yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

jurajurajura01

Citat: dxdandy  u Ožujak 21, 2021, 13:46:38
Treba mi remen zupcasti i za impeler kuciste gornje i donje. Samo to dvoje ali ja ko tele...ne mogu naci kod nigdje niti jednom ajde za remen ima sifru ali ni po njoj kkd nas ne nadjem nista a vani sam nasao par stranica gdje se cjena krece od 28-35€ ali ovo kuciste za impeler pojma nemam koja je sifria ni kako se to zove niti koliko to kosta. Za remen bi trebla biti sifra 60R-G6241-00. Evo slike za to kuciste impelera...kaze moze izdrzati jos ove godine ali onda ga nagodinu moram svakako mjenjati pa bih sve onda sada promjenio.

https://www.megazip.net/zapchasti-dlya-lodochnyh-motorov/yamaha/f8-7257/f8-18496#year=2008
Sve pise

dxdandy

Hvala ti na ovo...nasao sam i ja to...ali i dalje ne kuzim koji je.to broj za to kuciste impelera...gornji i donji dio...koji je to dio sa slike...?
https://www.megazip.net/zapchasti-dlya-lodochnyh-motorov/yamaha/f8-7257/f8-18496/f8cmhl-782543/repair-kit-4-13533331

jurajurajura01

dxdandy

Moze mala tehnicka pomoc. Do sada sam uvijek furao motore do 5-6ks i oni su imali onaj mali vijak sa zadnje strane na nozi motora koji kada se dotegne motor se teze vrti lijevo ili desno. Ako ga do kraja zategnes motor ostaje u polozaju u kojem je dotegnut. E sada sam presao na yamahu 8ks 4t i sada ne vidim taj vijak nigdje i nije mi jasno kako se moze malo dotegnuti da se malo teze okrece sa obje strane ? Vidio sam da neki motori imaju kao malu polugicu ispog samog rukohvata sa prednje strane koja se mrda lijevo desno i time se doteze to mrdanje camce lijevo deso ali to moja yamahica nema pa valjda ima neki drugi nacin za to a ja ga ne znam ili ne vidim. Ili stvarno to nije moguce na njoj sto mi tesko za vjerovati.

Thx !

maverick

Koja je godina proizvodnje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dxdandy

Godina proizvidnje je 2008

dxdandy

Znaci razocaran motorom ali bas bas...prije sam imao Mercury 5ks 4t sa elisom 7.8 x 8 i sa dvojicom od 95kg gumenjak od 320cm i 150cm je isao 20km/h...sa vjetrom u lice 19km/h....sada isti camac isti ljudi plus jos jedan od 40kg...motor yamaha 8ks, generalno sredjen, pali radi nema sta, nova elisa 8.5 x 9 i ja idem 10km/h sa vjetrom u lice i onda druga voznja kuci vjetar promjenio smjer opet u lice i putna sada 14km/h....znaci sporiji sam sa puno jacim motorom. Ja ocekivao barem istu brzinu...ipak je jos jedna osoba vise tj. 40kg vise ali i 3ks vise a ja sporiji za duplo...nesto mi tu ne stima i to jako...motor radi fino i mirno ali nekako kao da mi od polovine gasa pa do daseke nema vise obrtaja niti je brzi...

maverick

Pitanje je koliko je yamaha doista generalno sređenja, ali mislim ako ne prima preko pola gasa je elisa i definitivno toliko dusa unutra.Probaj napraviti neku probu kad si sam pa da vidis gdje si s obrtajima i brzinama. 8 ks je mali motor ali moze napraviti čuda kad je sve dobro namjesteno i kad je dobar čamac.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Poznanika ima takvu yamahu na Orašju i ide to pristojno

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

dxdandy

Citat: maverick  u Svibanj 02, 2021, 18:20:55
Pitanje je koliko je yamaha doista generalno sređenja, ali mislim ako ne prima preko pola gasa je elisa i definitivno toliko dusa unutra.Probaj napraviti neku probu kad si sam pa da vidis gdje si s obrtajima i brzinama. 8 ks je mali motor ali moze napraviti čuda kad je sve dobro namjesteno i kad je dobar čamac.

Ma cuj nisam ocekivao cuda, motor fino radi, fini zvuk ali nisam ni ocekivao da ce biti tako spor. Da se pogodilo da je jednaka brzina kao i sa 5ks i to bih nekako provario i pravdao si sa, ajde bio necak od 40-45kg sa nama, motor je tezi od starog za 10kg pa eto to je to ali bas da idemo 10-12km/h to svakako nisam ocekivao. Motor dobio znaci novu elisu, izmjena ulja u peti i samom motoru, nove svjecice, promjenjen remen, novi impeler, plocica impelera i salica impelera. Pali iz prve, ne trese ne zveci. Ma radi kao da je nov. Bas mi cudno.
Znaci stara elisa na njemu je bila velicine 8.5 x 7.5. Kada sam narucivao novu narucio sam ju u Dargos Sistemi i to na njihovu preporuku jer kao ide na gumenjak od 320cm da uzmem 8.5 x 9. Elisa je Solas. Mislis da bi mogla biti prevelika i da kolje motor. Danas nisam stigao montirati i izmjeriti obrataje ali mislim da nije isao do njemu idealnih obrtaja. Jel moguce da je pre velika i koliko god da dam gasa on vise ne moze postici od toga postignutog ?

Thx !

Edit :

evo slika gasa...znaci do ovdje se osjeti dodavanje gasa a dalje sve do kraja ne. Znaci niti dize obrtaje niti ide brze...najveca brzina danas nam bila 16km/h. Vozili se od Vinkovaca do Rokovaca...cca 13km...trebalo nam 1h a ja racunao biti cemo brzi nego sa starim motorom i eto nas tamo za 35min max 40min a ono banana.

maverick

Gledaj na to ovako, motor , taj ili bilo koji drugi na recimo 5500 okretaja ima one konjske snage koje ima po deklaraciji, ako ga vrtis na 3000 okretaja sigurno je daleko manje od onih tvojih 5 ako se taj mercury vrtio kako treba....Ta elisa je svakako prevelika . Te dvije elise su svakako istog promjera ali razlika je skoro 20 posto...skoro 2 pitcha...skoro 800 okretaja...Bacam ove brojke napamet ali tu je to negdje , ili bar tako moze biti pa svakako probaj s manjom

dxdandy

Gladam malo sinoc po youtube, slicne kombinacije gumenjaka tipa 310-330 sa yamahicama od 8ks i postizu sa dvije odrasle osobe brzinu od 27-30km/h a ja jednim dijelom puta isao 10km/h kad je vejtric malo jace zapuhao...onda kad je malo stao onda 11-13km/h...nesto mi tu gadno ne stima...

Dbozuric

Original yamaha 12 na 40 ks i solas 12 nebo i zemlja razlikaviše od 400 okretaja na solasu  znači yamaha 12 solas 13 bar kod mene

šajzika

Vrlo  vjerojatno  da se samo mora igrat propelerima.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

dxdandy

@šajzika

nadam se da si u pravu i da je u pitanju samo velicina elisa a ne da nesto ne valja sa motorom. A opet ako je to tako stvrno i ako je sve ok, onda mene to jako cudi jer sam ocekivao puno vise, da je 8ks i cca 60cm3-70cm3 kojih kao yamaha ima vise od prethodnog motora puno jece nego sto stvarno je. Ocekivao sam barem 40-50% bolje rezultate a ja dobio za taj postotak losije...ono fuck i sve. Vodeci se tom logikom i velicinom elise koja je bila na prethodnom motoru, uzeo sam malo vecu elisu za yamahu jer sam mislio da je motor znatno jaci pa da moze i povuci malo velicu elisu od slabijeg motora ali mozda sam skroz u krivu. Sad do vikenda moram cekam jer nazalost vremena se nema da stavim staru elisu, kaj je sva iskrzana i nazubljena pa ipak vidjeti na koliko se onda vrti...pa ako je tako bolje onda uzeti novu...dali onda uzimati Solas ili original yamaha....solasova kosta 600kn a za originalnu ni ne znam. Uglavnom ide proba sa 8.5 x 7.5...

Po @Dbozuric racunici od solasa bi to onda bila velicina 8.5 x 8....znaci manja za 1 pitch od ove solasove koju sada imam...ovo joj je ujedno i bila prva voznja i vjerojatno zadnja na mom motoru.