Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

RJ koliko po tebi kav ploča treba da bude niža od dna?
Pitam jer je i kod mene možda malo visoko, ali možda max 1cm bi trebala dole.

mossi

Meni zna u naglom skretanju da povuče falsh vazduh, ali ja sam širok pa će pre to biti razlog.

rj

zavisi od korita ...teorija kaže od 0 - 2 cm od najniže toče dna tu se treba nač
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ljuska

ma ne sijeci ništa još jednog od sto kila u čamac i kad mu poneseš piće i klopu biće taman :stripii:

yopatami1

Po nekim teorijama ta mera je od 2 do 5 cm. Konkretno za Hondu B 100. Mislim da je najbolje poslušati preporuku proizvođača. U ovom slučaju Tohatsu. Siguran sam da je u uputstvu data ta mera.

pajdo77

kako stvari stoje a činjenica je da Maverick mijenja motore kao ja čarape evo njega za dvije godine opet i onda će bacit kukavicu kako mora podizat stranicu jer mu je neki novi xy motor do kape u vodi. :uf:

rj

Citat: yopatami1  u Ožujak 03, 2016, 07:24:55
Po nekim teorijama ta mera je od 2 do 5 cm. Konkretno za Hondu B 100. Mislim da je najbolje poslušati preporuku proizvođača. U ovom slučaju Tohatsu. Siguran sam da je u uputstvu data ta mera.

mora da je V korito u pitanju ...ja sam pisao za tabanaš rijetko proizvođači daju podatak za ovaj tip plovila ...uglavnom im se podaci odnose na trimaran ili V korita tako da treba bit oprezan

yopatami1

rj

volio bi vidjet kako plovi čamac sa sheme  :mt1032:

vedro

Ja znam za 10-20mm a za toleranciju do 50mm

rj

honda 20 ks visina zrcala 41 cm ....yamaha 15 ks visina zrcala 39 cm na istom čamcu

alex7777

svako nesto zna pa tako i ja  :stripii: da kavitaciona ploca treba bit 2,5cm do max 4cm ispod dna camca bar za yamahu tako pise a ima i nacrt ( za one koji neznaju citat  :rofl2:
po camcima koje sam radio i montiro motore gore tako je bilo i pokazalo se odlicno znaci dvotaktni motori konkretno yamaha je bila visina 38,5cm a cetverotaktni 41,5cm sa nagibom od 16 stupnjeva ispadala je kavitaciona ploca 2,5 cm ispod dna camca i bilo  :ok:
a isto tako znam iz iskustva da ako je kavitacina ploca ravna sa dnom tj bila par milimetara iznad da sam spalio motor , busio elisu meto saraf jer sam mislio da je proklizala elisa  :uf: (konj) i nije dobijala vodu kako treba  :no:  a elisa malo malo fulala vodu  :takoje:

rj

puno je tu parametara u pitanju ...nema istu dubinu čamac 90-100-120 cm sve to utiče na dubinu kavitaciske ploče ...meni to dosta dobro ide od oka  :takoje: doradio sam čamac na koji je montirao motor vrhunski majstor ovlašteni serviser i rekao da je sve idealno ...išao je 46 kmh niz vodu ...došao sam do 54 kmh ...

Žorž

Citat: rj  u Ožujak 03, 2016, 08:09:45
volio bi vidjet kako plovi čamac sa sheme  :mt1032:
Odlično,ko'podmornica :stripii:

Žorž

Ajd sad ozbiljno,nije to cifra od par stotina evra,pa da se šaljugamo na temu kako postaviti,mora da seče čamac,pa da ga ponovo radi,pa ovo ono,a pošto sam po fotografijama zaključio ,da su Mav,Darko i ekipa ozbiljno bolesni od sindroma picajzla(ovo napominjem zarad izgleda njihovih čamaca i pedanterije)siguran sam da nije blesav,pa da uradi kako ne treba.Iz tih razloga jedva čekam da vidim fotke  :red_indian: čamca,a i Darkovog,nešto su mnogo lenji kad treba fotkati :occasion14: