osjecki kolektor

Autor maverick, Lipanj 06, 2015, 19:24:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Trenutno jedna od vecih ekoloskih katastrofa na nasem podrucju....iz kolektora izlazi nafta. Tamo je sime.....ribocuvari....policija nedozvoljava pristup. ...cekaju noc da obave ispiranje. Zvali smo sve televizije....za sad su nas odbili...sramota u jednom ovakom gradu....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

ZASTO NECE DOCI NOVINARI-pa to im dize tiraz

maverick

Obecali.....ali jos ih nema
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

Partija zabranila, hehehe
Stavvele odakle nafta, da nisu pronasli izvor???

maverick

maverick

maverick

Dici cu jos slika kad dodjem kuci....na mobu sam pa mi sporo ide

maverick

Da se malo vratimo na ovaj problem, netko negdje je ispustio u vecu količinu nečeg poput nafte, rabljenog ulja....matice šarana ulaze i izlaze , ovaj put su uginule . Osim policije i ribočuvarske službe baš se nitko nije pojavio da poprati medijski sta se dogadja...Kasno popodne su stigle pumpe koje su ulaz isprale....kamo...nego osim tog ulja i nafte vjerojatno još i neki deteđžent u rijeku Dravu. I sve su to uredno poslali nizvodno da ubiju i to malo sto nam je ostalo. Kao i obično i danas ili sutra nitko neće odgovarati...kao i obično nitko nece odgovarati zasto kolektor ima ili nema filtere koji su ovo trebali ranije odvojiti ....Jedan grad koji je davno bio primio tri zelene vrpce ( 1978,1980, 1982) a 1983 i zlatnu plaketu kao najčišći grad u bivšoj državi sad ima rukovodstvo koje dopušta da se ovakve i slične stvari događaju svakodnevno. Ljudi pritisnuti mnogim drugim životnim problemima niti imaju volje ni vremena da dignu glas protiv stvari koje ostavljaju duboki trag na jednu rijeku koja prolazi kroz naš grad i kroz naš život. Ne znam samo gdje su i sve one volonterske udruge, gdje su svi oni zeleni koji se bore oko tri trave i 6 komaraca koji tlače ovaj narod i nabijaju poene čim krenu nekakvi izbori...a u međuvremenu vjerojatno sjede negdje u hladu i dijele poticaje koje uspješno usisaju od EU....nekad sam ponosan sto zivim ovdje a nekad me sramota .....kad malo dublje zagrebemo ispod površine

Kugla

Žalosno i jadno, čim si me zvao jučer, zvao sam onog prijatelja što slika za novine da mu javim što se dešava, naime kad god je nešto iz centra za uzbunjivanje ili kako je već rekao ih odmah obavijeste, ovaj puta nitko nije zvao, ima i jedan njihov kolega novinar koji je zadužen da ih zove u raznim situacijama, i njega je zvao nekoliko puta kaže i nije mu se javljao, on za svaki izlazak mora imati odobrenje i kud ga redakcija šalje tamo ide, samoinicijativno je mogao ići, ali koliko sam skužio od susjeda nije bilo pristupa nikome, tako da kad nije službeno poslan nije ni išao. Zvao sam još jednog prijatelja koji je rekao da će glas slavonije sigurno to popratiti, ali koliko vidim nije.

Mariorhr

Užas...zna se kako se djeluje u takvim slučajevima a ne ispiranje nazad u Dravu...MNK Nemetin je postavio video na Facebooku a isti taj video je podjeljen svim medijima i nadležnim ministarstvima pa možda i mudonje nešto naprave po tome pitanju...

View My Video

maverick

Ja sam poslao emailom slike svima od zelenog osijeka pa do ministarstva......ali zvacu i policiju sutra da vidim sto su ucinili po tom pitanju  :ok:

Mariorhr

Čuj vjerujem da policija ne može sada napraviti puno toga osim za početak podići prekršajnu a možda i kaznenu prijavu protiv N.N. osobe, treba se ispitati tko najviše koristi taj ispust a netko je nešto zasigurno vidio

šime

LJudi moji ovo i danas traje , uginili šarani i dalje izlaze iz kolektora. Pitaj boga što na taj kolektor nejde van , svakodnevno po nekoliko cisterni . dolazi na područje kolektrora i svoj sadržaj istresaju u kolektor , a tamo NE RADI NIKAKAV PRELISTAČ , SVE TO IDE ONAKO DIREKTNO U DRAVU; A SIROTINJA PECA; I NOSI TU RIBU KUĆI I KONZUMIRA ; A APSURD JOŠ VEĆI ; ŠTO POJEDINI LJUDI PRI KONZROLI RIBOLOVNICA SVE OVO NE VIDE ; najvažnije je dali ima ili nema ribolovnicu , a to što se netko truje ili netko zagađuje Dravu je manje ili nikako nije važno

šime

Više nego strašno.Upozoravali smo  i dogodilo se i događa se .Naime ne radi se o nikakvom prečistaču . NIJE U FUNKCIJI ( a ovako je jeftinije i lakše ) dvije godine nakon ulaska u EU , smatralo se da će ovakvo što biti prošlost .Dradi prijatelji i ljubitelji prirode i same rijeke Drave samo mi možemo ovo zaustaviti .Nemojmo šutjeti , ovakvo što u večem ili manjem obimu svakodnevno se dešava .
   Već sam pisao o tome i pitam se koliko je riba , voda , bilje nizvodno od kolektora zdrava , za ljude , ribe , životinje , a svi mi konzumiramo barem dio od navedenog . a imajmo u vidu da naročito šaran migrira jako puno . Kada ovakvo što zbrojimo sa djelovanjem osiječke šečerane imamo pravi  "šajz kanal" od rijeke Drave

šime

Evo malo i šečerane , pa samo da zbrojimo 2+2