.
Taj čamac sa dvojicom je stabilan i sa malim e-motorom je bio pun pogodak.
Verujem i sa tom pentom od 5hp da bi išao 30hp!
Uz normalnog pilota!  :headbang:

maverick

Pratio sam temu kad je bilo aktuelno  :stripii: on je krkan...nista više...elan je 3.90 pa mozes na njega staviti 70 ks... :ok:

mossi

bb

Citat: maverick  u Veljača 20, 2015, 21:44:31
Pa znas da bih i mogao jedan za sebe...bas nesto danas razmisljamo da napravimo mali čamčić za jurcanje po Dravi...nešto oko 3.5 metra i okačimo neki 20 ks za brze intervencije kad nam se smuđ udalji koji km više nego smo navikli...
posudi od kuma Papića landau na par dana,okačiš motorčinu izguštiraš se,prođe te volja i to je to

bb

ljuska

vedro

Mornar Popaj

Ne znam jel 430 cm spada u male čamce, ali mi se ovaj čamac sviđa.
Jel zna netko koliko bi išao uzvodno sa mojim mercury 6ks/4t i 100kg u čamcu ?
Mislim da bi mi za jednodnevne izlete na Savu bio taman  :occasion14:

http://www.bilje-marine.hr/ponuda_panval_430.php
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

bb

Iskreno bolje polovno orašje ak misliš plastiku...moje mišljenje

bb

koliko ovaj djena ship minimal košta?

maverick

Taj panval je dobar jedino da cvijeće posadiš u njemu  :ok: a ne bih ja motor od toliko ks...neki mali desetak, max 20