Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kobac

Nismo se razumjeli, ja ne sporim da će vjerojatno neke motore moći staviti na svoje čamce, ali su ih obavezni upisati u knjižicu, o tome se radi, a pri pokušaju upisa se može desiti da kapetanija stavi zabranu ako plovilo nije adekvatno izradjeno tj nije sigurno za plovidbu, što većini vjerojatno neće biti slučaj..ali članak stoji u zakonu....pa zato navodim da nebi bez potreba plaćali kaznu...
A osiguranje je posebna priča a i kazna je velika i ja  se s tim nebih igralo..

kobac

:red_indian: tako nekako, kaznu za osiguranje imam na kompu, neznam napamet a SAD nisam na njemu, stavim kad budem na kompu...

maverick

Kobac, na isto mislimo...sad je gotovo nemoguce upisati veci motor od dozvoljenog a koliko pratim ljudi se ni ne odlucuju na takve zezancije . A meni je isteklo osnovno osiguranje par dana..i platio...jes da me neki šupak prijavio pa je iz tog razloga izasla i policija...pa jedva cekam da se sretnem s dobitnikom glavne nagrade da da padne naplata  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Citat:A upis se mora obaviti prije nego pustis plovilo u vodu

Kod nas je to "rupa" u zakonu na koju se mnogi šlepaju.
Ali ona u suštini ima debelo opravdanje, a to je proba motora na čamcu.
Kod vas bi to značilo da si u prekršaju i svaka proba je praktično nemoguća.  :icon_scratch:

kobac

Probu vrsis sa djelatnikom kapetanije koji daje blagoslov, osim ako nije već proizvodjac dao blagoslov..
Sta ako se NES desi kad ti isprobavas, tko je odgovoran...ima to sve svoje..
Mislim da se to zove izvanredni tehnički pregled...

Darko

jači motor se može staviti ali se mora odradit po zahtjevima kapetanije za određeno plovilo , ispoštovat preinake ( tj. pojačanja ) koja traže , radi se vandredni tehnički pregled plovila i ako smatraju da može ići jača snaga to i odobre  :hi:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

mossi

Komplikovano ...  :tongue3: :rofl2:

Mi imamo i bolju kombinaciju od "probne vožnje"
Pošto se motor i čamac kupuju na dva računa.
Mogu da budu dva vlasnika! A ha!  :glasses9:
Pa drugi vlasnik žena i da ti punomoć! 
Ili ne da..  :icon_scratch: :red-card:

maverick

A mossi kod nas bez upisa motora nema ni kasko osiguranja, a danas se svi vozamo podosta km i nije bas fora da kupis novi motor a nemas kasko...ne zbog kradje vec da nesto ne polupaš...itd itd. Na prvih 30 km Drave mislim da nema ni jedan ne registriran čamac...dalje uzvodno se zna dogoditi pokoja ne registrirana lama na drvenjaku...ali zanemarivo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

kod nas to neide tako , motor koji je na plovilu mora biti i upisan u plovidbenu knjižicu , kolika je kazna ako nije kobac neka kaže  :hi:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

mossi

Inače umalo da zaboravim, ČESTITKE novim vlasnicima!
Nek vas svogde odveze i još sigurnije vrati!

:occasion14:

maverick

Ala ce da se gostimo s janjici i prasici kad se sve smontira...a necu ni pricati o valovima na Dunavu kad dodje 01.06... :stripii:

kobac

Citat: maverick  u Veljača 27, 2016, 21:36:28
Kobac, na isto mislimo...sad je gotovo nemoguce upisati veci motor od dozvoljenog a koliko pratim ljudi se ni ne odlucuju na takve zezancije . A meni je isteklo osnovno osiguranje par dana..i platio...jes da me neki šupak prijavio pa je iz tog razloga izasla i policija...pa jedva cekam da se sretnem s dobitnikom glavne nagrade da da padne naplata  :stripii: :stripii:

Da tvrtka proizvodjac da garanciju do odredjene snage i kapetanija se toga drži, samo što su sada stavili članak da ako ims upisanoa recimo 15 kW i staviš 20 kW. .( što je tvornički dozvoljeno) onda si u prekršaju ako ga nisi upisao i dozvolu za plovidbu, a sa manjim motorom to nije slučaj..
Po meni članak samo radi kontrole da ljudi ne stavljaju jake motore na svakakav plovila i to je u redu...

mossi

Ja sam moj motor i čamac prve 2-3 godine osiguravao kasko, ali kad sam "upoznao" komšiluk, ispalo mi skupo.  :rofl2: :rofl2: :rofl2:

šajzika

Citat: Darko  u Veljača 27, 2016, 21:45:39
kod nas to neide tako , motor koji je na plovilu mora biti i upisan u plovidbenu knjižicu , kolika je kazna ako nije kobac neka kaže  :hi:
Jos nisam a i ne planiram upisat motor. Pa.me bas zanima koja je kazna ako
Imam kupoprodajni ugovor i papire od motora uz sebe ali nije upisan na plovilo
Zahvalio bi represivnom organu na odgovoru :stripii:
:hi:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Citat: mossi  u Veljača 27, 2016, 21:48:09
Ja sam moj motor i čamac prve 2-3 godine osiguravao kasko, ali kad sam "upoznao" komšiluk, ispalo mi skupo.  :rofl2: :rofl2: :rofl2:

Kod mene je sve osigurano. plovilo , motor, ograda, tenda...pribor..isto kad sam upoznao komšiluk shvatio sam da kasko nije skup  :stripii: :stripii: