Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

Ma spusti ih,zabolit će te

Darko

Citat: TonyC  u Ožujak 07, 2016, 17:34:42
Citat: rj  u Ožujak 07, 2016, 12:16:52
Citat: TonyC  u Ožujak 07, 2016, 11:06:36
Citat: rj  u Ožujak 07, 2016, 08:34:08
Citat: TonyC  u Ožujak 07, 2016, 07:59:24
Ibro , Rj -   sjedi kec .    :stripii:
Nije pitanje proizvodnje , vec tehnologije . Suzuki je prvi izbacio efi , merkury prihvatio a tohatsu kopirao merkury.
Skoro do zadnjeg sarafa .

:rofl2:

ko prića o efi motorima  :sha: malo si se pogubio kadsi skonto da tvoj mercury radi tohatsu  :stripii:
napusti učionicu ...nisi ni za kec  :no:

:stripii: :stripii:  Pa mi pričamo ,  :red_indian: motor je EFI  koji je izbačen na tržište tek ove godine , moj je 2011 god. i u ŽICU su isti !
To da ih pravi Nissan ( Tohatsu ) to znamo još od prvog razreda !      :rofl2:

opet tipkaš gluposti ---napusti nastavu ...efi motor tohatsu ima odvno mislim prije yamahe ...nism siguran
Sjedi dva keca , tohatsu je razvio tldi tehnologiju za motore 40 i iznad . Ta tehnologija nije ista kao efi . Efi su pokupili od mercurya i postoji samo za tohatsu 25 i 30 ks . Efi je direk. ubrizgavanje ali s i bez akumulatora , odnosno s POTEZNICOM . Dok je tldi , direkt ubrizgavanje s akumulatorom , nemoze bez akumulatora.

što bi rekao rj , napusti čas  :stripii:  , prvi efi ( direktno ubrizgavanje )je još davno napravila yamaha za 2t motor , ali nisu smatrali da to ima prolaz pa su nastavili usavršavat 4t motore
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

TonyC

Malo je tesko tipkanjem objasniti stvar .
Naime , brkaju se dvije stvari . Nije problem ko je prvi izmislio direktno ubrizgavanje za vanbrodske , bilo to dvotaktni ili četverotaktni motor .
Stvar je u tome da motor ima direktno ubrizgavanje s poteznicom . Koliko got ta poteznica zvuci banalna stvar u tehnologiji je to novi korak , jer iza toga stoji milion problema .

rj

a da smanjiš malo filozofiju  :icon_scratch: koju pozadinu to jest znanje imaš da ti određuješ parametre po kojima se određuje kvalitet nekog motora ? isusatiBoga 50 sati vožnje a net mu dao mogučnost da čita i tipka ...ajmo ...tutanj  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

TonyC

:rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: neču više majke mi    :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

Kud nisam skupio više sati    :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead:

:stripii: :stripii:

jura

RJ a di si ti naucio toliko o motorima ako ne na netu :stripii: , nesjecam se da si se bas navozo takvih motora  :rofl2:

maverick

Uvijek je najbolje ono sto bas mi imamo  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Ovo će biti naj žešći lovostaj predosjećam  :stripii: :stripii:

maverick

Izgleda...bice krvi do 01,06  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dus

:rofl2: :rofl2: koliko vidim do 1.6. će tohatsu biti najbolji motori na svjetu s najmanjom potrošnjom ! još pogotovo što ih voze mario ,ćava i buhin  :rofl2: :rofl2:
pogotovo darkov ! njegov ništa netroši  :stripii: :stripii:

pajdo77

Do kraja lovostaja još će biti izjava o potrošnji da odu sa svojim motorom na vodu sa deset litara goriva a kad se vrate u kanisteru okruglih 12 :rofl2:

Žorž

To su Pajdo,specijalni Japanski kanisteri,poslednja reč tehnike,tzv.hibridni :stripii:  :stripii:

pajdo77

Blažen moj tomos-4,ni e-tec, ni efi,nazivi koje ne mogu ni izgovoriti a kamoli da znam čemu služe. :uf:

miha

Citat: pajdo77  u Ožujak 08, 2016, 10:26:47
Do kraja lovostaja još će biti izjava o potrošnji da odu sa svojim motorom na vodu sa deset litara goriva a kad se vrate u kanisteru okruglih 12 :rofl2:
pa kolko se sječam takvih izjava je bilo i do sada ...kad se nije još znalo za Tohatsu da postoji ... :clap2:

maverick

A mislim da danas yamaha, honda, suzuki, tohatsu...i e tec zauzimaju ravnopravno mjesto po kvaliteti. Uvijek je bilo i bice da neki od brandova naprave propust na nekom modelu. Svi ovi motori meni osobno su onako...jer gledam s aspekta nekog tko voli i šarafa po njima. Ovdje vise nema sta da diras nego i servise moras obavljati kod ovlastenog servisera...po tom sam se vodio kad sam birao motor, s Brstilom sam najbolji i vise manje ga uvijek za nesto tlačim pa znam da moze i hoce puno toga, isto tako niti on niti ostali serviseri nisu svemoguci i uvijek se moze dogoditi neki problem na koji ne mozes uticati ali to su posebne situacije. Čitam ove vase zahebancije i svi ste u pravu...sto se tice ubrizgavanja itd itd....Nitko tu nije bas nista izmislio jer sve je to odavno primjenjeno u auto industriji i samo se polako dodaje na vanbrodske motore.
Inače cijela proizvodnja nasih motora je dosta primitivna u odnosu na auto industriju...vecina se sklapanja se obavlja rucno i dosta dijelova se radi u jednoj tvornici....iz toga proizilazi i nenormalna cijena u odnosu na automobil....Ne moze mi nitko objasniti da za jedan vanbrodski motor i to manji kupis novu dachiu...i tu se vidi koliko kosta marketing , i oni sponzorski bassbotovi te koliko nas kresnu nasi distributeri...prvo oni na europskoj razini a onda i ovi nasi. Dobar dio toga uzme i dzava...tako da opet na kraju sve te kombinacije platimo mi  :ok: