izrada kabine by silure

Autor silure, Svibanj 28, 2015, 18:31:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

Camac je od lima sirene 120 u dnu i 155 u stranicama tezak 270kg kabina je aluminij 1mm po sve ukupnom materijalu mi pise tezina 62kg oduzmem puno otpadaka i dodam izolaciju iz nutra i madrac racunam oko 65 -kg sa prozorima itd...nekako mi se po tim mjerama i ne cini bas tako uzak jako camac da bi mu ta kabina sa raspoređenom masom od 70kg pravila velike probleme...a mozda malo i slike sa moba laziraju...inace na stranicu stala 2 covijeka znaci 170 kg i camac se do pola stranice naginje...icto moze potvrditi nekoliko ljudi samo na ovom forumu

maverick

Ma veliko je to i tesko korito...ova kabina mu nece znaciti bas nista sto se tice stabilnosti...nekad ce te hebati vjetar kad si usidren ali tako je kod svih nas. Pravis to sebi i da bude funkcionalno..s prozorima nemoj preterivati..jer samo ce ti kasnije rositi dok budes spavao...ja cim budem nesto radio na sharku zatvoricu vecinu prozora
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Nisam mislio pretjerivati sa prozorima vec neke manje u nekakvoj aus vinkli "kao"moderno heh...iako nisam znao da znaju rositi..iako teoretski imas pravo izlozeno je ipak velikoj vlazi...sto ce kabine tice da malo je vislja...90cm od stranica...ali neide na izlozbu bit je funkcionalnost

maverick

Ne da rose...cure...i onda se sve to slijeva u izolaciju i ubrzo sve smrdi poprilicno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Hm...jbt...znaci đaba oni odusci (otvori) za cirkulaciju zraka u kabini

maverick

Nisu bez veze...ja sam jos jednom naknadno radio ventilaciju i spajao kabinu s duplim dnom i bocnim stranicama.Tako da je sve do zadnje komore otvoreno i prozracno. Na taj nacin sam dobio duplo vise kubika zraka i sveo kondenzaciju na minimum. Najbolje bi bilo da si na prednjem dijelu kabine..nasuprot vrata stavio prozor na otvaranje...tad bi najbrze prozracio tako mali prostor....kod mene nema mogucnosti za tako nesto

silure

Pa i nije losa ideja...samo kako sad da to smislim i da dobro brtvi kada zatvorim jbg...a pokusat cu smisliti nesto jer ideja i nije losa

maverick

Ne znam kako ti izgleda prednji dio kabine....ako je ravan na sredinu stavis mali pvc prozor...kao onaj za kupatilo recimo...

pajdo77

Radio sam sa tankovima zapremnine nekoliko tisuća litara,nešto poput inoxovih u vinarijama odprilike,jedna takva vrata tj. u ovom slučaju bi to bio prozor rješavaju ovaj problem. Otvore se prema pramcu čamca iz kabine a kada ih zatvaraš iz nje ima jedan navoj i kada ga stegneš nema šanse da ti kap vode prođe kroz njih. Na sličnom principu ti odprilike radi poklopac na ekspres-loncu. Znate uglavnom na šta mislim. Taj prozor je veličine kakve imaju šarkovi čamci sa kabinom. kad bi se to moglo realizirati ti si miran sto godina. :ok:

maverick

Takav okrugli imam ja na camcu ali je kostao 200 eura promjera mozda 30 cm

pajdo77

*ebiga ne znam ja za cijene ali bi to moglo biti ok. Da je nać neku propalu punoionicu sokova pa skinuti ali to nema šanse naći kada te tankove uvjek netko treba jer su vječni

silure

Probat cu nesto smisliti smisliti...ako ne budem probat cu na druge nacine...oko prozora sam smislio opet nekakve rame koje ce sluziti kao okapnice da se kondenzacija slije van izolacije gdje mogu obrisati....to cu danas raditi....

maverick

A mozes experimentirati. Kabine su nam male pa kad spavas kondenzira. Ja sam u startu taj problem rijesio s webastom...no kasnije kako sam dodavao razna trosila usao sam u problem s nedostatkom struje...pa sam skinio webasto...

silure

I ja sam planirao ugraditi webasto koje imam...ali jos se predomisljam....ali to kada dođe vrijeme za to....sad prvo mudrujem s tim prozorima i vrata

pajdo77

mudruj pajdo polako da sad nešto ne krene ukrivo nakon toliko posla. Badava kabina ako je unutra vlaga i uvuče se miris. Zato sa prozorima i vratima samo mudro.