Primjedbe na kvalitete domaćih majstora

Autor Ive, Travanj 28, 2015, 07:48:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ive

Nitko ne kaže da nisu lovne..odrežem od podcinčanog lima komad,zaljepim olovo sa svake strane izbušim rupe za udice i na leđima za kačenje i takva varalica isto lovi sve živo(imam i slika koliko god treba) Ali brate idu mi na živce više lelemudani koji izliju u gipsu tamo neke varalice i onda zapizdi cijenu i kao sve ok..svi se pravimo blesavi uuu kako su lovne ovo ono..pa nije neka mudrost napraviti glavinjaru,al daj budi koliko toliko pošten kada naplaćuješ ili već kada dereš guzove sa cijenom pa ponudi kupcu nešto za tu cijenu onda..a tko voli plaćati pun a dobiti malo..samo naprijed,učite koje kakve likove da to prolazi..Neprodajem varalice za nikoga..kada kupujem glavinjare onda uzmem više i ako imam gramaža koje mi nisu upotrebljive to prodam i to je to.

Ono što me ne ubije..ja probam opet!

rj

Ive jedan drugi problem je kod glavinjare ....ja ih nebi radio ...zašto ?

naprava za savijanje žice
alat za ljevanje olova
alat za samu glavinjaru
odrezat žicu
savit žicu
stavit ju u alat i izlit olovo
sbe to stavit u alat za glavinjaru i popunit silikonom
čekat 30-40 min da se silikon stegne
farbanje
zaštita
stavljanje alkica
stavljanje udica
ovo ti je u grubo procedura mislim da cc 2 e nije skupo za posao
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Ive

Ok onda ti daj 2e ali ima ljudi koji ih rade za 1e po komadu i to maloprodajna cijena i to kvaliteta sasvim ok. bez udica..ako su loše udice onda mi niti netrebaju..inače dovoljna je i jedna trokuka.

rj

cijena je relativna stvar ...ebaiga ..
primjer ...
leset u RH cc 800e u njemačkoj 299e (isti štapovi)
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

tole

Citat: rj  u Travanj 29, 2015, 10:53:32
Ive jedan drugi problem je kod glavinjare ....ja ih nebi radio ...zašto ?

naprava za savijanje žice
alat za ljevanje olova
alat za samu glavinjaru
odrezat žicu
savit žicu
stavit ju u alat i izlit olovo
sbe to stavit u alat za glavinjaru i popunit silikonom
čekat 30-40 min da se silikon stegne
farbanje
zaštita
stavljanje alkica
stavljanje udica
ovo ti je u grubo procedura mislim da cc 2 e nije skupo za posao

najveći posao je odradit kvalitetno kalupe i alat za žicu, ostalo je sve igra :occasion14:

YUGO BOSS

Kao neko ko se bacio skoro na izradu glavinjara mogu reci da nije bas kako se zamislja.
Doduse ne bih se puno osvrtao na vecinu koji prave sebilu tako sto umacu
Sto se tice izrade tesko je,nije lako,treba pokusavati i pokusavati dok ne dobijes to sto zelis.Savijanje zice je tesko narocito milimetarske i deblje
Sto se tice musokija njegove glavinjare su za brzu vodu jer im u mirnoj treba dosta da proradi(pricam iz iskustva,ista prica je sa sedovima) zica nije nesto mada zbog probe sam kupio samo par komada i odustao a udice koje je poslao su bile toliko jake da sam sa strunom 0.14 iz prvog granja izvukao po 2 kraka manje  :stripii:

Sto se tice silikona susi se 2 sata a ne 40 minuta tako da ako se zeli neka serijska proizvodnja mora da se napravi bas dosta kalupa i to dobrih.Cene kao cene ima raznih,licno sam naisao i na glavinjare koje vrede manje od 1 evro a savrsene su,ali taj majstor ne ceni dovoljno sebe.Nije lak posao,truje se covek dok izliva olovo,dok savijas jaku zicu(poduplanu krece znoj) i silikon je cak otrovan,tako da se na kraju postavlja pitanje koliko je zaista isplativo :)

Sto se tice prodavaca Musoki lepo farba,ali ako ne bude zadovoljio zahteve trzista pitanje je koliko ce opstati,naravno kao i svi drugi koji nece da se trude da zadovolje musteriju :)
I za kraj slicica mog modela cisto da udarim patent:

:takoje:
I da neko je rekao da nije bitno da zica ide tacno kroz sredinu - itekako je bitno inace nece to biti to :)

maverick

Svaki rad na izradi bilo kakvih varalica je vise ili manje otrovan...i taj dio treba pribrati nekoj cijeni u svakom slucaju...radio ja jig glave ili kum izlijevao silikonce. Svakodnevno imam upite da prodajm svoje gume....jednostavno ne zelim se trovati za sitne pare...glavinjare su kod nas oko 2.5 eura....i to je definitvno puno za varalicu koja se lako kaci na prosjecnom terenu ali puno truda treba uloziti u nju i jos domaci preprodavaci uzmu neki dinar i eto ti cifre....
O kvalitetama ne bih puno razglabao jer nisam kao Ive ulazio tako detaljno u problem...meni su vise manje to slične naprave koje mi se mnogo kače pa ih slabo i bacam...
Mada ova tema je da komentiramo i neke druge proizvodjace ne da bi iznosili neke osobne prepirke vec da i oni mozda vide sto bi mogli promjeniti u izradi da bi bili konkurentiji na trzistu  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ive

Upravo to! Nije mi cilj po nikome pljuvati,niti to radim..nego zamisli kupac se požali na neki proizvod a proizvođač mu kaže pa nemoraš više kupovati..tako se posluje :ok:
Što se tiče glavinjara Probao jako puno modela:Vida,Mushoki,Piker,Filip,Mrdak,Mrša,Brzotrz,Draško,Galama,Vipera itd..
Jedan od najvažnijih dijelova je upravo ta žica...

Vlada Tadic

Ja sad upadam kao sa neba.
Zica koliko jeste bitna stavka toliko i nije.
Da li je uzet otisak ili si sam nesto deljao opet nebitno.
Najbitnije po meni pravilno postavljeno olovo uskladjeno sa velicinom .
Mnogi majstori jedno olovo guraju u sve glavinjare ....pa pobogu ne moze tako neke ce lepo da rade sa takvim olovom neke ne.
Razlicito otezanje ide zavisno od modela da li ga hoces za jaku vodu preliv, dubincine u kojima lerujes ili brza povlacenja za bucka.
Kad vidim glavinjaru koja bije nosem ka dole muka me uhvati. Kad je povuces u vodi a ona podigne rep a glavu nabije i malte ne dubi na glavi .... :crybaby2:
Ja licno pecam bas dugo na glavinjare jer se na Drini koriste od 90tih godina .Prva glavinjara je bila mislim joyuri pa je kopirao Borada i tako je sve krenulo. Zatim dolazi silkuy..i razni drugi. Vecina ih je lovila neke vise neke manje.
Posto sam odkinuo bez preterivanja par hiljada komada ne retko sam sedeo na obali gledao glavinjare raznih oblika i zapazao razlike.
Da nema razlike ima i dan danas mnogi grese prave ih a jako slabo poznaju iste. Ja sam praksu stekao na vodi hvatajuci gomile riba na iste pratio sta koja riba voli ,,,dnevnike ma razne gluposti.
Kad mi je sve dosadilo poceo sam sam da ih pravim . Vise zbog sebe ali mi dobro i dodje jos neki poslic koji mogu da ulazem u svoj pribor.
Recimo ja trenutno radim olovo za jednu ribicu. 5 olovo sam napravio i meni se i dalje ne svidja. Jedan oblik 5 olovapovedem dva druga i bacaj. Pratim sta oni kazu jer ih smatram veoma iskusnim za glavinjare i prelamamo ipak 3 glave su pametnije od jedne.
Trenutno se igram sa ovom glavinjarom od 11cm. stelujem da bude od 60 do 100gr teska. Nije namenjena za izbacaje daleke i motanje. Pravim je za virove sa jacim protokom vise za lerovanje.

YUGO BOSS

Pa pazi ima istine u tome sto pricas , al ako ne namestis zicu lepo nece leci ni olovo i onda nece valjati posao :)
Jel ti ovo onaj naper na drini(pre usca) i kolike tu bacas? Ja sam bacao ovu moju ne znam gramazu jos al je izmedju 30 i 40 i nisam dosegao dno i koliko teske tu bacas da znam da deljem?  :hi:
Sto se tice tog zabadanja nosom to je bar lako resivo ali ja sam namerno na jednoj glavinjari tako uradio:

2.5 cm za klena,tako uradjeno da klencuga kupi tacno udicu  :icon_thumright:

Uglavnom sve je bitno nema kompromisa ni sto se tice zice ni olova treba uraditi fine kalupe al odosmo u off malo :D

Vlada Tadic

To ne racunam ako ti bezi olovo u kalupu itd...znaci da si slab majstor i da ne treba da ulazis u prodaju necega sto pokusavas uraditi.
Sad idem u off. Da jeste dnaper ili spor na Drini. Nije tu bas nesto ogromna dubina veci problem tu pravi jaka struja koja gura strunu i ne dozvoljava da varka propadne. Inace to mesto je unisteno i nije vise dobro kao nekad

Batica

Najbolje i najpreciznija uradjen glavinjara sa kojom sam pecao i video je od zabranjenog (Dzasija) . Bilo koji model. Svako olovo 0,1mm precizno postavljeno, brutalno ofarbane, mada meni nije to toliko bitno, vrhunski se bacaju. Ni jedna se ne zarotira, umrsi u toku leta. Pogotovo plasticni modeli.
Galamina lepo uradjena, dobra zica, pristupacna ali nije dobro olovo postavljeno, potrebno stelovanje pre pecanja. Mozda je popravio nisam kupovao skoro godinu dana.
Mrsa i Vida slicne po vibraciji ali mrsina bolje propada i leti zbog oblika. Vida bolje poslovan, mozda i najbolje od svih. Ponedeljak pozoves u cetrvtak pecas.
Sve ima svoje

maverick

Pa taj ludov ima odlicnih glavinjara i jos boljih silikonaca ali djaba mu kad je takav kakav je, u principu odlicna uporedba....nikako majstori da shvate da uz talent za izradu varalica i umijece treba imati i dosta poslovnosti. Mada iz zivota imas takvih primjera mali milion, sto bolji majstor sve duze cekas  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ive

Baš to..domaći majstori koliko su talentirani za izradu toliko su aljkavi za odraditi posao na vrijeme (čast iznimkama)

Vlada Tadic

I meni su dosadila stelovanja uvrtanja glavinjara. Zato sam ja moje kalupe malo drugacije uradio nego vecina. Svaka zica u 0,001 mm lezi tamo gde treba. Ne moze da pobegne olovo i da hocu.