izrada kabine by silure

Autor silure, Svibanj 28, 2015, 18:31:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

A to tako...dobra izolacija....dobra prozracnost i sto manje prozora...a webasto je odlican...samo ja uz sonare i ostale potrosace plus elektrostart imam problem s nedostatkom struje...mada sad kad sam napravio veliku tendu dobio sam puno vise kubika...zatvorim tendu....i nema ni malo kondenzacije
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Uz kvalitetnu izvedbu najednostavniji(narodni način) je da se stavi šaka riže u neku platnenu vrećicu i sa vremena na vrijeme promjeni. Nije to ogromna kvadratura i riža bi trebala upiti tu vlagu tj. kondenz. :hi:

miha

sigurno je bila vrečica riže i kod Severine na brodu kada se događao onaj filmić.....

maverick

Ja koristim tokom zime i jeseni one odvlazivace s nekom soli...i skupe svu vlagu ali kad ne spavas...kad spavas nemaju bas neki ucinak a tesko da bi pokupili i severinine udahe  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Zanimljive fore...i to sa rizom, to sa strojom imat cu i ja problema ocito...el.start imam,sonar takodje,svijetlo iznad vrata sam isto razmisljao isto i webasto imam... :icon_scratch: ocito cu i ja imati problema onda...jer love nemam za solarno punjenje baterija niti mi se zjb a time...ocito cu morati ili nesto izbaciti ili svako malo akummulator na punjenje...ali nema veze smisit cu nesto kada dođem do toga....sad trenutno mi puca glava od prckanja ovih sitnica silikoniranje i mjerenje pa savijanje vinkli u milimetar pa T profili a u kabine je vruce za neizdrzat jbt

silure

sos malo i prozori su instalirani

Kugla

"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

silure

bb

A kad bi stavio neki ventilator u kabinu ko oni od kompjutera jel bi to pomoglo da se ne magli i ne smrdi

pajdo77

ventilator miješa zrak i bio bi još samo jedan potrošać električne energije.teško da bi sa takvim male snage napravio i propuh a ne da isuši kabinu.

silure

Imao sam i ja takvih ideja ali tu ideju su mi pobili par ljudi koji takodjer imaju kabine dugi niz godina...rekli mi isto da to uopce ne pomaze i najbolja solucija je na izolaciju kao tapacirung od pvc materijala koji ne upija mirise a cisti samo vlaznom krpom...negativa je estetika,cijena i nabavka takvih materijala...npr jedan iz moje ulice je nabavio isto iz neke vinarije...bijele pvc ploce nebljine oko 2-3mm i  u ploci jednoj ima 1 kvadrat...ali ja to nemogu nabaviti vise...

maverick

Eko koza...je ok...traje desetak godina i da se nabaviti dosta jeftino...ne upija miris...dobar tepison...koji je od pvc-a ne upija miris...najvece je sranje kad se kupi onaj najjeftiniji...ajd koliko smrdi...da se oprati...meni dodje neki lik kad radim čamce i opere kabinu kemijski za 200 kuna...problem je tih jeftinih tepisona sto se rune...otpadaju dijelovi u vidu prasine...

silure

Vidio sam eko kozu u jednoj kabini isto kazu da je ok...ja ciljam na pvc tepison nekakav....sam gdje da pocnem traziti...jer to me ceka po mojim planovima za 2 tjedna

Jožef1

Silure prijatelju ovo odlično izgleda, svaka čast  :hi: Za provjetravanje (sušenje) kabine ventilator JE moguća solucija, samo bi morao imati dodatni akumulator.... Svakako jedan prozor napravi -što je nasuprot vrata- na otvaranje, kako bi što više mogao imati promaju  :ok:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

A moze postaviti i nesto ovako...vrti se non stop, ne treba izvor napajanja...i kabina je provjetrena 24 sata na dan  :ok:

http://www.pixma-itshop.com/artikl.asp?item=solarni-ventilator&code=109595&cat=nauticka-oprema