ELEKTRO PENTE

Autor mossi, Prosinac 13, 2012, 16:05:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dxdandy

:eek:

Fuck, sad si mi shebo sve planove...Daj reci dali ta elektro penta od 55lb ima snage recimo gurati gumenjak Dunavom suprotno od toka tj. uzvodno ili barem da stoji u mjestu. Jer ako to moze onda moze ovdje ici vise nego dobro. Nije tamo di ja idem na more tako jaka struja ali je ima. Radi se o novom vinodolskom i krckom kanalu. More uvijek lagano tece pa mislim da bih se naveslao protiv struje. Nije nemoguce ali zasto da se mucim ako ne moram. Bolje da neko drugi gura a ja lagano  :pije: :flasica:.

maverick

55lb gura uzvodno mog sharka ali to je tako mala brzina da nema nekog smisla...ne gura bolje ni mlb-ov aluminijski...Ja sebi zelim kupiti da se mogu seljakati dok navecer voblerišem pa se suljam uz obalu i idem polako nizvodno prema vezu...E sad da li to moze protiv struje na moru...sigurno moze...da li moze kad se pojavi i vjetar...mislim da ne moze...ali ajd probaj pa ako nam javiš znači da je ipak moglo  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dxdandy

:stripii: :stripii: :stripii:

Ma to ako po Dunavu gura uzvodno to mi je vec dovoljno. Onda bi i mene na moru guralo zadovoljavajuce...taman za panulu u ranim jutarnjim satima. E sad kad vjetar dune e to bi vec moglo biti zahebano ali do tada sam vec kuci kad krene ludilo. Ipak ne bih ja daleko od obale. Sto je sigurno sigurno je. Koliko bi me mogao doci jedan dobar i kvalitetan servis za Tomosa4 ? I gdje ga uopce napraviti ? Kojom brzinom recimo 4-orak moze gurati gumenjak duzine 3,70 - 4,00m. To pruza malo veci otpor od recimo nasi rijecnih camaca ili se varam ? Ako ima tko iskustva s time....

thx !

maverick

Ja nemam puno iskustva, vise se mlb i greys igraju s tim...pa ce mozda bolje procjeniti...ali u svakom slučaju...ako potoji šansa da te otpuše na otvoreno more...tko zna ...mozda te onda zena i počasti s tim motorom  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dxdandy

Citat: maverick  u Prosinac 18, 2017, 12:29:23
...tko zna ...mozda te onda zena i počasti s tim motorom

:stripii: :stripii: :stripii:...Kralju....to bi se lako moglo desiti... :stripii: :stripii: :stripii:

mlb

Prodao sam dva motora na more , 36 i 46lbs! Kasnije sam čovijeka zvao i rekao mi je da je prezadovoljan sa tim od 36lbs. Koristi ga za panulu i plovidbu kao pomoćni motor! Gumenjak 55-ica gura kao od šale tako da mislim da bi ti tamo bio i više nego dobar!!Mene 55 gura uzvodno na dunavu uz punu ratnu spremu sa dvojicom u čamcu (znači cca 500-tinjak kg) !! :icon_thumright:

maverick

Kaze lik da ima zglob..i da s ovim malim akumulatorom ide 60 min u maximumu. Obecao je retfalin kolega da ce kupiti jedan ..pa cemo vidjeti vrijedi li sta

dxdandy

Citat: mlb  u Prosinac 18, 2017, 16:27:54
!Mene 55 gura uzvodno na dunavu uz punu ratnu spremu sa dvojicom u čamcu (znači cca 500-tinjak kg) !! :icon_thumright:

Hvala ti na odgovoru. Daj reci koji ti tocno model ima....koje si to prodao...imas li koji video kako ides sa tom 55-icom po Dunavu. Znatizeljam sam jako...skoro da sam odustao od elektro pente i sada si me opet vratio da bij opet isao u kupovinu...daj snimi kako se vozis ako nije problem pa pusti video...Na youtube ima svasta, tako da vise ni ne vjerujem sta vidim dok ne cujem nekoga tko ima i kako je zadovoljan.

Hvala ti !

mlb

Rođeni ja ne stignem jesti dok sam na vodi  :stripii: , imam water wolf u komori čamca već nekih godinu dana nije još rasklopljena!  :stripii: Ja imam osapian 55 , prodao sam mossijev rhino 36 lbs a ovo 46 neznam kako se zvala (neka kopija minn kote)!Ali nema ti tu puno kemije , dolje je dobro zabrtvljeni elekrto motor , gore potencijometar , malo plastike i aluminiska osovina!! Po meni treba naj više kod tih kineza obratiti pažnju na sitstem kačenja i stezanja osovine jer im je to najslabija karika!! I naravno gledati da nije skupa zamjenska elisa (pošto je plastična i satreš ju za trenutak nepažnje na kamen ili panj)! :icon_thumright:

im84

Trebam prijedlog. Dubokociklični akumulator mi je na udaljenosti 3+metra od elektro motora 55Lb, Haswing Osapian. Provukao sam 16kvadrata kablove. Na akumulatoru je fixno smontirani kablovi, koji je smješten napred u buksi, elektro motor nazad na zrcalu. Koje je riješenje za svaki puta priključit elekro motor na kablove (žice), koje vode do akumulatora. Jer svaki puta skidam, stavljam motor... Netko? Neka industrijska utičnica, nešto, gdje kupiti? Hvala
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Imam ti ja tropolna utičnica i utikač...kontam da ti to treba biti dovoljno a lijepo izgleda

Ovo je zajedno utičnica i utikač na slici

maverick

Sad vidim da moze 2 x 25 A , kontam da ti je to dovoljno

im84

Hm, to me i pati jer motor u punom pogonu navodno crpi 50ak amper sati. Nekuzim se u struju. Moram to vidjeti, gdje si kupio?
#foxrage
#fox_rage_fishing

mlb

Gdje ima za kupiti tih utikača ?

maverick

Imam mislim dva tri komada...ja uzimao ne znam zasto...kad sam htio puniti solarne preko flosa...jbg...gdje..ne sjecam se ...ako vam odgovara slobodno vam proslijedim