Primjedbe na kvalitete domaćih majstora

Autor Ive, Travanj 28, 2015, 07:48:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Citat: rj  u Svibanj 09, 2015, 15:02:39
nisam neki stručnjak za glavinjare , prvi put sam ih počeo koristit ima cc 5 god. nisam imao nešto uspjeha ...onda mi kolega sa Varaličara
Ne znam za tog, al zaboraviste izgleda da sam vam i ja iste doneo pri prvoj poseti :crybaby2: Bas namerno te, zbog smudjeva posebno.
Tad me je Mrsa posebno iznervirao, sto nije ozbiljno shvatio moju narudzbinu, te sam se krpio kod majstor Mikija :pirate:
Verovatno si i to nekoj deci (svojoj) podelio :crybaby2:

rj

ove crne lovne mi doturio vlada12 iz Gradišta ....ni danas mi nije jasno kako love  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

twister011

Sta nije jasno :sha: Odlicna varalica i to je to. Da li bese 23 ili 17gr, vise se ne secam (a imam ih vise komada), Profi012 zna koji su udarni za soma a koji za smudja :sha:
U svakom slucaju Mrsina, a i ostale su neprevazidjene za lov tolstolobika :uf: Ne omanjuju :stripii: Vise puta sam morao da ih skidam da bi ih izbegao :pirate:
Ovde ima jedno mesto, mada nemam dozvolu za isto, gde ih je na stotine naslagano kao drva.

Lomnica_city

Vlada Tadic

YUGO BOSS

Malo sam pregledao forume,i da napisem ispravku.Vec davne 2010-te godine je jedan clan foruma odradio plasticnu,znaci pre marka-mrdaka :)
Ukupno gledano poenta je da prica prodaje varalicu,i da su svi copy/paste,ali opet pored tih zamerki dobro je da sve ide u pravcu da se poboljsava rad
Tadicu kako to mislis -  "Ne sve je farbano u kalupu. Iz ruke"
Mislis mesao si boju i silikon pre ubacivanja u kalup,jel?

maverick

Kad kazes plastičnu, na koju točno plastiku mislite...smolu...odnosno stakloplastiku...ili nesto drugo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

YUGO BOSS

Buraz nije to ni plastika,vec neka vrsta lepka,susretao si se sigurno sa tim :)
Ako znas one pistolje za topljenje plastike:

Na primer ovo
Onda ide preko farba air brush-em i ono neka filozofija kao  :toothy12:

maverick

:uf: Aaaa ja mislio nesto specijalno...pa da ovo je onak... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

YUGO BOSS

Kao i u svemu ostalom nema neke prevelike pameti,samo rad rad i puno rada  :ok:
Kao i sve ostalo nema tu filozofiranja i talenta,sve zavisi samo od truda i posvecenosti
Evo da se vratimo na temu,sad mi drug poslao Miki glavinjara:

Onaj osecaj kad brzas sa proizvodnjom a kalup vec zeznut :) Doduse ovo je mala kritika za majstora,ako vidi lako ce popraviti vec :) Nisu mu lose glavinjare imaju specificnu vibru koja se malo razlikuje od standardnih po meni :)

Vlada Tadic

Postoji bolje resenje da se ne mucis da topis te stapice mozda tj sigurno jos i jeftinije .A kad izlijes cak je i tvrdje . Necu odkriti tajnu tj ne zelim ali dovoljno je da kazem da se sastoji iz dve komponente .Svaki dan prodjete pored toga u radnjama. Ja sam se susreo sa tim jos davno na gradilistu  :laughing7:
S tim sto kalup mora biti uradjen od kvalitetnog gipsa koji trpi temperature a o njemu sam vec ranije pisao. Prilikom spajanja dve komponente dolazi do zagrevanja na vece temperature.
Mozda je i ovo dovoljno da nekom proradi kefalo sta je u pitanju.  :icon_salut:
Ali zbog obecanja nekih majstora rekao sam da necu odkriti tajnu. Sta vise ove glavinjare od tog materijala mozete ostaviti i na suncu nece se deformisati.
Ja necu da ih pravim od plastike meni se upste ne svidja kako se ponasa plasticna glavinjara kad mora da se vodi po dnu. Odprilike mu dodje kao vobler od balze i plastike.

Batica

Ni ove se nedeformisu na suncu. Malo laka za parket i moze mesecima da stoji na suncu.
Ako napravis alat za topljenje plasticnih stapica lijes brze nego bilo cime. Ovo sa pistoljem je za pravljenje malih kolicina, licna upotreba i pravljenje malih serija.
U gips moze da se doda lak, drvo fiks, samo ne svi, neki   i kalupi budu cvrsti kao keramika i mozes da lijes sta god zelis i traju jako dugo. Ako zelis visoki kvalitet kalupa, mozes i kalupe da uradis od izuzetno tvrde plastike, koja se koristi da oblaganje delova na dalekovodima i kablovima za struju. Odnese model i covek na presi od 3t u plastici napravi model koj god zelis. U tom modelu mozes i uranijum da lijes

rj

imam pitanje ...Vlado mi je skrenio pažnju na položaj glavinjare pri radu ....
dakle neka glavinjara pri radu nosom ide ka dnu skoro okomito dok neke budu skoro pa u vodoravnom položaju u odnosu na dno ...u čemu je kvaka  :sha: primjetio sam da te "okomite" imaju nešto "življi" rad
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

YUGO BOSS

RJ- zavisi od polozaja olova ako ode u "nos" glavinjare vise vuce glavom napred  :ok:
Sto je i logicno probaj da otvoris neku takvu(ionako mislim da takav rad ne valja) pa ces videti  :idea1:

Vlada Tadic

Yugo boss polako sa kucanjem bez ljutnje. Malo jos prakse oko glavinjarki jer pisanjem mozda unosis zabunu.
Rj ako nos vuce previse napred takva glavinjara veoma cesto pri propadanju kupi strunu zadnjom trokrakom. Zatim ne retko pri bacanju se vrte kao helihopter. I najvazije po meni ne nabije glavu ka dnu a guzu digne u nebo. Jer tad tehnicki ona ide naglavacke. Ja gledam da mi glavinjara ide podignuta veoma malo guzom ka nebu skoro kao vobler jer tad je dosta stabilnija , lepse se ponasa u vodi itd... neki kazu nije bitno hmmm jeste veoma je bitno jer svaka ce da uhvati ribu ali ima momenata kad jedna hvata 6 riba a druga jedva 1 .Tu lezi mala zackoljica. Gledajuci dosta slika po FB vecina majstora koji pokusavavaju sami napraviti glavinjarku naprave neku skalameriju koja nema veze sa zivotom olovo proklizalo ga ledjima glavinjare itd...Sve sto se olovo vise podize ka ledjima tj otezanje glavinjara postaje nestabilnija. Isto pravilo vazi i za voblere. Duboko postavljeno olovo u telu prevrce vobler i on u brzoj vodi postaje kreten . A ruku na srce dosta je takvih voblera koje kolege prijatelji hvale po netu i velicaju. A majstor ulazi u zacaran krug i ubedjen je da pravi dobro. Ako mu kazes dize nos i krece da te pljuje iza ledja . Umesto da shvati ozbiljno njemu je laksi put da pljuje jer zaboga njegovi prijatelji kazu kontra. Uhhh ode prica predaleko . Ja se malo iskljucujem iz ove teme . Hvala na razumevanju  :pirate: :hi: