Skupština Zajednice ribolovnih društava Osijek

Autor šime, Ožujak 20, 2015, 20:19:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

lažu čuvaju sami sebe ... ništa se neče desiti zato što idu izbori a kad izbori prođu e onda sljedi tarapana...

bb

Pomirite se svi s činjenicom da dok god nama standard života se nepoboljša krivolova će bit,kad nikog ne zanima krivolov divljači šta ga briga za j..... ribu.I koji će nama svako selo ima ribolovno društvo imamo društava više neg rusija,a u rusiji ribolov i krivolov idu zajedno.Dok god onaj kliker u glavi ne proradi" treba nešto i ostavit da imam šta i sutra lovit ništ od tog" .Aj primjer odi u Sloveniju pa trpaj i nosi kuć ribe i ribe,neš više pecat na finjaka će te odj...Što ću se ja tamo s nekim prepirat oće stavit mrežu neće " kad je on bio u ratu i on može šta hoće".mogu ovako do sutra nema smisla.Karte nemojte kupovat i to je to pa nek sve ide kvragu,ako on može krivolovit i nedobit nikaku kaznu mogu i ja uživat u pecanju jer ja imam onaj kliker u glavi.

šime

Pa tu i je jedan od problema što u Statutu doslovno nema "članova" .Zapravo članovi klubova ili društava ne mogu po statutu ništa.Tako su se prekrasno ogradili od svih članova zajednice da im se na taj način ne može ništa , NEPOSTOJIMO

umpahpah

raso

E radi članarine je sad frka, jer po novom zakonu nisi dužan biti član neke udruge kad vadiš ribolovnicu. Po novom zakonu ribolovnicu možeš izvaditi online kod ministarstva, platiš državi i ona ti pošalje ribolovnicu koja vrijedi na svim otvorenim vodama u RH. Članarina je dobrovoljna i plaćaju je samo natjecatelji u ligama. Nema više love za fešte :stripii: :stripii: :stripii:

vatrogasac

Raso jel to stvarno usvojen zakon ili prijedlog?

raso

26.03. je jedan od zadnjih okruglih stolova i biće održan u Osijeku. Zakon ide u travnju u redovnu saborsku proceduru, što znači da bi do svibnja trebao stupiti na snagu.  :hi: :hi:

rj

Citat: raso  u Ožujak 24, 2015, 07:41:36
E radi članarine je sad frka, jer po novom zakonu nisi dužan biti član neke udruge kad vadiš ribolovnicu. Po novom zakonu ribolovnicu možeš izvaditi online kod ministarstva, platiš državi i ona ti pošalje ribolovnicu koja vrijedi na svim otvorenim vodama u RH. Članarina je dobrovoljna i plaćaju je samo natjecatelji u ligama. Nema više love za fešte :stripii: :stripii: :stripii:

eto riješen problem ...udruga il INTERESNA ZAJEDNICA se gasi sama od sebe
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

No

Citat: raso  u Ožujak 24, 2015, 07:41:36
ako to bude tako  :notworthy:  :notworthy: ali... drugovi se teško mijenjaju  (naprosto vole ljudi sastančit pa i štogod pojest i popit -na tuđi račun kad je jelte prilika,). ovo tko je predložio svaka čast i treba podržat.

miha

to spada u tu drugu varijantu bez ribolovnih društava ,znači samo jedna krovna organizacija HRS i dozvole od 150 kuna i pecaš po cijeloj državi ,jedino je da se opredjeliš ili za rekretivno pecanje ili sportsko....

šajzika

Vjerujem da je ta cijena da se niko nebi zezao sa nekupovanjem ribolovne dozvole.
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

e al pitanje je koliko ce biti dozvola..ista sa ljudima koji nemaju camce i aute nego pecaju po barama...ko ce placati ribo cuvare??ako se od ovih 400 nije moglo placati kako ce se od 150 kuna

rj

šime...

jel posjeduješ dokument...račun da je udruga plaćala 1kg šarana (konzumnog) 40 kn ?
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

miha

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 24, 2015, 11:39:21
e al pitanje je koliko ce biti dozvola..ista sa ljudima koji nemaju camce i aute nego pecaju po barama...ko ce placati ribo cuvare??ako se od ovih 400 nije moglo placati kako ce se od 150 kuna
to je prjedlog zakona novog ,ako prođe onda se savez brine o svemu ,dozvoli privredni ribolov na Dravi i juriš dobio je i ribočuvara i sve ostalo ....i onako je dosta resursa neiskorišteno na rijekama ....

No

Citat: rj  u Ožujak 24, 2015, 11:41:14
šime...

jel posjeduješ dokument...račun da je udruga plaćala 1kg šarana (konzumnog) 40 kn ?
ma sigurno su "kupovali"- očišćene   :stripii: :stripii: